KeződoldalÉrdekességekÍme a világ legkisebb parkja, ami mindössze 61 centiméter átmérőjű

Íme a világ legkisebb parkja, ami mindössze 61 centiméter átmérőjű

-

Nincs is csodálatosabb érzés a világon, mint mikor a szerelmeddel egy kicsit kiszabadulhattok otthonról, és néhány órára megfeledkezhettek a stresszes dolgokról valamint a munkáról. Ilyenkor jólesik az embernek elmenni sétálni, a természet lágy ölén tartózkodni, a fák, virágok illatát érezni, a madarak csicsergését hallgatni és így tovább. Amikor kijön a jó idő, akkor a szerelmesek szeretnek parkokban, erdőkben tartózkodni, leheveredni kicsit a fűbe, egymásra figyelni és kizárni a külvilág zaját. Viszont vannak olyan parkok, amik erre pont, hogy nem alkalmasak, mert olyan kicsik, hogy egy lépést nem lehet bennük tenni. Az egyik legkisebb park a világon a Portlandben található Mill Ends nevű park. Mai posztunkban róla fogunk beszélni.

A Mill Ends Park Oregon államban Portlandben található. A föld legeslegkisebb parkja, mely be is került a Guinness Rekordok Könyvébe. 1948-ban hozták létre, Szent Patrik napján azzal a céllal, hogy különböző csigafajok élhessenek gondtalanul benne. Összesen 23 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ahogy az imént is említettük bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe, és azóta is tartja az első helyet.

Eredetileg azonban nem parknak indult, hanem egy lámpaoszlopot akartak oda telepíteni, de gazok kezdtek el nőni rajta, ezért végül mégsem építették oda az oszlopot.

De ki építette a világ legkisebb parkját?

Dick Fagan újságíró ablaka a főút mellett helyezkedett el, és mindennap rálátott az útra és a gazokkal ellepett lyukra. Úgy döntött, hogy virágokat ültet bele, hogy szebb legyen a megjelenése, majd elnevezte “Mill Endsnek”.

Egy legenda szerint a következőképp zajlott a park létesítése: “Amikor Fagan kitekintett irodája ablakán látta, ahogy egy kobold nagy sebesen lyukat kezdett ásni a földbe. Egy percet sem késlekedve lerohant a koboldhoz, megragadta majd elmondta kívánságát. Az újságíró mindennél jobban szeretett volna egy parkot, ám azt már nem határozta meg, hogy mekkora is legyen a park, ezért a kobold egy akkora méretű parkot adott neki, mint amekkora lyukat kiásott.”

Az újságíró gyakran publikált néhány cikket, melybe megemlíti kobold barátját Patrick O’Toole-t. 1969-ben Fagan rákban halt meg és a város úgy döntött, hogy helyette is gondoskodni fognak szeretett parkjáról. 1976-ban a város vezetősége úgy határozott, hogy a város hivatalos parkjává nyilvánítja.

Azóta több tárgy, kiegészítő is virág is megfordult ár parkban, például uszoda pillangók számára, tüntetési helyszín, hippi tanya, miniatűr óriáskerék és a többi.

Egyszer egy átépítés miatt 24 méterrel arrébb kellett helyezni, ám 2007 tavaszán visszatették eredeti helyére.

Elhoztunk még néhány képet, hogy megmutassuk milyen formái voltak ennek a parkocskának:

Karácsonykor:

Tavasszal:

Rengeteg féle-fajta arculata volt már ennek a kis parknak és mindegyiknek megvan a maga szépsége.

Na mit szóltok, ehhez a picike parkhoz?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...