Íme a 7 legdurvább módszer, amit a nők a fogyás érdekében képesek voltak bevetni!

A társadalmi elvárásoknak és a médiában sugallt szépségideálnak köszönhetően mára már eljutottunk arra a pontra, amikor a legtöbbeknek már fontosabb az, hogy valakinek milyen a külseje, mint az, hogy milyen belső tulajdonságokkal rendelkezik az.

Ennek köszönhetően 10 nőből 9 elégedetlen a saját testével, azon belül is leginkább az alakjával vagy a súlyával.
A folyamatos nyomásnak köszönhetően a legtöbben képesek szó szerint bármit elkövetni az álomtest elérésének érdekében, gyakran olyan eszközöket is bevetnek, amik súlyosan károsítják egészségüket.

Alábbi írásunkban azokat a -nem követendő- módszereket mutatjuk be, amiket annak ellenére képesek voltak alkalmazni hölgyek ezrei, hogy tudták, tettükkel sokszor többet ártanak önmaguknak, mint amennyit érdemes a szépség oltárán ezért feláldozni.

1. Vatta diéta

A vatta diéta alkalmazása során az emberek vízbe, gyümölcslébe vagy valamilyen szószba áztatják a vattadarabokat, majd megeszik azt. Az elmélet szerint a diéta azért hat, mert a test azt gondolja a nagy mennyiségű vatta fogyasztásának következtében, hogy elegendő ételt evett, ezért nem lesz éhes. A probléma csupán az, hogy a vattát egyáltalán nem olyan könnyű megemészteni, így akár komoly gyomor- és bélproblémákhoz vezethet a diéta még rövid idejű alkalmazása is.

2. Fogyást segítő nyelvtapasz

A különös nyelvtapasz-diétát Dr. Chugay plasztikai sebész találta ki. A művelet egy speciális tapasz több öltéssel a nyelvre való erősítését foglalja magában, melynek eredményeként a szilárd ételek fogyasztása annyira fájdalmas lesz, hogy az embereknek nincs más választásuk, mint folyékony étrend fogyasztására váltani. A páciensek egy hónapig viselik a tapaszt, utána egy újabb kisebb műtétet végeznek el annak eltávolítására.

3. Csipkerózsika diéta

A csipkerózsika diéta azon az egyszerű elven alapszik, hogy amikor az ember alszik, akkor nem eszik. A diéta követői különböző altatók és nyugtatók fogyasztását követően szinte az egész napot átalusszák, így könnyebben elkerülik az ételek fogyasztását.

A diéta nem új keletű hóbort, a rock’n’roll királya, Elvis Presley is kipróbálta azt, gyakran több napig tartotta magát mesterségesen kiütött állapotban, hogy azzal fékezze óriási étvágyát.

4. Galandférgek alkalmazása

Ez az undorító étrend a viktoriánus korszakban ütötte fel a fejét, de napjainkban is vannak olyan elvetemült nők, akik alkalmazzák.
Azok az emberek, akik ezzel a diétával próbálnak fogyni, először lenyelik a galandféreg-tojásokat tartalmazó kapszulákat, majd várják, hogy az élősködők növekedni kezdjenek bélrendszerükben.

Az akár 4-8 méteresre megnőtt parazita ezután elpusztít minden táplálékot, amelyet az ‘gazdatest’ magához vesz. A bizarr fogyókúra lényege, hogy alkalmazójának nem kell stresszelnie a bevitt kalóriák száma miatt, akármennyi ételt fogyaszthat gondolkodás nélkül, súlya mégis meredeken csökkenni fog. A fogyás mellett az eljárás azonban hasmenést, hányingert és lázat is okozhat.

5. Visszaélés az inzulinnal

Ha alacsony dózisú inzulint adnak be olyan személynek, aki nem cukorbeteg, az csökkenti a vércukor szintet, ami emészthetetlenné teszi a szénhidrátokat és oda vezet, hogy a tárolt zsír energiaforrásként lebomlik.
Nem is bonyolult, igaz? De el kell minden könnyű fogyásra vágyót keserítenünk, az ‘eljárás’ életveszélyes máj és a vesekárosodását okozhat.

6. Kék-látás diéta

A ‘látásdiéta’ a 2000-es években élte fénykorát a japán nők között. Az elképzelés arra alapozódott, hogy bizonyos ételek színe, mint például a vörös és a sárga sokkal jobban étvágygerjesztő, mint a kék maga. Az elmélet szerint a kék szemüveg viselése alatt az ételek kevésbé ínycsiklandó kinézetűek, ezért viselője kevesebbet is eszik azokból.

7. Azt eszem, amit utálok! -elv

A furcsa mozgalmat a híres művész, Andy Warhol indította útjára, így gyakran Andy Warhol-diétaként is emlegetik.

Működése azon az elven alapul, hogy amennyiben étkezésre kerül a sor, mindig olyan dolgokat kell rendelni az étlapról, amit nem szeretünk, így azokból szinte alig fogunk fogyasztani.
A művész az étkezései végén megmaradt szinte teljes adag ételt mindig összepakoltatta, és hajléktalan embereknek adta át az étteremből kilépve.

Amennyiben cikkünket érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!