KeződoldalEgészségHétfőtől lezárják egész Angliát - Pénzbírságra számíthat, aki átlépi az országhatárt

Hétfőtől lezárják egész Angliát – Pénzbírságra számíthat, aki átlépi az országhatárt

-

Anglia bejelentette, hogy hétfőn bezárják az országot. Ha valaki ok nélkül akarja elhagyni az biztos, hogy pénzbüntetést kap, meg akár 2 millió forintnak megfelelő összeg is lehet. Boris Johnson az Egyesült Királyság miniszterelnöke egy évvel ezelőtt nem igen hitt a koronavírusban ezért ambivalens volt vele szemben.

Néhány hétig azzal érvelt, hogy a gazdaság sokkal fontosabb, mint a britek egészsége ezért elutasította a korlátozások bevezetését. Persze ezzel egy időben Olaszországban már több ezren haltak meg de még ez sem volt neki elég. Sőt azt mondta, hogy jobb lenne, ha a britek mihamarabb megfertőződnének, mert akkor kialakulna az országban a nyájimmunitás. Csak azután változtatta meg döntését, miután elkapta a koronavírust és súlyos tünetekkel szállították kórházba.

Most úgy döntött, hogy nem késlekedik tovább a korlátozásokkal és bezárja Angliát. Március 29-től fogva az országot, csak és kizárólag törvényes okokból lehet majd elhagyni, például munka, tanulás vagy fontos családi ügyek miatt.

Az új szabályozás szerint, aki ok nélkül akarja elhagyni az országot, az akár két millió forintnak megfelelő összegű pénzbüntetésre is számíthat. Mindenki, aki külföldre akar menni, ki kell töltenie a nyilatkozatot, amiben fel kell tüntetni a távozás okát.

A külföldre utazás indokolt okai a következők lehetnek:

– szakmai feladatok;
– oktatás;
– jogi kötelezettségek;
– választásokon való részvétel;
– költözés, ingatlan értékesítés vagy bérlés;

– gyermek gondozás, szülés;
– haldokló rokon vagy közeli barát meglátogatása;
– temetésen való részvétel;
– saját vagy közeli rokon esküvőjén való részvétel;
– orvosi kezelés

Egyes források szerint az új határátlépési korlátozás akár júniusig is érvényben maradhat. Bár hivatalosan május 17-ig szól a rendelet, ezt bármikor megváltoztathatják. Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta, hogy a külföldi utazások május 17-től történő engedélyezéséről április közepén fognak dönteni.

Ez a szabályozás csak Angliára lesz érvényes, vagyis Skóciában, Walesben és Észak-Írországban a helyi önkormányzatok döntenek a járványkorlátozásokról.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...