KeződoldalÉrdekességekÍme 20 érdekes információ a vonzerőről, amit soha nem gondoltál volna

Íme 20 érdekes információ a vonzerőről, amit soha nem gondoltál volna

-

A vonzerő ugyanolyan szubjektív dolog, mint a szépség, mivel mindenki más és más embert tart vonzónak. Természetesen ebben a témakörben is lehet statisztikákat felállítani és megállapítani, hogy a nők és a férfiak milyen típusú, testfelépítésű, megjelenésű embert tartanak vonzónak. Viszont nemcsak a párkapcsolatok terén olyan fontos a báj, hanem a szülő-gyermek és a tanár-diák kapcsolatban is. Tanulmányok szerint, minél vonzóbb, bájosabb, szebb és szocializáltabb valaki, annál nagyobb valószínűséggel ér el jó eredményeket. A mostani posztunkban összegyűjtöttünk nektek 20 érdekességet a vonzerőről, amit soha nem gondoltatok volna.

1, Tanulmányok szerint a kórházban dolgozó ápolók nagyobb figyelmet szentelnek azoknak az újszülötteknek, akik bájosabb megjelenésűek, egészségesek és normál súlyúak.

2, Kutatások kimutatták, hogy az édesanyák hajlamosabbak nagyobb figyelmet szentelni bájosabb kinézetű gyermekeiknek, akik viselkedésileg is szocializáltabbak, mint testvéreik.

3, Az iskolában tanító tanárok elvárják a szebb külsejű gyermekektől, hogy jól teljesítsenek. Ők egyébként kevesebb illetve enyhébb büntetést kapnak, mint kevésbé szép társaik.

4, Több tanulmányban is bebizonyosodott, hogy a főiskolai hallgatók inkább a tanárok fizikai vonzerejét részesítik előnyben, mint az előadások tartalmát vagy a kommunikációs képességet.

5, A fogamzásgátló nemcsak a nők hormonszintjét képes befolyásolni, hanem a vonzerejüket is. A férfiak jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik fogamzásgátló tablettákat szednek, mert bizonyos férfi vonások vehetők észre rajtuk, például magasabb tesztoszteronszint, enyhén agresszív viselkedés.

6, A vonzó nők hátrányból indulnak, mikor férfias tulajdonságokkal járó munkát keresnek. Összehasonlításképp: Ha egy vonzó és egy kevésbé vonzó nő versenyez egy vontatójármű vezetői pozícióért, akkor nagy valószínűséggel a kevésbé vonzó fogja megkapni az állást. Ennek az az oka, hogy az emberek úgy gondolják, egy vonzó nő nem képes eleget tenni egy olyan munkakörben, mely férfias tulajdonságokat kíván.

(Ez nem minden esetben igaz, ugyanis a képen a leghíresebb és legszebb svéd kamionsofőrnő látható, név szerint Angelica Larsson, aki már évek óta tökéletesen megállja a helyét, ebben a férfias tulajdonságokat megkövetelő munkakörben.)

Angelica Larsson a legszebb svéd kamionsofőr

7, Tanulmányok szerint a vonzó emberek jobb fizetést kapnak és sokkal jobb esélyük van magasabb beosztásba kerülni, mint kevésbé vonzó társaiknak. Ezt „szépség-elfogultságnak” nevezik.

8, A vonzó és szép megjelenésű politikusok sokkal több hírlevelet kapnak, mint a kevésbé vonzó politikusok

Justin Trudeau – Kanada miniszterelnöke

9, A vonzó külsejű vádlottakat nemcsak kevesebb valószínűséggel ítélik el, hanem enyhébb büntetést is kapnak, mint ugyanazt a bűncselekményt elkövető kevésbé vonzó “társaik”.

10, Szinte az összes kultúrában a férfiak vonzóbbnak találják a fiatalabb nőket, mint az “idősebbeket”, aminek az az oka, hogy utóbbiak csak korlátozott ideig képesek termékenyek maradni.

11, Ha már a kornál járunk, akkor fontos elmondanunk, hogy a nők pont ellenkezőleg gondolkodnak, mint a férfiak, mivel ők inkább az idősebb férfiakhoz vonzódnak. Kutatók szerint ennek az az oka, hogy a felnőtt férfiak jobban helyt tudnak állni apaként, és nem utolsó sorban stabilabb lábakon állnak, mint a fiatalabb társaik.

12, Sokan nem is gondolják, hogy a vonzóbbá válás mennyi pénzbe is kerül. Ez egy évi 50 billió forintnak megfelelő összegű globális iparág, mely magába foglalja a súlycsökkentést, kozmetikumokat, bőr és hajápolást, parfümöket, sebészeti beavatkozásokat, egészségügyi klubokat és hormoninjekciókat. Az amerikaiak évente több pénzt költenek a szépségük és vonzerejük javítására, mint az oktatásra – (ami ott egyáltalán nem olcsó mulatság).

13, Az ősi héberek valamint a keresztények körében a fizikai vonzerő és szépség Isten jutalma volt. Ha valaki nem volt annyira szép / vonzó, akkor azt Isten büntetésének tekintették.

14, Kutatók kiderítették, hogy a férfiakat sokkal jobban vonzza a homokóra alak, mely látványosan elkülöníti a telt idomokat és csípőt a karcsú deréktól.

15, Tanulmányok szerint a nők akkor a legszebbek és legcsábítóbbak mikor termékenységük a csúcspontján vannak.

16, A nők vonzóbbnak tartják azokat a férfiakat, akikre egy másik nők néz és mosolyog.

17, Kutatásokat végeztek az online randevúkkal kapcsolatban és kiderült, hogy a nőket jobban aggasztja a potenciális partner magassága, míg a férfiakat inkább a súlya.

18, A magasabb férfiak nagyobb reprodukciós sikert mutatnak, mint alacsonyabb társaik, mivel ők jobban vonzzák a nők figyelmét.

19, Egy nemrég készített tanulmány szerint a nők hajlamosak olyan férfiakkal randizni, akiknek illata apjukéhoz hasonlít.

20, A nők jobban vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akiknek testfelépítése a következőknek felel meg: erős, széles vállak, keskeny derék, izmos mellkas.

Na mit szólsz?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...