KeződoldalÉrdekességekÍgy néz ki ma a King Kong szőke bombázója. A 71 éves...

Így néz ki ma a King Kong szőke bombázója. A 71 éves színésznő még ma is nagyon csinos.

-

Jessica Lange egy amerikai színésznő, aki 1949. április 20-án született. Apai ágról német és holland, anyai ágról finn vér csörgedezik az ereiben. Két nővére és egy bátyja van. 1976-ben kapott művészeti ösztöndíjat és elkezdett fotózást tanulni. Ekkor ismerkedett megy egy spanyol fotóssal Francisco Grande-val. Otthagyta az egyetemet és úgy döntöttek, hogy világot járnak a párjával. Mexikóba és az Egyesült Államokban jártak-keltek. Később Párizsba költöztek, ahol a kapcsolatuk véget ért. 1973-ban jött vissza az államokba és pincérnőként kezdett dolgozni. New Yorkban felfedezte őt Étienne Decroux divatillusztrátor, aki le is szerződtette a Wilhelmina modell ügynökséghez. Ekkor figyelt fel rá Dino De Laurentiis producer, aki épp női főszereplőt keresett a King Kong című filmjéhez.

Megkapta a főszerepet és szerencséjére a film hatalmas siker lett. Bár a kritikusok bírálták a színésznő alakítását. Ezután megnyílt számára Hollywood és ő lett az első színésznő 40 év után, aki 2 Oscar jelölést is kapott ugyanabban az évben. A kettőből egyet kapott meg, az Aranyoskám című film legjobb női mellékszereplő kategóriájában.

A ’90-es évekre már 5 Oscar jelölést tudhatott magáénak. Eközben már televíziós szerepeket is vállalt, illetve színházakban is játszott. 1994-ben a Kék égben című filmben nyújtott alakításáért megkapta a második Oscar díját is. 1996-ban visszatért a színházhoz és már Londonban. 17 Emmy jelölésből 5-öt megnyert.

Azon kevés színésznők egyike, aki elnyerte a triple crown of acting titulust, mely azt jelenti, hogy filmben, televízióban és színpadon is megnyerte a legrangosabb kitüntetést, azaz Oscar-díjat, egy Emmy-díjat és egy Tony-díjat is.

Rendkívül sokoldalú tehetség. Vígjáték, horror, dráma…Neki mindegy. Bármilyen karaktert képes eljátszani.

A színésznő 71 éves és eszébe sincs nyugdíjba vonulni. Jelenleg a Netflix fekete komédiájában a Politkusban láthatjuk.

Így néz ki ma a színésznő.

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...