KeződoldalÉrdekességekÍme a 7 legdurvább módszer, amit a nők a fogyás érdekében képesek...

Íme a 7 legdurvább módszer, amit a nők a fogyás érdekében képesek voltak bevetni!

-

A társadalmi elvárásoknak és a médiában sugallt szépségideálnak köszönhetően mára már eljutottunk arra a pontra, amikor a legtöbbeknek már fontosabb az, hogy valakinek milyen a külseje, mint az, hogy milyen belső tulajdonságokkal rendelkezik az.

Ennek köszönhetően 10 nőből 9 elégedetlen a saját testével, azon belül is leginkább az alakjával vagy a súlyával.
A folyamatos nyomásnak köszönhetően a legtöbben képesek szó szerint bármit elkövetni az álomtest elérésének érdekében, gyakran olyan eszközöket is bevetnek, amik súlyosan károsítják egészségüket.

Alábbi írásunkban azokat a -nem követendő- módszereket mutatjuk be, amiket annak ellenére képesek voltak alkalmazni hölgyek ezrei, hogy tudták, tettükkel sokszor többet ártanak önmaguknak, mint amennyit érdemes a szépség oltárán ezért feláldozni.

1. Vatta diéta

A vatta diéta alkalmazása során az emberek vízbe, gyümölcslébe vagy valamilyen szószba áztatják a vattadarabokat, majd megeszik azt. Az elmélet szerint a diéta azért hat, mert a test azt gondolja a nagy mennyiségű vatta fogyasztásának következtében, hogy elegendő ételt evett, ezért nem lesz éhes. A probléma csupán az, hogy a vattát egyáltalán nem olyan könnyű megemészteni, így akár komoly gyomor- és bélproblémákhoz vezethet a diéta még rövid idejű alkalmazása is.

2. Fogyást segítő nyelvtapasz

A különös nyelvtapasz-diétát Dr. Chugay plasztikai sebész találta ki. A művelet egy speciális tapasz több öltéssel a nyelvre való erősítését foglalja magában, melynek eredményeként a szilárd ételek fogyasztása annyira fájdalmas lesz, hogy az embereknek nincs más választásuk, mint folyékony étrend fogyasztására váltani. A páciensek egy hónapig viselik a tapaszt, utána egy újabb kisebb műtétet végeznek el annak eltávolítására.

3. Csipkerózsika diéta

A csipkerózsika diéta azon az egyszerű elven alapszik, hogy amikor az ember alszik, akkor nem eszik. A diéta követői különböző altatók és nyugtatók fogyasztását követően szinte az egész napot átalusszák, így könnyebben elkerülik az ételek fogyasztását.

A diéta nem új keletű hóbort, a rock’n’roll királya, Elvis Presley is kipróbálta azt, gyakran több napig tartotta magát mesterségesen kiütött állapotban, hogy azzal fékezze óriási étvágyát.

4. Galandférgek alkalmazása

Ez az undorító étrend a viktoriánus korszakban ütötte fel a fejét, de napjainkban is vannak olyan elvetemült nők, akik alkalmazzák.
Azok az emberek, akik ezzel a diétával próbálnak fogyni, először lenyelik a galandféreg-tojásokat tartalmazó kapszulákat, majd várják, hogy az élősködők növekedni kezdjenek bélrendszerükben.

Az akár 4-8 méteresre megnőtt parazita ezután elpusztít minden táplálékot, amelyet az ‘gazdatest’ magához vesz. A bizarr fogyókúra lényege, hogy alkalmazójának nem kell stresszelnie a bevitt kalóriák száma miatt, akármennyi ételt fogyaszthat gondolkodás nélkül, súlya mégis meredeken csökkenni fog. A fogyás mellett az eljárás azonban hasmenést, hányingert és lázat is okozhat.

5. Visszaélés az inzulinnal

Ha alacsony dózisú inzulint adnak be olyan személynek, aki nem cukorbeteg, az csökkenti a vércukor szintet, ami emészthetetlenné teszi a szénhidrátokat és oda vezet, hogy a tárolt zsír energiaforrásként lebomlik.
Nem is bonyolult, igaz? De el kell minden könnyű fogyásra vágyót keserítenünk, az ‘eljárás’ életveszélyes máj és a vesekárosodását okozhat.

6. Kék-látás diéta

A ‘látásdiéta’ a 2000-es években élte fénykorát a japán nők között. Az elképzelés arra alapozódott, hogy bizonyos ételek színe, mint például a vörös és a sárga sokkal jobban étvágygerjesztő, mint a kék maga. Az elmélet szerint a kék szemüveg viselése alatt az ételek kevésbé ínycsiklandó kinézetűek, ezért viselője kevesebbet is eszik azokból.

7. Azt eszem, amit utálok! -elv

A furcsa mozgalmat a híres művész, Andy Warhol indította útjára, így gyakran Andy Warhol-diétaként is emlegetik.

Működése azon az elven alapul, hogy amennyiben étkezésre kerül a sor, mindig olyan dolgokat kell rendelni az étlapról, amit nem szeretünk, így azokból szinte alig fogunk fogyasztani.
A művész az étkezései végén megmaradt szinte teljes adag ételt mindig összepakoltatta, és hajléktalan embereknek adta át az étteremből kilépve.

Amennyiben cikkünket érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...