KeződoldalÉrdekességekÍme 7 furcsa gyermeki viselkedés, amivel a legtöbb szülő találkozik

Íme 7 furcsa gyermeki viselkedés, amivel a legtöbb szülő találkozik

-

Vannak szülők, akik úgy érzik, hogy gyermekeik olyan dolgokat csinálnak, ami nem normális, például nyilvánosság előtt levetkőznek, vagy megeszik a saját orrváladékukat, a kiságy rácsán hajtják álomra a fejüket és így tovább. Meg kell jegyeznünk, hogy ezek természetes dolgok a legtöbb gyermek csinálja és idővel ki is növi. A mostani posztunkban 7 olyan furcsa tevékenységet hoztunk el, ami kétségbe ejti a szülőket, viszont mindennek megvan az oka, így ezeknek a tevékenységeknek is. Ha a te gyermeked is csinál ilyet, nem kell pánikba esned.

1, Visszatartja a lélegzetét

Szülőként sokkoló lehet azzal szembesülni, mikor a gyereknek már tiszta kék a feje attól, mert szándékosan visszatartja a lélegzetét. Ezt általában azért csinálják, mert mérgesek, idegesek, félnek valamitől, vagy sokkolta őket valami esetleg fáj valamijük. A gyerekek ezt a rossz szokásukat körülbelül 4 vagy 5 éves korukra kinövik.

2, Folyamatosan leveti a ruháit (nyilvános helyen is)

A gyerekekben nincs szégyenérzet, így nem zavarja őket, ha mások ruha nélkül meglátják őket. Ezt lehet abból kifolyólag teszik, mert ruhájuk kényelmetlen, vagy túlságosan is melegük van. A másik ok, amiért ledobálhatják magukról a ruhát azért van, mert úgy érzik ezzel önállósodnak. Nyilván még nem értik, hogy ezt nyilvános helyen nem szabad megtenni.

3, Issza a fürdővizet

A legtöbb gyerek bizony ugyanúgy kezeli a fürdővizet, mintha ivóvíz lenne, és nem értik szüleik miért szólnak rájuk, ha megisszák. Amúgy ezt azért csinálják, mert a víz szerves részét képezi a játéknak ezért szórakoztatónak tartják azt meginni.

4, Ágyrácson alvás

A gyerekek körülbelül 15%-a csinálja ezt, ám egyesek nem tartják normálisnak, hogy így alszanak el. A valóság az, hogy ezt ugyanúgy fogják fel, mintha valamelyik ujjukat elkezdenék szopni, mert ez is egy úgynevezett önnyugtató tevékenység a számukra. Idővel kinövik ezt a szokásukat is.

5, Dolgokat dugnak az orrukba és a fülükbe

A gyerekek nagyon kíváncsi természettel rendelkeznek, és szeretnék felfedezni a világot. Szóval ha apró dolgokat dug a fülébe, orrába, akkor tudd, hogy ők ekkor épp kísérleteznek. Azt akarja megtudni, hogy voltaképpen ezek hogyan működnek és mi történik velük, ha odateszik.

6, Furcsa dolgokat esznek

A gyerekek szinte bármit képesek megenni, de tényleg szó szerint bármit. Ezzel is új dolgokat akarnak felfedezni, és mi lenne jobb módszer például az ízérzékelés felfedezésére, mint a “kóstolgatás”?

7, Tépik a hajukat

A 2 év alatti gyermekek, ha hiszed ha nem képesek azzal megnyugtatni saját magukat, ha a hajukat húzzák, tépik. Elképzelhető, hogy azért is teszik, mert unatkoznak. 3 éves korukban tudatosul bennük, hogy a szüleiket ezzel mennyire lehet befolyásolni, viszont nem mehetünk el amellett, hogy az ADHD egyik jele is lehet.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...