KeződoldalÉrdekességekÍme a világ 10 álommunkája, amiből te sem hagynál ki egyetlen napot...

Íme a világ 10 álommunkája, amiből te sem hagynál ki egyetlen napot sem

-

Tizennyolc éves korunk előtt meg kell hoznunk egy hatalmas döntést, mégpedig azt, hogy mik akarunk lenni. Mi az, amivel egész életünkben foglalkozni szeretnénk? A legtöbbünkben azonban, erről halvány lila fogalma sincsen. Hiszen, hogyan is dönthetnénk ezt el tini fejjel? Talán valami körvonalazódik, hogy nagyjából melyik lehet a helyes irány, de ez nem biztos, ez csak egy tipp, ami vagy bejön vagy nem.

Ugyanakkor nincs miért aggódnunk, hiszen bármikor belevághatunk egy olyan tanulmányba vagy munkába, amit tényleg ránk szabtak, ami boldoggá és elégedetté tesz minket. A munkahely szerzéshez viszont, a tudásunk mellett kell egy kis szerencse is. Arról már nem is beszélve, hogy a főnökhöz is kell belőle egy kevés, ugyanis, egyáltalán nem mindegy, hogy a főnökünk milyen ember, milyen vezető. Sajnos jelentős részük inkább a profitot részesíti előnyben és nem az alkalmazottakat. Ami azért sem elfogadható, mivel, ha ők nem lennének, akkor neki sem lenne egy rozsdás vasa sem.

A vállalat sikere nemcsak a vezetőktől és tulajdonosoktól, hanem az dolgozóktól és az ő hangulatuktól is függ. Az ilyen cégek sikerének kulcsa az alkalmazottak elégedettsége. De, hogyan érik el, hogy dolgozóik örömmel menjenek munkába és teljesen elégedettek a fizetéssel, a körülményekkel és egyéb a munkával járó dologgal? Cikkünkből kiderül!

A Chatri Sityodtong négyszázezer fontot különített el arra a célra, hogy a Maldív-szigetekre küldje nyaralni száz dolgozóját.

Az Evolve vállalat, ami küzdősportban utazik, megjutalmazta alkalmazottjait, mivel nélkülük nem sikerült volna harminc százalékos növekedést produkálni. Ez az alkalom pedig, nem egyszeri. A dolgozók csak azt tudják, hogy ötcsillagos szállodában fognak lakni, az utazás pontos helye ismeretlen számukra, az ugyanis meglepetés.

A BrewDog sörfőzde alkalmazottai pedig, egy hetet tölthetnek otthon, ha örökbe fogadnak egy kutyát. Az állatnak ugyanis, meg kell szoknia új otthonát, a körülményeket és a családtagokat, így nem hagyják őt egyedül. Korábban nem szabadság járt, hanem a munkahelyre vitték magukkal a legújabb házi kedvencet.Napjainkban viszont, jár az egy hét és ez a szabadság nem fizetetlen. A cég mindenkinek kifizeti ezt a távolmaradást.

Dan Price, a Gravity Payments alapítója nem teszi zsebre az összes bevételt, hanem megosztja dolgozóival. Saját fizetéséből minden dolgozónak évi minimum hetvenezer dollár fizetésemelést ad. Beosztottjai hat hónapon át spóroltak és megvették főnöküknek azt a Teslát, amit ő nem tudott, mivel fizetését szétosztotta köztük.

Íme a videó, amin megajándékozták a gáláns főnököt.

A Hare Krishna Exports tulajdonosa, Savji Dholakia eldöntötte, hogy mindössze öt év alatt minden egyes alkalmazottját autóhoz és lakáshoz juttatja. Az indiai vállalat gyémántkereskedelemmel foglalkozik és több száz dolgozója van. Dholakia négyszáz lakást és 1260 autót ajándékozott beosztottjainak 2016-ban.

Stefan Sagmeister, a Sagmeister & Walsh tulajdonosa hét évente egy év szabadsággal jutalmazza meg beosztottjait. A híres grafikus úgy véli, hogy az embereknek kevés szabadsága van és azt sem hagyhatja, hogy művészei kiégjenek. Egy-egy vakáció alatt az ember feltődtődhet, világot láthat és új kreatív ötletekkel gazdagodhat, amit aztán a következő hét évben meg is valósíthat.

Lee McAteer pedig, hatalmas labdamedencévé alakította az irodát. Úgy véli, ha dolgozói jól érzik magukat, akkor hatékonyabban dolgoznak. Az Invasion tulajdonosa viszont, nem állt meg itt, ő 250 ezer labdából álló medencét hozott létre. A főnök ezzel megteremtette a jó hangulatot, boldogságot és nem utolsó sorban létrehozott egy kiváló, felejthetetlen emléket.

És videón is:

A Hime & Co vezetősége tekintettel van alkalmazottai magánéletére is. A női dolgozók ugyanis szabadnapot kapnak, ha szakítottak párjukkal. Húsz évesen egy nap, huszonöt évesen két nap, harminc év felett pedig, három szabadnap jár. Az idő előrehaladtával ugyanis, több időre van szükség, míg a hölgyek feldolgozzák az őket ért csalódást. Továbbá, a szezonális kiárusítások alatt minden egyes dolgozó fél napig vásárolhat.

Az Asana munkatársai ebédet és csokit kapnak. A cég vezetője úgy véli, egy meleg és finom ebéd fokozza a teljesítményt és boldoggá teszi a dolgozókat. Az ételeket egy első osztályú szakács készíti, az irodákban pedig, csokoládét is elhelyeznek, amiből sosem lehet kifogyni. A cég nem spórol dolgozóin és értékeli munkájukat.

Alex Rios autóval ajándékozta meg késő szakácsát. Veronica Solis keményen dolgozott, ám tömegközlekedéssel mindig elkésett. Egy nap felhívta főnökét és sírva kérte, hogy vegyen fel egy másik szakácsnőt, mert nem vet jó fényt az intézményre, hogy ő mindig késve érkezik. Alex viszont, nem akarta elengedni a nőt, hiszen a daganatos betegséggel küzdő asszony az egyik legjobb dolgozója volt. Mivel az üzlet jól ment, megengedhette magának, hogy vegyen egy autót a nőnek, aki nagyban hozzájárul sikeréhez.

Jó lenne ilyen helyen dolgozni, igaz? Ahol megbecsülik a dolgozót és nem azt mondják, hogy százan jelentkeznek a helyedre, ha elmész. Hiszen ezek a “nagy ” emberek, talán nem tartanák ott, ahol most tartanak. Csak remélhetjük, hogy egyszer majd Magyarországon is átélhetjük ezt és a munkás végre nemcsak egy lesz a sok közül, hanem egy értékes ember, aki nagyban hozzájárul a sikerhez.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...