KeződoldalEmberekÍgy változik meg a tested 28 nap alatt, ha leteszed az alkoholt....

Így változik meg a tested 28 nap alatt, ha leteszed az alkoholt. Döbbenetes a különbség…

-

Mindenki tökéletesen tisztában van azzal, hogy a szeszes ital fogyasztás mennyire negatívan befolyásolja a szervezetet és a megjelenést is egyaránt. Ha valaki már huzamosabb ideje él ilyen életet a mája szép lassan elkezdi felmondani a szolgálatot, az agysejtjei egyre rosszabb állapotba kerülnek az ital káros hatásai miatt, valamint a külső jegyek is egyre nyilvánvalóbbak lesznek, például a pattanások jelennek meg az arcon, sötét karikák alakulnak ki a szemek alatt stb. 2018-ban a British Medical Journalban megjelent egy kutatás azzal kapcsolatban, hogy hogyan reagál a szervezet a szeszes ital megvonásra.

A tanulmányból az is kiderült, hogy az ivás mellőzés csökkenti a vérnyomást, a koleszterint valamint a rák kialakulásának kockázatát. Mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy mindenki megtudja, milyen változás megy végbe a szervezetben, ha valaki leteszi a szeszes italt.

1, Csökken az éhségérzet.

Teljesen normális, hogy a szeszes italt fogyasztó embereknek nagyobb az éhségérzete, ugyanis maga az alkohol olyan érzetet kelt, mintha folyamatosan éhes lenne az ember. Ha valaki elhagyja ezt a rossz szokást, automatikusa csökken az étvágya is és visszatér a normális étkezésre.

2, Javul az alvás minősége.

Igaz, hogy a szeszes italtól az ember gyorsabban elalszik, viszont az alvás minősége sokkal rosszabb lesz. Egy tanulmányból kiderült, hogy ez a fajta ital negatívan hat a REM alvásra, ami az álmokért is felelős. Ha valaki elhagyja ezt a fajta tevékenységet, egy idő után azt fogja tapasztalni, hogy sokkal jobban fog aludni és sokkal kipihentebben fog ébredni, mint néhány hónappal ezelőtt.

3, A szervek elkezdenek regenerálódni.

Ha két hétig nem fogyasztasz szeszes italt a máj önmagától elkezd regenerálódni. Amikor az emberek rendszeresen fogyasztanak ilyen italokat a májsejtek elhalnak. Igaz, hogy a regenerálódás egy lassú folyamat, ám sokkal gyorsabban hozzászokik az alkoholmentes élethez, mint gondolnánk. Mindezek mellett jótékony hatással lesz a bőrre, az öregedési folyamatokra, és a gyomorra.

4, Beindul a fogyás.

Az alkoholtartalmú italok általában sok kalóriát tartalmaznak, ám ennek mellőzése súlyvesztésben is megnyilvánul. Havi szinten átlagosan mintegy 2-3 kilogrammtól szabadul meg az ember, ami jótékonyan hat az egészségre nézve.

5, Külső jelek javulása.

Ha az ember abbahagyja az ivást az szemmel láthatóan is több pozitív változást eredményez a megjelenésben például a szem alatti sötét karikák elhalványulnak, a pattanások visszahúzódnak, a gyulladások lelohadnak. Kevesebb eséllyel alakul ki fogszuvasodás vagy fogzománccal kapcsolatos probléma és egy idő után a szaglás és az ízlelés is egyre jobb lesz.

6, Tiszta gondolkodás.

Sokan úgy gondolják, hogy a szeszes ital fogyasztással elhalnak az agysejtek, pedig nem csak károsulnak. Az ennek következtében kialakuló problémák csak idővel jelentkeznek a szervezetben, amik akár súlyosak is lehetnek.

Ti mit gondoltok erről a témáról? Van bármi tapasztalat az ilyen esetekkel kapcsolatban?

Ezt is olvasd el