KeződoldalÉrdekességekÍme néhány dolog, ami nagy mértékben befolyásolja a nőknél a szőrnövekedést

Íme néhány dolog, ami nagy mértékben befolyásolja a nőknél a szőrnövekedést

-

Ha tetszik ha nem minden embernek van testszőrzete csak valaki leborotválja, epilálja gyantázza, valaki pedig meghagyja. Ez attól függ, hogy ki milyen nembe tartozik. A nők általában hajlamosabbak gyakrabban és több helyen szőrteleníteni főleg a nyári szezonban, ám a párkapcsolat során is ügyelnek arra, hogy a legtöbbször kifogástalan állapotban legyenek. Régen viszont még nem szőrtelenítettek ennyit, mint manapság, mert akkoriban nem is volt divat. Mindenki olyan volt, amilyennek isten megteremtette. Viszont ha észreveszed, hogy megváltozott a testszőröd színe, vastagsága, növekedési üteme, akkor több dolog állhat a háttérben. Ma ezeket hoztuk el.

De mielőtt még tovább mennénk elmondjuk milyen típusú hajak vannak:

Vellus haj: nagyon vékony, mely gyakorlatilag az egész teste jelen van, de olyan finom,hogy alig veszed észre.

Terminális haj: hosszabb, vastagabb, sötétebb és általában a pubertáskorban jelenik meg. Ez az a típusú haj, ami hormonális változások esetén átalakul, megváltozik ezért kell folyamatosan szemmel tartani.

1, Genetika

A férfiaknak erőteljesebb és sötétebb színű szőrzete van, ami sokkal jobban látszik, mint egy vékonyabb szálú világosabb színű. A nőknek általában az utóbbi van, ám előfordulhatnak olyan esetek, hogy a leányzónak besötétül a szőrzete aminek az oka sajnálatos módon a genetika. Ez egy olyan dolog, amivel nem ehet mit kezdeni, csak halványítással lehet orvosolni a helyzetet.

2, Etnikai háttér

Tanulmányok szerint minden etnikai csoportban másmilyen ütemben nő az emberek haja és szőrzete. Vannak olyan nemzetek, ahol az embereknek úgy nő, mint a gomba, másoknak viszont épphogy növöget valamennyit. Azok a népek, akik a mediterrán vidékeken vagy a közel-keleten élnek élvezhetik a hosszú haj adta csodás lehetőségeket. Például az arab, indiai, thai emberek haja nagyon hosszú és nagyon vastag szálú. Gondolhatjátok, hogy akkor a testszőrzetük mennyire lehet erős. Nagy valószínűséggel nekik gyakrabban kell szőrteleníteni is.

3, Hormonális egyensúlyhiány

A hirtelen bekövetkezett haj és szőrnövekedést többnyire a férfi hormonok felbomlása idézi elő. A szervezet egy csodálatos rendszer, ami tökéletesen jól kezeli mind a férfi és mind a női hormonokat. A nőkben általában a férfi hormon jóval alacsonyabb számban fordul elő, és ha az megemelkedik akkor következik be a szőrnövekedés is. Viszont nem csak a tesztoszteron hormon megemelkedése, hanem az ösztrogén csökkenése is tud ilyet generálni. Ez általában a menopauza idején következik be.

4, Mellékvese-betegségek

Ha a mellékvesék nem úgy működnek, ahogy a nagy könyvben meg van írva, akkor hormonális egyensúlyhiány lép fel. Ettől sajnos megváltozik a megjelenés, gyorsabb ütemben kezd el nőni a testszőr, ami gyakori szőrtelenítéshez vezethet.

A mellékvese problémáinak egyéb tünetei:

vérnyomás problémák
hízás deréktől felfelé
alacsony vagy magas vércukorszint
gyakori fejfájás
izomgyengeség

5, Policisztás petefészek szindróma (PSOC)

A policisztás petefészek szindróma során olyan tünetegyüttesek jelentkezhetnek, mint a túlzott szőrnövekedés, elhízás, rendszertelen vagy kimaradt menstruálás, pattanásos bőr. Meddőséget is okozhat, mivel a megváltozott petefészek ellehetetleníti a termékenységet. Viszont olyan kísérőtünetek jelentkezhetnek mint alvászavar, fáradtság, hangulatingadozás, fejfájás.

Neked mi a véleményed a testszőrről? Maradhat vagy menjen?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...