KeződoldalÉrdekességekÍme néhány ok, ami miatt a japán emberek külön szobában alszanak

Íme néhány ok, ami miatt a japán emberek külön szobában alszanak

-

Mi nyugati emberek megszoktuk azt, ha valakivel már jó ideje együtt vagyunk, illetve már együtt is élünk akkor egy ágyban is alszunk. Ez már olyan természetesen számunkra, minthogy levegőt veszünk. Ám ez nem minden országban, nemzetségnél van így. Például a japánok nem ragaszkodnak ahhoz, hogy együtt aludjanak párjukkal, aminek persze megvan az oka. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy mennyire bosszantó mikor a párod hangosan horkol melletted, vagy mikor álmodik és elkezd rugdalózni, esetleg beszélni. Ez egyáltalán nem járul hozzá a pihentető alváshoz, ami később problémákhoz vezethet. A japánok ezt megelőzve már az elejétől foga külön ágyban vagy külön szobában hajtják álomra a fejüket. Ha te is tudni akarod, hogy mi befolyásolja még a külön alvásukat, akkor tarts velünk.

1, Eltérő az ütemtervük van

Az első és legfontosabb dolog, ami miatt a japán házaspárok külön alszanak az az eltérő munkaidő. Egyáltalán nem hat jól egyikre sem, ha párja nagyon későn ér haza a munkából, vagy nagyon korán kell felkelnie. Sajnos ez nem teszi lehetővé a pihentető alvást. Pontosan ebből kifolyólag alakult ki, hogy mindenki külön szobában alszik. Ez zavartalan és egészséges alvási ritmust biztosít nekik.

2, A legtöbb gyermek az édesanyjával alszik

A legtöbb japán kisgyermek édesanyjával alszik. Ilyenkor fontos, hogy a férj, édesapa eldöntse, hogy akar-e egyáltalán egy már amúgy is szűkös helyen aludni vagy sem. Tudósok szerint a gyerekeket megnyugtatja, illetve mélyebb álomba löki, ha valakivel együtt alszanak. Ez azért van, mert biztonságban érzik magukat. Ezen kívül a szülővel való alvás csökkenti a hirtelen csecsemőhalál szindróma esélyét.

3, A külön alvás egyenlő a békével

Sokan azt gondolják, ha a párok nem alszanak együtt a egyenlő a válással de ez nem feltétlenül van így, sőt a japán emberek ezt teljesen máshogy látják és élik meg. A külön alvás számukra olyan, mint maga a nyugalom szigete, hiszen semmilyen zavaró körülmény nem lép fel alvás közben. Gondolunk itt például horkolásra, éjszakai beszédre, rugdosásra…stb.

4, A párok korábban külön-külön alszanak.

A futonok (tömött matrac és paplan valamint további kiegészítők együttese, ami elég könnyen összehajtható) elég nagy népszerűségnek örvendenek a japánoknál, hisz nem foglal sok helyet, kényelmes és meleg. Viszont egy hátránya vagy, hogy csak egy méretben kapható így nem fér el rajta két ember. Ebből kifolyólag nem volt más választása a japánoknak, mint külön futonokon aludni. Ezt mind a mai napig használják a háztartásokban.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...