KeződoldalEmberekÍme a 12 éves zseni, akiről az egész világ beszél - Már...

Íme a 12 éves zseni, akiről az egész világ beszél – Már a főiskolára készül

-

Ha Te is Agymenők sorozat fanatikus vagy, akkor tökéletesen tudod, hogy milyen karakter is volt voltaképpen Dr. Sheldon Cooper. Már egészen fiatalon rájöttek arra, hogy különleges adottságai vannak, és már 11 évesen egyetemre járt. Egy igazi lángelme volt, ezzel szemben sok idegesítő szokással is rendelkezett. Az érzelmeket nem igen tudta értelmezni, ahogy a szarkazmust sem tudta felfogni. Azt gondolnánk, hogy ilyen gyerekek csak a filmekben, sorozatokban léteznek, de ez nem igaz.

Cikkünk főszereplője egy 12 éves fiú, aki már 1 évesen képes volt folyékonyan olvasni és 2 évesen már iskolába járt. Nemrég pedig beadta jelentkezését a Georgia Tech Egyetemre. Na de kezdjük az elejéről.

Caleb Anderson még csak egyéves volt, mikor mindenféle segítség nélkül elkezdett folyékonyan olvasni és kétéves korára olyan sokat fejlődött, hogy már simán beiratkozhatott az iskolába. Elmondása szerint tökéletesen emlékszik az első osztályra. Mindenki magasabb volt nála, de ez érthető volt, hiszen csak kétéves volt. Még a járása is kissé bizonytalan volt. Osztálytársai nem igen tudták, hogyan is kell vele bánni, ezért kognitív disszonanciát ébresztett bennük.

(Kognitív disszonancia: amikor a viselkedésünk nincs összhangban azzal, ahogyan egy adott dologról vagy helyzetről vélekedünk)

Caleb szerint társai nem mutattak együttérzést vele kapcsolatban, sőt minden egyes pillanatban azt hangoztatták, hogy kisebb és gyengébb is. Caleb szülei nagyon büszkék rá és minden lehetőséget megragadnak, hogy fejlődjön, de mindemellett próbálnak arra is figyelni, hogy ne fosszák meg a gyermekkortól.

Nagyon odafigyeltek arra, hogyan kezelték őt idősebb társai. Rövid időn belül rájöttek, hogy Calebet nem fogadták el az idősebb gyerekek ezért úgy döntöttek, hogy keresnek neki egy új iskolát.

Caleb utólag elismerte, hogy jól döntöttek a szülei.

“Mindenki lenézett és mindenki magasabb volt nálam. Idegenként bántak velem, mert más voltak, mint a többi tanuló. Ez pedig nem tetszett. Engem a korombeli gyerekek fogadtak el, viszont az elmém messze nem ott járt, ahol az övüké. Az iskolában nem is voltak barátaim.” – mesélte.

Caleb tehetségére és adottságaira felfigyelt a Georgia Tech Egyetem, s az ottani professzorokat lenyűgözte a tudása. Elég jól értett a repüléshez és űrtechnológiához ezért könnyedén megszerezte az ottani emberek, kutatók, professzorok tekintélyét. Nem volt kérdés, hogy beveszik-e egy mérnöki programba. A 12 éves Caleb jelenleg a rangos grúziai Műszaki Egyetemen tanul.

Itt van a vele készült interjú – angol nyelvtudás igényel a videó megtekintése.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...