KeződoldalÉrdekességekÍme az egészségügyi betét 11 szokatlan felhasználási módja, ami megkönnyíti a hétköznapokat

Íme az egészségügyi betét 11 szokatlan felhasználási módja, ami megkönnyíti a hétköznapokat

-

Az egészségügyi betétek funkciójával mindenki tisztában van és ennek köszönhetően talán eszünkbe sem jutna másra is használni őket. Kétségtelenül minden háztartásban megtalálhatók a betétek, ahol hölgyek tartózkodnak és nedvszívó hatásuk is jól ismert. Azon kívül azonban, hogy a menstruáció alatt nagy segítséget és persze biztonságot nyújt, csak a fürdőszobában tároljuk.

A gyártás során olyan anyagokat használnak, amik kiválóan eltárolják a folyadékot, eközben pedig külső rétegük száraz és puha marad. Már el is érkeztünk cikkünk fontos mondanivalójához, hiszen ennek a tulajdonságnak köszönhetően hétköznapjaink számos területén hasznát vehetjük az egészségügyi betéteknek. Nem is szaporítjuk tovább a szót, eláruljuk, hol veheted még hasznát ennek a menstruációs kelléknek.

A fiókok frissen tartása

A ruhásszekrényt és annak fiókjait is frissen tarthatod, ha parfümöt fújsz vagy illóolajat csepegtetsz a betétre és berakod azt a szekrénybe, fiókokba. Amellett, hogy felszívja a felesleges nedvességet, jó illatot kölcsönöz a ruhák, fehérneműk és törülközők között is.

A telefon, tablet, laptop kijelzőjének megtisztításához

Mindennap mobiltelefonunkat használjuk a legtöbbet, rengeteg piszok ragad meg rajta. Zsír, smink, hámsejtek az arcbőrről, amit érdemes letisztítani. Mivel az egészségügyi betét anyaga puha és finom, alkalmas a kijelző megtisztítására. Fújhatsz rá ablaktisztítót vagy csak néhány csepp vizet és letörölheted vele a kijelzőt. Ugyanezt megteheted a tablettel és a laptoppal is, hiszen a betét semmilyen karcolást nem okoz.

Tyúkszem ellen

Biztosan mindenkinek van legalább egy olyan cipője, ami eszméletlenül jól mutat, de kényelmetlen és tyúkszemet okoz. Vágj le néhány csíkot a betétből és ragaszd azokra a helyekre a cipődben, ahol nyomja a lábad. Így elkerülheted a fájdalmas tyúkszem kialakulását.

Csúszásgátló a magassarkú cipőben

A hölgyek szeretnek magassarkú cipőt viselni, hiszen amellett, hogy elegáns viselet, a magasságukat is megnöveli, ami által lábaik karcsúbbnak tűnnek. Ugyanakkor főleg nyáron, amikor meleg van, a láb izzad és elkezd csúszkálni a cipőben. Az egészségügyi betét nagyon hasznos ennek elkerülésénél is, hiszen felszívja a nedvesség, megakadályozva ezzel a láb előre csúszását.

A cipők szagtalanítása

És, ha már a lábizzadásnál tartunk, akkor azt is tudjuk, hogy az izzadás kellemetlen szagokkal is jár. A cipőben megtelepedő baktériumok pedig iszonyatos bűzt képesek árasztani. Ha talpbetét helyett betétet használsz, akkor elkerülheted a szagokat. A betét odaragad a cipő belsejébe és így nem tud elmozdulni járás közben sem. Felszívja és nedvességet, ezáltal pedig a baktériumoknak sem biztosít melegágyat, a szag pedig eltűnik.

A kényelmetlen melltartókhoz

Minden hölgy jól ismeri a melltartók merevítő drótjait, amik mindig a legrosszabbkor képesek előbújni. Amikor pedig ez megtörténik, amellett, hogy kellemetlen, fájdalommal is jár. Ugyanakkor még akkor sem jó érzés, amikor nem történik ilyen baleset. A melltartó kosarának aljára ragasztva egy betétet máris megszűnik a kellemetlen érzés, hiszen a drót keménységét felváltja a betét puhasága.

A kilöttyent italok könnyen eltávolíthatók.

A betétek jó nedvszívó képességének köszönhetően pillanatok alatt eltávolítják a kiömlött italokat is. Könnyebb velük feltakarítani, mert nem csöpögnek, mint a rongyok, hiszen megkötik a folyadékot.

Smink és körömlakk eltávolításához

Biztosan te is jártál már gy, hogy elfogyott a vattakorong. Általában ilyenkor az ember elővesz egy papírzsebkendőt, aminek hatékonysága meg sem közelíti a vattakorongét. Egészségügyi betéttel viszont könnyen eltávolítható a smink és a körömlakk is. Csak vágj a betétből egy kis darabot, tedd rá a smink-vagy a körömlakklemosót és már át is törölheted vele a bőröd vagy a körmöd.

Izzadságfoltok ellen

Az izzadás mindenki életét megkeseríti, főleg a forró nyári napokon. A foltok pedig jól láthatók a világos színű ruhákon, ami meglehetősen kellemetlen tud lenni. A betét vékonysága miatt nem fog látszani, de a nedvességet magába szívja, így az nem a ruhán fog “díszelegni”.

Sebkötözőként

Az egészségügyi betét kötszernek is kiváló. Ha elvágtad az ujjad vagy feltörte a cipő a sarkad és nincs nálad sebtapasz, akkor jó megoldás lehet. Puha, nem irritálja a bőrt, ha pedig vérző sebről van szó, akkor a nedvszívó felével felragasztva elállíthatod a vérzést is.

Napszemüveg megóvásához

A napszemüveg könnyen karcolódik, de az egészségügyi betét ezen a problémán is segíthet. Ha van tokod, ha nincs, akkor is jó megoldás, mert becsomagolva a szemüvegedet, biztosan nem lesz karcos. Emellett pedig a lencsét is megtisztíthatod vele.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...