Sajnos csak ritkán gondolkodunk el azon, hogy miként könnyíthetnénk meg a mindennapi rutinokat. Vagy, ha mégiscsak eszünkbe jut egy ötlet, könnyen lehet, hogy túlbonyolítjuk vele az adott szituációt. Leginkább a jól bevált és megszokott módszerekhez ragaszkodunk. Pedig nem is gondolnánk, hogy egy olyan egyszerű tárgy, mint például a gumi, mennyire meg tudja könnyíteni a hétköznapi dolgainkat.
Az alábbiakban 7-féle tippet mutatunk erre vonatkozóan.

1. Ha csak kevés kell ahhoz, hogy begombold a nadrágod.

Egy gumi ebben az esetben is a segítségedre lehet! Vezesd át a nadrág gomblyukán az alábbi kép alapján, majd akaszd azt a gombra.

2. Telefontartó, míg fényképezel.

Nincs szelfibotod, vagy csak nem akarod használni, viszont szeretnéd lefotózni a kajádat? Íme a megoldás! Természetesen ez a megoldás használható akkor is, ha nem étel-fotózásról van szó, a lényeg az időzítő használata. 🙂

3. Festék-lehúzó

Nem kell profi festőnek lenned ahhoz, hogy tudd, az ecseten lévő többletfestéket le kell húzni, mielőtt felvinnéd a falra. Ha nincs rácsod, amit a szakemberek használnak, egy erős gumi segítségedre lehet.

4. Csúszásgátló

Aki viszonylag gyakran süt/főz, biztosan tudja, milyen az, amikor a kanál belecsúszik az edénybe. Ezentúl ez már a múlté.

5. Csúszásgátló #2

Az előbbihez hasonló módon, ekképp is használható egy gumi a csúszás meggátolására.

6. Kupak lecsavarása

Ez nem csak körömlakkok esetében használható. Ha úgy érzed, beszáradt egy kupak, tekerj rá szorosan egy gumit. Így könnyebben ki tudod majd nyitni.

7. Radír

Ha nincs radírod, tekerj egy gumit az ujjadra, amivel könnyedén helyettesíteni tudod azt.

Ha esetleg kíváncsi lennél a fent felsorolt pontok részleteire, esetleg nem értettél valamit, segítségedre válhat az alábbi videó: