KeződoldalÉrdekességekÍgy néz ki 15 közismert állat az anyaméhben

Így néz ki 15 közismert állat az anyaméhben

-

A National Geographic egy kulturális témájú hetilap, mely könnyen felismerhető a borítóját szegélyező, jellegzetes sárga keretről. Első száma 1888 októberében jelent meg, melyet a National Geographic Society tagjai kaptak meg. A társaság első elnöke Gardiner Greene Hubbard volt. A cikkek írójától érdekfeszítő, irodalmi de közvetlen stílust várt el a vezetőség. Szerették volna, ha a tudományban kevésbé jártas olvasók is érdekesnek találják az újságot. Manapság 50 millióan olvassák és 36 nyelven jelenik meg.

Stílusát tekintve mindig is tudományos magazinnak számított, de már az első számok idején is sokan kritizálták. A szakértők szerint túl sok volt az illusztráció és kevés a tudományos jellegű leírás. A laikusok szemszögét tekintve viszont az írások nehezen emészthetőek voltak. Az első időkben még rendszertelenül jelent meg. 1896 januárjától nyomták havi szinten. 1970 óta botrányt kavaró témák is napirendre kerültek. Ilyenek az orvvadászat, környezetszennyezés és egyéb természetromboló hatású dolog.

Számtalan érdekesség jelent meg azóta a folyóiratban. Ebből választottunk nektek ma egy különlegeset. Ez pedig az, hogy néznek ki az állatok egy héttel a születésük előtt. Manapság bárki kérhet 4D ultrahang fotókat a születendő gyermekéről, de most kaptok egyet pár ismert állatfajról is.

Elefánt
Az elefántbébi csaknem két évig fejlődik az anyaéhen belül. A kis elefánt agyának kifejlődéséhez van szükség ennyi időre.

Cápa
A cápa az egyetlen olyan állat, melynek különböző alfajai közt mindhárom szaporodási forma megfigyelhető. Lehetnek elevenszülők, rakhatnak tojást és ikrát is.

És még egy…

Tehén
Egy átlagos szarvasmarha vemhességi ideje 270 és 300 nap között változhat. Általában 285 nap. A várható ellés előtt 60 nappal el kell apasztani a teheneket.

Pingvin
A császárpingvineknél a hím költi ki a tojást. Két hónapig csücsül rajtuk evés nélkül. A hím feléli zsírtartalékait így elveszti a testsúlyának csaknem felét.

Kutya
A kutyusok vemhességi ideje átlagosan 63-65 nap. Az ellést megelőzően a szuka testhőmérséklete lecsökken, majd közvetlenül az ellés előtti napon további 1 fokkal csökken, ami 37 fok körüli testhőmérsékletet jelent.

Ez egy csivava kiskutya


A lovak vemhességi ideje körülbelül 11 hónap. Az átlag 330 nap körül van.

Delfin
A palackorrú delfinek vemhességi ideje 10-12 hónap és egy borjúnak adnak életet.

Denevér
A közönséges denevérek vemhessége 2 hónapig tart, melynek végén egyetlen kölyök születik. A hazai denevérek általában júniusban hozzák világra utódaikat.

Macska
A cicusok vemhességi ideje 59-69 nap. Átlagosan 63 nap. Viszonylag korán, a 18-20 napon már kitapinthatóak ha kölyköket vár a kedvencünk. A szívverésük a 22. nap környékén indul be.

Kígyó
Az óriáskígyó vemhessége 6-8 hónapig tart. Ez jellemzően az utódok számától és hőmérsékletétől függ.

Oroszlán
110 napig fejlődnek a picit az anyjuk méhében. Egyszerre 1-4 kölyöknek adnak életet.

Gepárd
90-98 napos vemhesség után 1-5 kölyköt hoznak a világra.


Jegesmedve
195-265 napig vemhesek. Jellemzően a 240. napon szülnek. 1-2 bocs születik, melyek tömege átlagosan 1 kg.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...