KeződoldalÉrdekességekÍme a világ 8 legdrágább autója, amit nagyon sokan meg akarnak kaparintani

Íme a világ 8 legdrágább autója, amit nagyon sokan meg akarnak kaparintani

-

Mindenki tisztában van vele, hogy az autók egyáltalán nem az olcsó kategóriás termékek közé tartoznak, sőt olykor évekbe telik mire az ember összegyűjt egy normális, használható autóra való összeget. Persze van az a réteg, aki megengedheti magának, hogy egynél több és nevesebb autója legyen, ám sajnos ide csak nagyon kevesen tartoznak és biztos nem minimálbérből élnek. Akadnak olyan megszállott autó rajongók, akik elkezdik gyűjteni a különlegesebbnél-különlegesebb autókat, vagy amiből csak néhány darab készült. Ők nem félnek hatalmas vagyonokat kiadni egy ilyen autóért, és ha meg tudják oldani – (már pedig miért ne tudnák) – akkor képesek a nappalijukban tárolni. Mostani posztunkban olyan autókat gyűjtöttünk össze, melyek a világ legdrágább kocsijai közé tartoznak, és sokan szívesen megkaparintanák, ha tudnák.

8, Ferrari LaFerrari – kb. 423 millió forint

Ez az olasz Ferrari által gyártott hibrid sportkocsi, az utolsó olyan, aminek 12 középen felszerelt hengeres motorja van. A kocsi egy 6,3 literes, V12-es motort kapott, melynek teljesítménye 949 LE és mindössze 3 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra. Először 2013-ban mutatták be a genfi autókiállításon. Később piacra dobták a nyitott verzióját is, mely a LaFerrari Aperta nevet kapta. Ezt a Ferrari 70. évfordulója alkalmából készítették el.

7, Aston Martin One-77 – kb. 423 millió forint

Az Aston Martin One-77 egy olyan sportkocsi, amit az Aston Martin brit autógyártó épített. Először 2008-ban mutatták be egy párizsi kiállításon, majd később, 2009-ben a genfi autókiállításra is elvitték. Ahogy neve is elárulja, 77 egység készült belőle. A járgány egy 7,3 literes, V12-es motort kapott, melynek teljesítménye 750 LE. Legnagyobb elért sebessége 350 km/h-a volt, és nagyjából 3,5 másodperc alatt érte el a 100km/h-t.

6, Koenigsegg One: 1 – kb. 605 millió forint

A Koenigsegg One: 1-et a 2014-es genfi autókiállításon mutatták be legelőször. Az autó ugyanazt az 5 literes kettős turbófeltöltésű V8 motort kapta meg, mint az összes Agera változat. Maximális teljesítménye 1360 LE. Neve egyébként a teljesítmény-tömeg arányból származik. Az 1360 LE teljesítmény megegyezik egy megawatt értékkel. A cég úgy gondolja, hogy a One: 1 a világ első úgynevezett megakarja.

5, BC Pagani Huayra – kb. 788 millió forint

A Pagani Huayra nevét Huayra-tata-ról egy kecsua szélistenről kapta. Ez a szépség egy 6,0 literes kettős turbófeltöltéssel ellátott M158 60 ° V12-es motort kapott, amit a Mercedes AMG fejlesztett ki. 730 LE, legnagyobb elért sebessége 383 km/h, és 2,8 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra. 2012-ben a Top Gear magazin hiperautója lett, majd 2015-ben arról számoltak be, hogy az összes elfogyott. Ennek az az oka, hogy a gyártó és a Mercedes AMG között 100 egységnyi autó legyártása volt megbeszélve.

4, Bugatti Veyron Limited Edition Mansory Vivere – kb. 1 milliárd forint

A Bugatti Veyron lett a 21. század szuperautója. Amikor 2005-ben legyártották a legelső Bugatti Veyront minden képzeletet felülmúlt. Ez lett a világ leggyorsabb közúti autója, mely képes volt átlépni az 1000 LE határt. Végsebessége nagyjából 407-8 km/h. Csupán 270 példány készült belőle, ám aki egy még exkluzívabb modellre vágyott annak sem kellett üres kézzel távoznia. Kourosh Mansory egy igai varázsló, ugyanis képes zseniálisan átalakítani a luxus autókat. Az ő műve a Bugatti Veyron Mansory Vivere autó is, melynek mind a belsejét, mind a külsejét átalakították.

3, Lykan Hypersport – kb. 1 milliárd forint

A harmadik számú versenyző egy Lykan Hypersport, amit egy olyan cég gyárt, melynek székhelye az Egyesült Arab Emírségekben található, de Libanonban lett alapítva. 2013-ban mutatták be először egy katari kiállításon a beépített ékszerekkel és gyémánttal felszerelt autót. A kocsi egy 3,7 literes iker-turbófeltöltős lapos-hat motort kapott, amit a Ruf Automobile fejlesztett ki. Teljesítménye 780 LE, maximális sebessége 395 km/h, átlagos gyorsulási ideje pedig 2,8 másodperc. Ennyi idő elegendő neki, hogy felgyorsuljon 100-ra. Ez a típusú autó még a Halálos iramban 7. részében is szerepelt viszont olcsóbb anyagból összerakva, mint az eredeti.

2, Lamborghini Veneno – kb. 1,3 milliárd forint

A Lamborghini Veneno egy korlátozott gyártású, nagy teljesítményű sportautó. 2013-ban a genfi ​​autókiállításon mutatták be először.Abban az évben a világ egyik legdrágább autójának minősült. A kocsi egy Aventador 6,5 literes V12-es, 750 LE-s motort kapott. Ezen az autón mindent úgy alakítottak ki, hogy a lehető leghatékonyabb legyen, például az elejét úgy tervezték meg, hogy a maximális légáramlást illetve a jobb erőt biztosítsák.

1, Koenigsegg CCXR Trevita – kb. 1,4 milliárd forint

A Koenigsegg CCXR Trevita nyerte el. A “Trevita” kifejezés svédül “három fehéret” jelent. Mielőtt megjelent volna a Trevita csak a hagyományos fekete szénszálakhoz fértek hozzá. Ahhoz azonban, hogy a Trevita programot el tudják indítani egy egyedülálló bevonatú rostos megoldást találtak ki, melynek következtében a fekete rostok, csillogó ezüstfehérré változtak. Mintha milliónyi apró, fehér gyémánt kerülne az autóra, ami elképesztő látványt nyújt. Az autó egy Koenigsegg alumínium V8, 4,8 literes motort kapott, melynek teljesítménye 1018 LE. Legnagyobb sebessége nagyjából 410 km/h, átlagos gyorsulása pedig 2,9 másodperc.

Hihetetlen, hogy az emberiség milyen csodákat tud létrehozni. A felsoroltak közül neked melyik kellene?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...