KeződoldalÉrdekességekHogyan válasszák ki a férfiak a megfelelő frizurát arcuk formája alapján? -...

Hogyan válasszák ki a férfiak a megfelelő frizurát arcuk formája alapján? – Íme a részletek

-

Mindannyian voltunk már ebben a helyzetben. Bizonyára te is besétáltál a legközelebbi fodrászatba és megkérdezted az ott dolgozó fodrászt, hogy szerinte, tapasztalatai és elképzelése alapján milyen haj állna jól az arcodhoz. Viszont tuti, hogy azt is csináltad, hogy kinézted egy adott híresség frizuráját és úgy gondoltad neked is jól állhat, közben meg nem. Nos ez azért is van, mert többféle fej és arcforma létezik, amihez nem minden frizura passzol. Mai cikkünkben elmondjuk, hogy mely fejformákhoz, mely hajstílusok passzolnak.

1, Ovális alak

Ha az arcod a homlokodnál szélesebb, mit az arccsontod szélessége, akkor ovális arccal rendelkezel. Ez az arcforma nagyon szimmetrikus, ennek köszönhetően pedig lehetőség van rá, hogy játssz a hajaddal és újabb stílusokat találj ki. Viszont a nem megfelelő hajjal kerekebbnek tűnhet az arcod, mint amilyen valójában.

2, Négyzet alak

Ha az arcod szinte összes része egyméretű, az állkapcsod pedig éles, erős vonalú, akkor négyzet vagy szögletes alakú arccal rendelkezel. Ez a forma rendkívül sokoldalú, ami azt jelenti, hogy több hajviselet is jól áll. Például a nagyon hosszú vagy nagyon rövid hajviselet tökéletes lehet a számodra.

3, Kerek alak

Ha puha állkapocs-görbéje van, és nincs egyértelmű vonala vagy szöge, akkor kerek arc alakú. Ehhez a legjobb stílus az, amely szöget teremt és arcát jobban meghatározza. Például egy oldalvágás segíthet az oldal rövid tartásában és a saját szerkezetének felépítésében.

A kerek arccal megáldott embereknek nincs túl hangsúlyos vonaluk. A legjobb hajviselet, amit választhatsz az az, ami egy meghatározó szöget teremt és ezáltal az arcod is hangsúlyosabb lesz. Például egy oldalirányba fésült haj sokat segíthet.

4, Háromszög alak

Tényleg olyan mint egy háromszög, ugyanis a homloknál keskenyebb az állkapocsnál pedig szélesebb az arc. Ha nem akarod annyira kihangsúlyozni ezt a formát, akkor célszerű hosszabb, dúsabb hatású hajstílust választanod. Az oldalt is hosszabban hagyott haj csökkenti a fej úgynevezett “hegyes” megjelenését. A szakállat viszont kerüld el, mert attól csak még szélesebb lesz az amúgy is széles arcod.

5, Hosszúkás alak

A téglalapként is ismert hosszúkás alakú arc valójában az ovális és a négyzet alak ötvözéséből jött létre. Egyenletes homlok, arccsont és állkapocs jellemzi, s ha neked is ilyen arcod van, akkor kerüld azokat a frizurákat, amik az arcodat még hosszabbá teszik. A hajad tetején jobb, ha rövid esetleg kicsit hosszabb a hajad, viszont az oldalán ne legyen túlságosan rövid.

6, Gyémánt alak

A gyémánt alakú arc az egyik legritkább. Az arc közepe széles az állkapocs viszont keskeny. Keress olyan frizurákat, melyek slankítják a széles részeket és optikailag nagyítják a keskenyeket. Ebből kifolyólag a hajad oldalt nem lehet túl rövid.

Neked milyen arcod van? A fodrászod szokott javasolni neked frizurát?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...