KeződoldalHátborzongatóIjesztő és egyben elrettentő fotók - Így néz ki egy dohányos tüdeje,...

Ijesztő és egyben elrettentő fotók – Így néz ki egy dohányos tüdeje, aki 30 éven át napi egy doboz cigarettát szívott el

-

Azt mindannyian tudjuk, hogy a dohányzás károsítja egészségünket. A tankönyvekben, plakátokon, sőt a cigarettásdobozokon is megdöbbentő fotókat láthatunk, amellyel próbálnak mindenkit eltántorítani ettől a rossz szokástól. A dohányzás a tüdőnket károsítja a legnagyobb mértékben.

Elképzelni egy elfeketedett tüdőt talán nem is olyan egyszerű, de egy kínai kórház felvétele megmutatja nekünk, mi történik tüdőnkkel, ha sok-sok éven át cigarettázunk. Az orvosok videófelvételt készítettek egy elhunyt férfi tüdejéről, amely nagy mértékben károsodott és egy cseppet sem volt már egészséges.

A férfi alig 52 évesen hunyt el tüdőbetegségben. Harminc éven keresztül napi egy doboz cigarettát szívott el. Ennek eredménye elrettentő példa lehet mindenki számára. A páciens tüdeje teljesen elszenesedett, begyulladt, majd leállt.

Halála előtt felajánlotta szerveit, az orvosok ezért nyitották fel testét. Ugyan a beavatkozás megtörtént, de már első látásra megállapítható volt, hogy tüdeje egyáltalán nem alkalmas arra, hogy átültessék és megmentsék ezzel valaki életét.

Az orvosok a videó nyilvánosságra hozásával akarták felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mit tesz a cigaretta a szervezetünkkel. Kínában az emberek ugyanis rengeteget dohányoznak, egy elszenesedett tüdő felvétele pedig elrettentheti őket ettől a tevékenységtől.

A felvétel azóta nemcsak Kínát, hanem már az egész világon bejárta.

Ezt is olvasd el