KeződoldalÉrdekességekÍme 9 tény, ami igazolja, hogy a női test egyszerűen fantasztikus

Íme 9 tény, ami igazolja, hogy a női test egyszerűen fantasztikus

-

A nők és a női test egyszerűen csodálatos és fantasztikus, de nemcsak azért, mert világra tudnak hozni új életet és a várandósság alatt sok mindent kibírnak, hanem azért is, mert iszonyú nagy a fájdalomküszöbük, az izomzatuk is sokkal rugalmasabb, mint a férfiaké. A női test rengeteg változáson tud átmenni, ilyen például egy menstruációs ciklus, amikor hétről-hétre 180 fokos fordulatot vesznek. Mostani cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek mitől is olyan egyedi és fenomenális a női test.

1, A nők sokkal több színt képesek látni, mint az erősebbik nem képviselői

Az X kromoszóma olyan képességgel ruházza fel a nőket, amivel sokkal több színt képesek megkülönböztetni, mint a férfiak. Ez annak tudható be, hogy míg a nőknek kettő addig a férfiaknak csak egy X kromoszómájuk van.

2, A hölgyek egyik melle nagyobb, mint a másik

Akár tetszik, akár nem egyetlen nő sincs, akinek ugyanakkor a lenne, mindkét idoma. Több dolog is befolyásolhatja a keblek méretét, úgymint a bőr rugalmassága, vagy épp az emlőszövet térfogatának eltérése. Emiatt viszont nem kell pánikba esni, ugyanis mindenkié ilyen és ez egy természetes dolog.

3, Várandósság alatt a női test jelentősen átalakul

A nők teste jelentősen átalakul várandósság alatt, például nagyobb lesz a lábuk, keblük, de még a méhnyakuk is kitágul. Ha utóbbi eléri a 10 centimétert, akkor áll készen a kismama a szülésre, mert csak azon tud a pici feje kiférni. Tudjuk a laikusoknak illetve a gyermektelen nőknek ez eleinte nagyon ijesztő információ lehet, de nincs ok az aggodalomra, ugyanis hamar visszatér minden a rendes kerékvágásba.

4, A gyengébbik nem képviselői sokkal jobban tűrik a fájdalmat, mint a férfiak

Az agy működése képes befolyásolni, hogy milyen magas is a fájdalomtűrő képesség és statisztikai adatok alapján a nők bizony túlszárnyalják a férfiakat. Tanulmányok igazolják, hogy a gyengébbik nem hamarabb el tudja felejteni a fájdalmat s, hogy a pasiknak kilencszer rosszabb a fájdalomküszöbe.

5, A hölgyek izomzata rugalmasabb

Kutatások alapján a nők 75%-kal jobb állóképességgel rendelkeznek, mint erősebbik nembe tartozó társaik. Szakértők elmondása alapján ennek a hormonokhoz van köze. A szervezetükben lévő ösztrogén nevű hormon az, ami strapabíróbbá és ellenállóbbá teszi az izmokat a fáradtsággal szemben.

6, A lányoknak érzékenyebb a bőre

A férfiaknak 25%kal vastagabb bőre van, mint a hölgyeknek, ennek tükrében utóbbiaké érzékenyebb is. Viszont ennek az a hátulütője, hogy hamarabb alakulnak ki ráncok, ami az idő múlásával amúgy is megjelenne, hiszen 25 éves kor után szép lassan elkezd csökkenni a kollagéntermelés.

7, A nők hangulatát a hormonok befolyásolják

A nők hangulata olyan gyorsan változik akár az időjárás, de ennek kifejezetten a hormonváltozáshoz van köze. Ahogy a hölgyek egyre közelebb kerülnek a menstruációs ciklusukhoz úgy alakul a hangulatuk no meg az energiaszintjük is.

A ciklus tizedik napján sokkal vonzóbbnak tűnnek, ami azért van, hogy felhívják az erősebbik nem figyelmét. Rá egy hétre, már szívesebben töltik napjuk nagy részét a lakásban/házban.

Újabb egy hét elteltével pedig eluralkodik rajtuk a depressziós hangulat és úton-útfélen sírni tudnának. A legkaotikusabb időszak számukra két-három nappal a vérzés előtt van.

8, A nők két serdülőkort élnek meg

Mindenki tudja, hogy a serdülőkor az tizenéves korban kezdődik, ám a húszhoz közeledve, mindenki levetkőzi a rossz szokásait. Nos a hölgyek esetében két ilyen időszak van, az egyik tizenéves korukban a másik pedig a negyedik X után. Újfent azokat a tüneteket tapasztalhatják meg, mint iskolás korukban például fokozott izzadást, vagy szabálytalan vérzést. Sőt a hormonháztartásuk olyan szinten felborulhat, amitől kislányként kezdenek viselkedni.

9, A hölgyek kitűnően olvasnak arcról

A hölgyeknek van egy olyan természetfeletti képessége, aminek köszönhetően képesek bárki arcáról bármit leolvasni. Ennek hála sokkal empatikusabbak és könnyebben bele tudják képzelni magukat a másik helyzetébe. Nagyon jó a memóriájuk és könnyen vissza tudják idézni az emberek arcát, ami a férfiakról nem mondható el.

Na, egyetértesz a fent elhangzottakkal?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...