KeződoldalÉrdekességekÍme 6 dolog, ami miatt nem szabad elítélni a csecsemővel repülő embereket

Íme 6 dolog, ami miatt nem szabad elítélni a csecsemővel repülő embereket

-

Egy tanulmány során légiutas-kísérőket kérdeztek meg arról, hogyan vélekednek a kisbabákkal utazó emberekről. Ők bevallották, hogy jobban örülnének, ha a kisgyermekes szülők egy elkülönített részen utaznának, hogy a többi utast ne zavarja a gyermek sírása. Viszont erre egyelőre nincs lehetőség, úgyhogy az utasok kénytelenek elviselni, ha a gyermek rázendít. Egy ilyen utazás mindig kihívásokkal van tele főleg, ha a gyerek rosszul viseli az utat. Viszont a szülőknek ilyenkor nemcsak azzal kell törődniük, hogy megnyugtassák kisbabájukat, hanem azzal is, hogy figyelmen kívül hagyják az esetleges szemrehányásokat és rosszalló megjegyzéseket. Mi is megértjük, hogy senki sem akar X órát síró babával utazni, de ilyenkor egyetlen dolog segít az pedig nem más, mint a megértés.

1, A csecsemő csak sírással tudja kifejezni magát

Nemcsak a felnőtt embereket zavarja a repülőn való utazás, hanem a gyerekeket is, főleg, hogy az utazás zavarhatja az alvás és étkezési ütemtervüket. Ezen felül az őket körülvevő összes zaj és ember irritálhatja őket. Azok, akik még nem beszélnek egyféleképpen tudják kifejezni negatív érzelmeiket, ez pedig nem más, mint a sírás.

2, Ha a szülők stresszesek a baba sír

A legtöbb szülő tökéletesen tisztában van azzal, hogy a gyermek sírása és viselkedése zavarhatja a többi utast ám néha semmit nem tudnak tenni annak érdekében, hogy a gyermek megnyugodjon. Ha az utasok durva megjegyzéseket ontanak magukból, az csak olaj a tűzre, ugyanis a gyerek megérzi, ha a szülő ingerült ezért még jobban elkezd sírni.

3, Lehet, hogy a gyerek rosszul érzi magát

A kisbabák nem tudnak beszélni, nem tudják elmondani a szüleiknek, hogy mi bántja őket, ők csak és kizárólag sírással tudják jelezni, hogy valami nem oké. A piciknek lehetnek gyomorproblémáik, fogzási gondjaik vagy egészségügyi panaszaik, amitől sírva fakadhatnak. Ezt a szülők viszont nem tudják azonnal orvosolni, ezért jobb, ha minden ember elfogadja ezt a helyzetet, ahelyett, hogy szemrehányást tennének.

4, A gyerekek mindig gyerekek lesznek

A csecsemők még nem értik, hogy bizonyos helyzetekben csendben kell lenniük és ezt nem is lehet tőlük elvárni. A többi utasnak kell ilyenkor felnőtt és érett ember módjára viselkedni és megérteni, hogy a szülők nem tudják drasztikusan korlátozni a kicsiket. Meg kell érteni, hogy egy néhány hónapos gyerek nem fogja megérteni a társadalom normáit, ez náluk csak idővel alakul ki.

5, Egyes gyermekek mindig sírnak, és a szülők nem tudják ellenőrizni

A babák olykor minden ok nélkül elkezdhetnek sírni. Még annak ellenére is pityeregnek, kiabálnak, hogy szüleik mindent elkövetnek, hogy megnyugtassák őket. Viszont meg kell jegyeznünk, hogy nem lesz automatikusan rossz szülő valaki, mert nem tudja megnyugtatni a gyerekét. A külső ingerek nagy mértékben tudják befolyásolni a szülők hangulatát, ami kihat a gyerekre is.

6, Az ítélkezés nem segít

Ha a szülők mindent megtettek, hogy a gyerek megnyugodjon, ám a pici ennek ellenére sem hagyja abba a sírást, akkor el kell fogadni a tényt, hogy nem tudnak mit tenni. Az ítélkezés, valamint a szemrehányások pedig egyáltalán nem segítenek az adott helyzeten. Okosabb, ha az ember ilyenkor kedves és megértő, nem pedig bosszankodó és ítélkező. Bizonyára a szülők sem örülnek, hogy a gyermek torka szakadtából kiabál, de ezt a helyzetet el kell fogadni.

Téged zavar, ha a repülőn elkezd sírni egy gyerek?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...