KeződoldalÉrdekességekÍgy néznek ki ideális és szép nők az emberek szerint, a világ...

Így néznek ki ideális és szép nők az emberek szerint, a világ 14 országában

-

Többször hangoztattuk már, hogy minden országnak megvan a saját hagyománya, szokása, amit nagy becsben tartanak. Amennyire különböznek ezek a tradíciók, úgy különböznek a szépségideálok is. Míg egyes országokban az a szép, ha a nő vékony, másik országban fontos, hogy jó súlyban legyen. Egyes országokban a csálé fogakkal, más országokban az arctetoválásokkal tudják a nők elcsábítani a férfiakat. A mai cikkünkben összeszedtünk néhány országot, ahol a szépségideálok úgy különböznek egymástól, mint a tűz és a víz.

1, Új-Zéland

Új-Zélandon az emberek egyfajta személyazonosítás gyanánt tetoválják ki magukat, amiket többnyire csak az őslakosok csinálnak. Általában fekete és sötétkék színnel festenek mintákat az arcukra. A maori származású lányok már tini korukban kitetoválják állukat. A minták nagyon aprólékosan vannak kidolgozva. Amikor egy másik törzs tagja meglátja az állukon a tetoválást egyből be tudja őket azonosítani. Az ilyen őslakos lányok másik védjegye a hátsóig érő hajkorona.

2, Mianmar

Mianmarban minél hosszabb egy lány nyaka annál szebbnek tartják. Pontosan emiatt tesznek sárgaréz gyűrűt a nyakukra már 5 éves koruktól fogva. Minden évben egyel több gyűrű kerül rájuk, amitől nyakuk szép lassan elkezd nyúlni. Amennyiben ezek száma eléri a meghatározott maximumot akkor a házasságkötés után nincs szükség további gyűrűk felhelyezésére. Eme testrész hossza elérheti akár a 40 centimétert is. A mianmari idős generációba tartozó hölgyek körében pedig az a szokás, hogy tintával megrajzolják az arcukat.

3, Kína

Kínában a hófehér, sápatag bőrrel rendelkező lányokat tartják gyönyörűnek, ami nagy mértékben kapcsolódik a múltjukhoz. Társadalmi szempontból nézve minél világosabb volt egy hölgy bőre, annál magasabb osztályba tartozott. Tudták, hogy a munkásosztályba tartoznak azok a lányok, akiknek napbarnított bőre volt, hisz egész nap kint dolgoztak a napon. Mivel egyetlen ilyen származás leány sem akar szegénynek tűnni ezért képesek mindent megtenni azért, hogy fehér bőrük legyen. A másik szépségideál a kis méretű láb. A kínai hagyományok szerint a lányok lábát kislány koruk óta kis cipőkbe kényszerítik, ami eldeformálódva fejlődik tovább.

4, Szaúd-Arábia

A szaúdi nők egyik leggyönyörűbb testrésze a szeme, mivel gyakorlatilag csak az látszik ki a fátyol alól, ha kiteszik a lábukat otthonról. Pontosan ebből kifolyólag akarják kiemelni inkább ezen részüket, hogy el tudják vele csábítani a férfiakat. Sminkkel és ékszerrel próbálják kihangsúlyozni csillogó szemüket. A másik, hogy az arab férfiak szeretik, ha egy nő betölti az ágyat, vagyis ez azt jelenti azt csípik, ha nem nádszál vékony, hanem van rajta mit fogni.

5, Tádzsikisztán

Tádzsikisztánban az összenőtt szemöldököt tekintik a szépség egyik védjegyének. Egy babona szerint minél közelebb vannak a szemöldökök egymáshoz, annál közelebb fognak állni férjükhöz, sőt a jó szerencse jelképe is ez. Ha valakinek esetleg mégsem érne össze, akkor fekete festékkel segít rá a dolgokra.

6, Franciaország

A fiatal nők természetes szépségükről híresek, pontosan ebből kifolyólag nem akarnak másnak mutatkozni, mint amilyenek valójában. Ezek a nők képesek elfogadni, hogy öregszenek, mivel úgy fogják fel, hogy ez az élet rendje. Ebből kifolyólag nem igazán sminkelnek, nem parfümözik magukat, nem szőrtelenítenek olyan gyakran, mint a többi országhölgyei… Úgy próbálják szépnek mutatni bőrüket, hogy krémeket, testápolókat kennek rájuk.

7, Dél-Korea

Dél-Korában az a legtökéletesebb nő, akinek hófehér bőre van, keskeny, “V” alakú arca, nagy szemei és “S” alakú teste. Egy férfi soha nem fog olyan nővel kezdeni, aki nehezebb nála. Nekik fontos, hogy törékeny, nádszál vékony alakjuk legyen. Ezen kívül a szív alakú arc ami még dominál a férfiaknál. ha egy ilyen lányra bukkannának, gondolkodás nélkül feleségül vennék.

8, Irán

Irán az orrműtétek vezető országa, ugyanis az iráni nők szépséges arcukkal hívják fel a férfiak figyelmét. Nem igazán tudják mással, hisz a kultúrájuk ezt nem teszi lehetővé. Annak érdekében, hogy tökéletes legyen az arcuk képesek kés alá feküdni.

A másik, hogy ha egy nő megcsináltatja az orrát az annak a jele is, hogy gazdag családból származik, ugyanis itt nagyon drága egy ilyen műtét. Sokan szándékosan viselnek kötszert az orrukon, hogy ezzel is azt mutassák ők átestek a műtéten. Viszont akadnak olyanok is, akik csak úgy csinálnak, mintha meg lettek volna műtve, pedig nem.

9, Japán

A legtöbb nyugati országban a tökéletes mosoly elérésére törekednek az emberek, viszont Japánban egészen más helyzet van. Ebben az országban a nők azért mennek fogorvoshoz, hogy görbe fogakat készítsenek nekik. A vámpír megjelenést aranyosnak találják, sőt úgy gondolják, hogy a természetes szépség és az ifjúság szimbóluma. A másik furcsaság, aminek szintén a fogakhoz van köze, hogy egykoron a fekete színű fogsor volt a szépség szimbóluma. Annak érdekében, hogy a nők vonzóbbak legyenek szénnel festették be fogaikat.

10, Írország

Egy tipikus ír nőknek általában vastag szemöldöke, sima és tiszta a bőre, valamint vékony ajkai vannak. A leggyakoribb védjegyük a zöld színű szemek, a magas homlok és a vörös haj. Mivel az írek a természetes szépség hívei, ezért számukra az a legfontosabb, hogy egy nő olyan is legyen. A megjelenésükön kívül személyiségükkel tudják a férfiakat levenni a lábukról.

11, Magyarország

Sokan mondják, hogy a magyar nők a legszebbek a világon, mivel több vérből tevődnek össze. Nos ebben van valami, mivel nem egy szépségversenyen nyújtanak kiemelkedő eredményt. A magyar lányok nemcsak szépségükkel, hanem személyiségükkel is el tudják kápráztatni a férfiakat. Egy magyar nő nagyon titokzatos, és az utóbbi időben egyre többen teszik le voksukat a természetes megjelenés mellett.

12, Marokkó

A marokkói nők szépsége az arcukon lévő tetoválások miatt olyan elterjedt. Az úgynevezett Amazigh arc tetoválások a nők társadalmi vagy családi helyzetét hivatottak szimbolizálni, melyet szem, száj vagy az orr közelébe készíttetnek el. A marokkói nők igazi szépsége azonban túlmutat a bőrön. A szépség a marokkói kultúra melegségében és az ország népének veleszületett kedvességében rejlik.

13, Új-Guinea

Új-Guineaban minden nőnek van hegtetoválása, ami az ottani kultúra egyik legszebb védjegye. Ezek a hegek általában egy rituálé vagy beavatási ceremónia keretei között kerülnek az érintett hölgy bőrébe. Minél több ilyen heg van rajtuk annál szebbnek tartják őket.

14, Mauritánia

Mauritánia egy afrikai ország, ahol az emberek azt tartják szépnek, ha a nőn rengeteg plusz kiló van. Fontos a férfiaknak, hogy tipikus asszonyos kinézetük legyen a nőknek. Annak érdekében, hogy egy fiatal lány elkeljen, jócskán meg kell híznia. A szülők miatt úgynevezett hizlaló farmokra küldi őket, ahol több, mint 10.000 kalóriát kell bevinniük szervezetükbe napi szinten.

Na mit szóltok?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...