KeződoldalEmberekÍme a világ legolcsóbb esküvője, amit egy édesanya szervezett a lányának

Íme a világ legolcsóbb esküvője, amit egy édesanya szervezett a lányának

-

Minden nő számára az esküvője napja az egyik legfontosabb mérföldkő, hiszen ekkor válnak hivatalosan is nőből asszonnyá. Ilyenkor mindent tökéletesre akarnak megtervezni, előkészíteni. Az arákat általában az édesanyjuk segíti, míg a vőlegényeket a tanuk és a testvérek. Ha nagyon jól megy a szekér, akkor esküvőszervezőt fogadnak, hogy minden ezzel kapcsolatos ügyet ő intézzen, nekik csak oda kelljen vonulni az anyakövvezetőhöz és aláírni a papírokat.

Ashley is egy csodás esküvőben szeretett volna részesülni, ahogy egyébként vőlegénye Colby is, ám a lány anyja, Shelley Watsonnak más tervei voltak. Az örömanya olyannyira spórolós, hogy összehozta a világ legolcsóbb esküvőjét.

A kedves mama úgy döntött, hogy az egész rendezvény összköltsége nem haladhatja meg a 300.000 forintot és bizony ez így is lett.

Az első és legfontosabb dolog a helyszín kiválasztása volt, amit pikk-pakk megoldott, ugyanis úgy gondolta, hogy a legolcsóbb és legjobb hely a lánya és leendő veje számára egy iskola tornaterme lesz, amit egyébként ingyen megszerzett, mivel néhány kedves barátja az iskolában dolgozott.

A tornaterem mennyezete

Colby édesanyja, Denise eleinte nem akarta elhinni, hogy ez valóban igaz, mert ha őszinték akarunk lenni mégis ki kötné össze az életét, egy büdös tornateremben, ahol mindennek lábszaga van?

Miután legyőzte az első akadályt, jöhetett a következő, vagyis a menyasszony csokrának megszerzése. Mindenki tudja, hogy egy esküvői csokor sokkal drágább, mint egy hagyományos csokor, így Shelley újra a tettek mezejére lépett. Rátalált egy olyan raktárra, ahol nem szezonális virágokat értékesítenek, s ennek köszönhetően egy rakat mikulásvirágot vett, potom 2950 forintért.

A következő állomás a cukrászda volt, ahol meg kellett rendelni a tortát. Erre a helyszínre már együtt ment a másik örömanyával, ám annak óhaja-sóhaja nem tántoríthatta el céljától, hogy 300.000 forint fölé ne kússzanak a költségek.

Amikor meghallotta, hogy a torta közel 118.000 forint úgy döntött esze ágában sincs ennyi pénzt kiadni rá és inkább ő maga süt egyet. Persze a cukrászda tortaállványát azért kölcsönkérte, hogy a látvány meglegyen. Ezt az üzlet ingyen és bérmentve oda is adta neki.

Ezek után következett a leglényegesebb dolog kiválasztása, ami nem más, mint a menyasszonyi ruha. Ashley valószínű nem álmai ruhájában mondta ki a boldogító igent, ugyanis anyja egy zálogházba vitte őt, ahol összesen három darab ruha közül választhatott.

Választása egy olyan ruhára esett, amin patkányvizelet volt. Nem épp a legjobb választás, de Ashley anyja újra elővette üzletasszonyi képességeit és lealkudta a ruhát 22.000 forintra.

Egyedül az ételekkel és az italokkal nem kellett foglalkoznia, ugyanis minden vendég hozott étel és italt. Igazi batyus lakodalom volt ezek szerint. Tény és való, hogy a pár nem épp így tervezte kimondani egymásnak az igent, de számukra az volt a legfontosabb, hogy örök hűséget fogadhassanak egymásnak.

A legutolsó meglepetést a ceremónia előtt kapta meg a pár, ami nem más volt, minthogy Ashley anyja adja őket össze, ugyanis korábban felszenteltette magát, hogy ő vezényelhesse le a szertartást.

Ti mit gondoltok az édesanyáról? helyesen tette, amit tett?

Ezt is olvasd el