KeződoldalEmberekÍme 8 lépés, amivel egyszerűbben el tudod felejteni az exed

Íme 8 lépés, amivel egyszerűbben el tudod felejteni az exed

-

Mindenki tudja, hogy a szakítás mennyire kellemetlen annak, akivel szakítottak, hiszen ő érzelmileg sokkal mélyebben volt a kapcsolatban a szakítás pillanatában. Ezek az érzelmek megnehezítik, hogy elfelejtsék az exüket, ám az idő mindenre gyógyír. Ebben az időszakban fontos, hogy az adott személy ne legyen egyedül, ne gondolkozzon azon, mi lett volna ha… mert ez már sosem derül ki. Fontos, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a háta mögött hagyja a múltat, de ehhez néhány dolgot be kell tartani. A mostani cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk azt a 8 lépést, amivel egyszerűbben el lehet felejteni az exet.

1, Éld meg a gyászidőt

Az agy a szakítást egyfajta gyásznak éli meg, mert olyan embert veszítettél el, akit szeretsz. Egyes tanulmányok szerint a válás vagy a hosszútávú kapcsolat utáni szakítás sokkal jobban megviseli az embert, mint mikor egy családtagot veszít el. Eme időszak lezárása és elfogadása érdekében fontos, hogy megéld az úgynevezett “gyászidőt”.

2, Ne csak a jóra emlékezz

Egyetlen kapcsolat sem tökéletes, de ez így van rendjén. Szakítás után mindenki hajlamos elfelejteni a rossz emlékeket és csak a jóra összpontosítani. Ehelyett célszerűbb inkább egy listát csinálni az ex összes hibájával és rossz szokásával. Ez a lista tökéletes lesz arra az alkalomra, ha elkezdenél megint idealizálni.

3, Változtasd meg a gondolkodásmódod és cseréld le a hozzá közel álló embereket

Tanulmányok szerint az az egyik legnehezebb lépés mikor el kell felejteni az exet, a barátait, a szüleit, tesóit, egyszóval mindenkit, aki hozzá közel állt. Ilyenkor érdemes új emberekkel ismerkedni, sőt gondolkodásmódot változtatni. Olyan emberek társaságában kell lenni, akik szeretnek, és nem emlékeztetnek a múltra. Ezzel megedződik mind a lélek, mint az elme.

4, Ne legyél szakítás után a barátja

Elképzelhető, hogy az ex azzal az ötlettel áll elő, hogy maradjatok barátok, de jobb, ha ezt az opciót jó messziről elkerülöd. Biztos, hogy a barátság nem működne kettőtök között, és jobb ha megkíméled magad a további szenvedéstől. Arról nem is beszélve, ha folyton együtt lógtok, még nehezebb lesz őt elfelejteni.

5, Iktasd ki a kapcsolatlétesítés össze lehetőségét

Szakítás után az a legjobb, ha ügyet sem vetsz az exre és úgy viselkedsz, mintha elhunyt volna. Minden lehetséges kapcsolatlétesítési opciót szüntess meg, például töröld ki a telefonszámát, töröld a barátaid közül a közösségi oldalakon, és kérd meg a barátaid, hogy ne is hozzák őt szóba. Kérd meg a barátaid, hogy mindenképp állítsanak meg, ha eszedbe jutna valamilyen úton-módon őt felkeresni.

6, Ne akarj kapcsolatba lépni se a barátaival, se a családjával

Még akkor se akard ezt meglépni, ha amúgy mindenkivel jóban voltál. Nemcsak azért érdemes megszüntetni a kapcsolatot, mert minden emlék hozzá fűz, hanem azért is, hogy megakadályozd, hogy új információhoz juss vele kapcsolatban. Ha el akarod kerülni a mély depressziót, szüntess meg minden kapcsolatot!

7, Dobd, töröld ki azokat a dolgokat, amik emlékeztetnek rá

Az érzelmek normalizálása, stressz csökkentése, és a depresszió meggátolása érdekében az összes képet töröld ki a fotóalbumodból mind a laptopon, mind a telefonon. Töröld ki a közös beszélgetést, e-maileket, SMS-ket és mindent, ami rá emlékeztet. Ha esetleg arról álmodoznál milyen jó lenne újra összejönni, csak jusson eszedbe, hogy miért szakítottatok egymással.

8, Keress új időtöltést

Hogy elkerüld a régi emlékek felidézését, fontos, hogy olyan emberekkel légy, olyan tevékenységeket csinálj, ami eltereli a figyelmed. Például keress magadnak új hobbit, vegyél táncórákat, olvass könyvet, tanulj meg vezetni, ha még nincs jogsid, ismerkedj új emberekkel…stb. Ezek segíteni fognak túllendülni mindenen.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Ezt is olvasd el