KeződoldalÉrdekességekÍme az emberi test hibái, ami kellemetlenséget okoz az embereknek

Íme az emberi test hibái, ami kellemetlenséget okoz az embereknek

-

Senki se értsen félre bennünket, mi is úgy gondoljuk, hogy az emberi test felépítése és a szervezet működése maga a csoda. de nem mehetünk el amellett, hogy egyes kutatók, tudósok rengeteget foglalkoztak a test tanulmányozásával és bizony akadtak olyan dolgok, melyek megcáfolták eddigi ismereteiket. Például, hogy az emberi test eredetileg nem a két lábon való járásra lett tervezve. Eredetileg az őseink négykézláb jártak majd gondoltak egyet és két lábra álltak, ám a testen már nem úgy oszlott el a súly, ezért egy kicsit át kellett alakulni, hogy idomulni tudjon a változáshoz. A mai posztunkban bemutatjuk nektek, hogy egyes kutatók szerint mi az emberi test hibái.

1, Gerinc

Néhány millió évvel ezelőtt őseink négykézláb közlekedtek. Tökéletes formájú gerincük elég erős volt ahhoz, hogy képes legyen megtartani az összes létező szervet. Később, két lábra álltak és megkezdődött az az élet, amit mi is ismerünk. Tudósok szerint ez egy nagyszerű dolog volt, mert a kezek is felszabadultak és meg tudták fogni eszközeiket, illetve jobban belátták a körülöttük lévő teret.

Ahhoz, hogy a gerinc két lábon is ugyanolyan jól szuperáljon, mint négykézláb, szabálytalan “S” alakba kellett meghajolnia. Ez a görbület olyan speciális rugózó képződménnyé teszi a gerincoszlopot, mely képes felfogni a sétálás, futás, sportolás közbeni rázkódásokat. Így védi meg az agyat a káros hatásoktól. Ha a gerincet súlyos ütés, erős fizikai behatás éri, akkor akár visszafordíthatatlanul is megsérülhet.

2, Csukló, térd és a csípő

Nemcsak a gerincoszlop kapott extra terhelést, hanem a lábak is. Ameddig négykézláb jártak, addig négy végtagon oszlott el a súly, de amint két lábra álltak egyből az alsó végtagok kapták a nehezebb feladatot. Enne köszönhetően a csípő a térdek és a bokák hamarabb adják be a kulcsot, mint a karok. Ezek a testrészek sajnos nem úgy vannak kódolva, hogy ekkora terhet elbírjanak.

3, Bölcsességfog

Az ősembereknek nem volt lyukas foga, sem ínysorvadása, de még bölcsességfog problémája sem. Minden foguk ott volt a szájukban, ahol lennie kellett, ehhez pedig nagy mértékben hozzájárult a táplálkozásuk. Az ősemberek rengeteg rágós, rostos növényt ettek, ami annyira megedzette állkapcsukat, hogy kiszélesedett. A legtöbb mai ételt nem igazán kell megrágni, így az állkapocs nincs akkora terhelésnek, “edzésnek” kitéve. Ennek következtében egyre több szűk állkapcsú ember lesz, akiknek szembe kell néznie a fogtorlódás kellemetlenségeivel. Mivel a bölcsességfogak nem minden esetben egyenesen nőnek, ezért még jobban megtolhatják az amúgy is szabálytalan sorba rendeződött fogakat. A bújás során olyan fájdalmakat tapasztalhatnak az emberek, mint a fülfájás, rossz lehelet, rossz szájíz, erős fájdalom állkapocsnyitásnál, és duzzadt nyirokcsomók.

4, Több funkciót ellátó torok

Bizony, sajnálatos módon a torkunk mind a nyelésben, mind a légzésben fontos szerepet játszik. A kisbabák még képesek egyszerre enni és levegőt venni, de egy idő után ez a képesség megszűnik és már csak felváltva lesznek képesek ezeket csinálni. Az emberi szervezet egy nagyon okos dolog, amikor lenyelsz egy falatot, a légcsöveid bezáródnak, hogy a falat semmi esetre se menjen oda. Persze előfordulnak kisebb bibik, de szerencsére ez nem gyakori. Ezen kívül a torok az, ami semlegesíti a szájba kerülő baktériumokat, így nem jut annyi káros anyag a szervezetbe.

5, Szemhéj

A szemhéj és a szempillák feladata, hogy védjék a szemet a erős fénytől, az izzadságtól, portól, a levegőben szálló apró részeskéktől melyek irritálhatják a szemgolyót. Ezek nagyon hasznos kis szőrök, kivéve akkor, mikor ők maguk esnek ki és mennek bele a szembe. Egyébként nekünk embereknek csak egy szemhéjunk van, míg az állatoknak akár kettő vagy három is lehet. A legkülső bőrréteg a fénytől védi meg a szemüket, a második tisztán tartja azokat, a harmadik pedig nedvesen tartja a szemgolyókat. Szóval ha nekünk is ennyi lenne könnyebb lenne az életünk.

6, Izzadás / Hőszabályzás

A test folyamatosan ügyel arra, hogy a megfelelő hőmérsékletet tartsa fenn nappal és éjszaka is. A belső hőmérsékletet 37° C-on kell tartania, mert a szervezet számára fontos, hogy ezen a hőmérsékleten menjenek végbe a különböző kémiai reakciók. Mi emberek izzadással szabályozzuk a testhőmérsékletünket, míg az állatok bizonyos testrészeket használnak erre a célra. A kutyák például lihegve, nyelvüket kidugva hűtik magukat, míg a sivatagi rókáknak a fülük segít ebben a folyamatban, a jegesmedvéknek pedig a bundájuk.

Bónusz:

Annak ellenére, hogy a most következő dolgok ezek nem kifejezetten “hibák” mégis meg tudják keseríteni az emberek életét.

Narancsbőr

Szakértők szerint a nők 90%-a rendelkezik narancsbőrrel, és ennek semmi köze ahhoz, hogy vékony vagy teltkarcsú testalkattal rendelkeznek. Többnyire a genetika és az életkor is befolyásolja, de akad olyan eset is, mikor mindenféle ok nélkül jelenik meg. Azért keseríti meg a nők életét, mert nem olyan szép, mint egy sima, feszes bőr. Sokan (még a legvékonyabbak is) emiatt kövérnek érzik magukat.

Striák

Több oka is van annak, hogy striák jelennek meg a bőrön. A Mayo Clinic szervezet szerint a leggyakoribb helyek, ahol megjelenhetnek, a has, kebel, fenék, comb. De igazából bárhol felütheti a fejét, ahol a bőr nyúlik. Várandósság, illetve súlyingadozás során gyakran előfordul. Ezek az elváltozások is nagyon meg tudják viselni a női nemet.

Vénás lábak

Ha észrevetted, hogy a kék vénák jobban látszódnak, akkor az annak a jele, hogy kitágultak az ered. A Cleveland Clinic szerint ez a probléma a felnőtt emberek 30-50%-át érintik és közülük is inkább a női nemet. Ennek oka azonban nem ismert. Elméletek szerint olyan dolgok játszanak közre, mint a genetika, a hormonok, vagy már problémák. Akárhogy is, ez is kedvét tudja szegni egy nőnek, főleg egy tikkasztó nyári napon, mikor jó érzés kenne felfedni lábukat.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...