Május és június a hagyományos érettségi időszak, minden ország iskolájában, mely nagy hagyománnyal bír. A most érettségiző iskolás gyerekek számára ez egy fontos pillanat, amit mindannyian szívesen megünnepelnek valamilyen esemény formájában. Ez az a nap, mikor átlépnek a felnőttek világába, és megpróbálják egyengetni a kis életüket.

Ezért gyűjtöttük össze a világ különböző országait, hogy láthassátok, mily módon ünneplik meg az érettségit a végzős tanulók.

Dánia.

Matilde Gram (@matildegram01) által megosztott bejegyzés,

Dániában az utolsó iskolai napot a diákok nemzeti szinten ünneplik. A leérettségizettek kiválasztják saját jelmezüket és minden városban, az elballagott iskolások tiszteletére, egy fényes és zsúfolt parádét rendeznek.

Susie Cowan (@cowansusie) által megosztott bejegyzés,

Egy másik szokatlan hagyomány, hogy a diákok egy régi nyitott katonai járművön ülnek és minden diák otthonához elmennek, hogy a szülők is együtt ünnepeljenek a diákokkal.

Frederic Dekkal (@fdekkal) által megosztott bejegyzés,

Málta.

S A R A H ? (@sarah.scicluna) által megosztott bejegyzés,

Máltán az érettségizettek egy kétszintes buszt bérelnek és a felső, nyitott szinten utazva élvezik a gondtalan életet.

Michela? (@michelazzox) által megosztott bejegyzés,

Svédország.

CL Seifert (@cl_seifert) által megosztott bejegyzés,

A svédek az utolsó iskola napjukon ó hagyományos katonai sapkát viselnek, aminek a bélésében az osztálytársaik és tanáraik emlékezetes feliratokat írtak.

Az ünnepély után az egykori diákok különböző ruhákba öltözve, nyitott tetejű bérelt buszokban és kisteherautókban az osztálytársak társaságában tömeges felvonulásokat szerveznek.

Nina Walskaar (@ninawalskaar) által megosztott bejegyzés,

Oroszország.

Prokhor Pilyasov (@pilasv) által megosztott bejegyzés,

Oroszországban, a ballagási ünnepségen konkrét karneváli hangulat van, hiszen koncertet rendeznek a diákok tiszteletére és a Néva folyón úszik egy hajó, amiről tűzijátékot lőnek és ez a program csúcspontja, a ballagók a rakpartokon futnak a hajó mellett, mert a vörös vitorlák, a reményt jelképezik az országban.

Németország.

Anna (@the.whitestallion) által megosztott bejegyzés,

Németországban van egy hagyomány, hogy minden végzős osztály kitalál egy himnuszt és egy logót (kedvenc film logóját), és előadják a ballagási ünnepségen az egész iskola és a szülők szeme láttára. Ehhez általában még be is öltöznek.

Olaszország.

Alisea Frate (@aliseafrate) által megosztott bejegyzés,

Olaszországban, nevezetesen Velencében az elmúlt években divatos lett az érettségi végén, hogy papír lámpásokat engedjenek az égre.

Egyesült Államok.

Harte And Garter Hotel (@harteandgarter) által megosztott bejegyzés,

Az Egyesült Államokban a hagyomány szerint a fiatalok karkötőt adnak a társaiknak, ami úgy néz ki, mint egy kis virágcsokor, ami nagyon szépen és elegánsan van megcsinálva, ezt a csuklójukra kell kötni és úgy végigsétálni az egész iskolában.

Lengyelország.

Kindziorka (@kinga_wadowska) által megosztott bejegyzés,

Lengyel ballagók az est folyamán bált tartanak, de ennek is megvan a hagyománya: A bál feltétlenül polonéz tánccal kezdődik – a lányok estélyi ruhát viselnek és mindegyiknek a lábán ott kell lennie a vörös színű harisnyatartónak.

Malajzia.

Zains (@zains_sbastians86) által megosztott bejegyzés,

A malajziai végzős diákok kitalálták, hogy lefújják egymás testét, beleértve a hajat is színes festékkel, mint a Holi fesztiválon. A hiedelem szerint, ha több személyt lefújunk különböző színű porral, az áldást kap a társaitól, és a diákok ezáltal azt érzik, hogy ez az áldás hasznos lesz számukra a felnőtt életben.

BobbyGunawan (@bobbygunawan04) által megosztott bejegyzés,

Argentína.

Trisha (@montiel63) által megosztott bejegyzés,

Argentínában a végzősök is bőségesen leöntötték egymást, de nem festékkel, hanem sziruppal, joghurttal, ketchuppal és egyéb folyékony állagú termékkel. Nem csoda, hogy eme ünnepnapon senki sem jön drága ruhákba, hanem normális farmerbe és pólókba.

Vietnám.

Mai Anh (@maianh8474) által megosztott bejegyzés,

A vietnámi diákok az iskola utolsó napját úgy ünneplik, hogy, színes léggömböket engednek el, ami az ég felé száll. Természetesen az ilyen szimbolikus szórakoztatást más országokban is gyakorolják, de Vietnámban ez nagy és színes eseménynek számít, hiszen az ünnepség nemcsak a végzős osztály számára van, hanem az egész iskola számára.

A végzős diákok emlékeket írnak egymásnak, képeslapokat, fényképeket, emlékkönyveket.

kelly humphries (@kellylouuise) által megosztott bejegyzés,