KeződoldalEmberekÍme a világ legnagyobb LEGO-Titanicja, amit egy autista kisfiú épített 56 ezer...

Íme a világ legnagyobb LEGO-Titanicja, amit egy autista kisfiú épített 56 ezer darab kockából

-

A Titanic katasztrófája 1912-ben következett be, amikor a hajó egy jéghegynek ütközött, majd néhány óra alatt hullámsírba merült. A Titanic elsüllyedésével 1500 ember vesztette életét, amit James Cameron filmvászonra is vitt. Kate Winslet és Leonardo DiCaprio főszereplésével megismerkedhettünk a történettel és a szomorú végkifejlettel. Mindannyiunk memóriájában élénken él a történet, ahogy az Izlandon élő, rejkjaviki autista kisfiúéban is. Brynjar Karl Bigisson tíz évesen határozta el, hogy tisztelete jeléül ő maga is megépíti a legendás óceánjárót, méghozzá LEGO-kockákból.

Az alkotás hétszáz óra, azaz tizenegy hónap alatt készült el, összesen 56 ezer darab LEGO kockából és lett ezzel a világ legnagyobb LEGO Titanic replikája. Brynjar ma már tizenhét esztendős, de elmesélte, hogy projektjének köszönhetően miként változott meg élete.

“A LEGO nagyon régóta fontos része az életemnek. Rossz szociális és kommunikációs képességeim miatt mindig egyedül voltam, egyedül kellett játszanom, és ehhez a LEGO kockák voltak a legjobb eszközök számomra” – mondta.

A kisfiú ellátogatott a dániai Legolandbe, ahol annyira jól érezte magát, hogy ez adta számára az inspirációt a Titanic megépítésére. Brynjar már egészen kicsi kora óta odavolt a hajókért, a hajózásért, így teljesen nyilvánvaló volt számára, hogy a tökéletes projekt csakis a híres Titanic lehet.

“Édesanyám segített nekem egy közösségi finanszírozási oldal létrehozásával, így összejött a szükséges összeg a LEGO kockák megvásárlásához. Ezen kívül egy raktárt is biztosítottak nekem a modell felépítésére, ahová minden nap elmentem iskola után és 3-4 órán át építettem a hajót 11 hónapon át.”

Íme a már majdnem kész állapot:

A ma már tizenhét éves fiú nemcsak rendkívül tehetséges és nemcsak tökéletes munkát végzett, hanem a Titanic modellezésével egész életét megváltoztatta.

Jelenleg egy kompon dolgozik és legnagyobb célja, hogy kapitány lehessen. Brynjar annak reményében osztotta meg történetét a nagyvilággal, hogy segítsen a hozzá hasonló betegséggel küzdő gyerekeknek. Szeretné, ha mindannyian találnának maguknak olyan inspirációt, amivel ugyanúgy elérhetik céljaikat, mint ő maga.

Minden elismerésünk Brynjar!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...