KeződoldalFilmÍgy forgatták a Reszkessetek betörők! című filmet - A ház tulajdonosa elárulta...

Így forgatták a Reszkessetek betörők! című filmet – A ház tulajdonosa elárulta a kulisszatitkokat

-

A Home Alone, vagyis a Reszkessetek betörők! című filmvígjátékot 1990-ben mutatták be. A forgatókönyvet John Hughes írta, a producer pedig Mark Levinson volt. A főszerepekben Macaulay Culkin, Joe Pesci és Daniel Stern láthatók. A film minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi mozija lett. A premier óta eltelt harminc év, mégis minden játsszák a tévécsatornák, azzal a szlogennel, hogy nincs karácsony Kevin nélkül. És bizony tényleg nincs. Magyarországon 1991. március 29-én mutatták be, a Disney pedig tavaly augusztusban bejelentette, hogy újraforgatják a filmet.

A produkció hozta meg Macaulay Culkin számára a világhírnevet, ami végül a színész sorsát is megpecsételte.

A film forgatása izgalmas körülmények között zajlott, erről pedig a ház tulajdonosa vallott.

Laura Abendshien még csak hatéves volt, amikor házuk filmstúdióvá alakult át. Laura most 36 éves és ő maga mesélt arról, milyen volt a saját házukban élni, amikor a Reszkessetek betörőket filmre vették. Laura a This Morning című reggeli műsorban számolt be élményeiről. Nos, amíg Kevin borsot tört a betörők orra alá, addig a család tagjai mindvégig otthonukban tartózkodtak. Öt hónapon át úgy közlekedtek, hogy még véletlenül se kerüljenek a képernyőre. Mindvégig az ablakok vonalát követve közlekedtek, hogy ne váljanak a film szereplőivé.

Ilyen volt a Reszkessetek betörők! díszletében élni…

A forgatások szüneteiben és azokon kívül is mindenki a házban tartózkodott. Culkinhoz magántanár járt, így a főszereplő Laura szobájában tanult. Sőt, testvére, Keiran is az ő szobájában tanult, de neki nem volt sok jelenete a filmben.

Akkor még nem is sejtették, hogy további életükre is nagy hatással lesz az, hogy otthonukban vették filmre a produkciót. Még hosszú évekkel később is kígyózó sorok álltak a ház előtt, hogy az emberek szemügyre vehessék a McCallister-házat.

“Tudtuk, hogy valami különleges történik, de nem hittük, hogy ekkora durranás lesz. Megtanultuk élvezni a dolgot, és örömmel osztottuk meg a ház varázsát másokkal.”

A ház Illinois államban, Winnetka városában található. Az ingatlan 2011-ben cserélt gazdát és azóta belül teljesen átalakították, ám kívülről még napjainkban is hasonlít Kevin családjának házára.

Eredetileg 2,4 millió dollárért árulták a házat, ami végül 1,58 millió dollárért kelt el. A belsőépítészek teljesen átalakították az ingatlan belső enteriőrjét, így már nem lehet ráismerni a McCallister-ház belsejére, de az kétségtelen, hogy kifogástalan munkát végeztek.

Így néz ki jelenleg a McCallister-ház

A konyha

A lépcső

Az iroda

A zongora

Étkező

A szülők hálószobája

A nappali, előtér

Elképesztő! Mintha nem is ugyanaz a ház lenne.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...