KeződoldalÉrdekességekÍme világ 10 legnevetségesebb törvénye - Léteznek még humoros törvényhozók

Íme világ 10 legnevetségesebb törvénye – Léteznek még humoros törvényhozók

-

A törvények egyáltalán nem hiába léteznek, hisz nélkülük túlságosan is kiszolgáltatottá válnánk. Rengetegen kihasználnának minket, meglopnának vagy betörnének hozzánk, esetleg fizikailag bántalmaznának. Az emberiség fejlődésével természetesen a törvények is fejlődtek. Vannak olyan törvények, amelyeket módosítottak, de számos új bejegyzéssel is gazdagodtak a már meglévő törvénykönyvek. Ezek között találunk azonban olyanokat is, amelyeknek nem látjuk értelmét és hatalmas butaságnak tűnnek.

Most mutatunk néhányat a legviccesebbekből, amelyek ma is életben vannak.

Nem meglepő módon az Amerikai Egyesült Államokkal kezdjük. Rengeteg érdekes ember él az országban, ezért nem is annyira meglepő dolog, hogy furcsa törvények születnek. A jogászoknak egyáltalán nincs könnyű dolga, ugyanis valaki mindig tud olyat tenni, amire ők addig a pillanatig még csak nem is gondoltak. És már formálódhat is az új törvény…

New Jersey

Mint a világ minden országában, itt is tiltják a gyilkosságot. Ez egyáltalán nem meglepő, de a hozzá kapcsolódó kiegészítés nagyon is az. Miközben valaki kioltaná más életét, tilos golyóálló mellényt viselni. Ettől persze nem lesz kevésbé tilos a gyilkosság, de abban az esetben, ha visszalőnek a támadóra, nem védi meg őt semmi.

Wyoming

Az USA legkevésbé népes államáról van szó. A 2006-os népszámlálás szerint csupán 515 ezer lakosa van. A következő törvényben semmi ráció nincs, inkább csak az emberekkel való kiszúrásról lehet szó. Ugyanis Wyomingban meg kell válogatnod, mit is kapsz lencsevégre. A természetfotózás ugyanis korlátozva van. Júniusban tilos a nyulak fotózása.

Egy régebbi törvény szerint az összes sportból vadászott állat esetében tilos volt a fotózás, de öt dollár ellenében már lehetett is kattintgatni.

Connecticut

Az Egyesült Államok legsűrűbben lakott állama ugyan kis területen helyezkedik el, de itt is van jó pár furcsaság. Connecticutban ugyanis szabályozzák az artistákat. Zebrán ugyanis tilos kézen állva átmenni. A törvényt azért hozták, mert veszélyesnek találják ezt a fajta közlekedési módot. A kézen állva menés esetén fennáll annak a veszélye, hogy az adott személy nem jut át a zebra túloldalára, mielőtt pirosra váltana a lámpa.

Azt nem tudni, hányan próbálhatták meg ezt vagy esetleg milyen esemény történhetett, hogy ezt a tiltást törvénybe kellett foglalni.

Most pedig ugorjunk át Európába.

London

Az angliai városban rengeteget esik az eső, azonban, ha az időjárás kegyes hozzánk, akkor érdemes túrázni menni vagy megtekinteni a nevezetességeket. Van azonban egy jó tanácsunk, mégpedig, hogy ne a Westminster-palota legyen az utolsó, amit megnézel, főleg ne akkor, ha hulla fáradt vagy.

Abban az esetben ugyanis, ha a palotában leszel rosszul, esel össze és meghalsz, akkor bűncselekményt követsz el. Nagy valószínűséggel az elkövetőt már nem fogja érdekelni a büntetés, amiről nem is tudni, hogy valójában mi az. Mivel lehet büntetni egy halottat? Nos, ezt a törvény megalkotói biztosan nem gondolták át.

Franciaország – Párizs

Franciaország a romantika központja. Az országban legálisan egybekelhetsz egy halottal. Ez nagyon morbidnak hangzik, de igaz.

A törvény 1959-ből származik, amikor egy gáthiba következtében 420 ember vesztette életét. Egy várandós nő vőlegénye is a tragédia áldozata lett, amitől a nő rendkívül rossz lelki állapotba került. Az akkori elnök ennek hatására törvénybe iktatta, hogy engedélyezze a nő és halott vőlegénye házasságkötést.

Ez azonban nem úgy megy, hogy valaki azt mondja, hozzá szeretne menni egy már nem élő személyhez. A hatóságoknak bizonyítékra van szüksége arról, hogy a haláleset előtt már tervben volt a házasság.

Németország

Az országban törvény korlátozza, hogy mikor játszhatsz választott hangszereden. A korlátozás természetesen csak a társasházakban és lakóparkokban élőkre vonatkozik. Reggel nyolc és dél, illetve délután két és este tíz óra között áll a lakók módjában gyakorolni kedvenc hangszerükön. Emellett a különböző hangszerekre is vannak korlátozások. Úgy látszik Németországban a sima csendháborításról szóló törvény valamilyen úton-módon nem volt elegendő.

Svájc

Minden országnak vannak törvényei a háziállatok tartásával kapcsolatban, de Svájc ebben is kitűnik a többiek közül. Ott, ugyanis 2008 óta tilos az aranyhalak magányos tartása. Ennek oka, hogy a halak is társas lények, így kegyetlenség lenne magányra ítélni őket. Az akváriumba helyezett tárgyak pedig nem pótolhatnak egy társat. Így, ha Svájcban szeretnél aranyhalat venni, akkor egyszerre legalább kettőt kell választanod.

Madrid

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy lemerült a telefonunk, nem volt óránk, így kénytelenek voltunk a járókelőktől megkérdezni, hogy mennyi az idő. Nos, Madridban délután 3:29 és 6:47 között közterületen ez tilos. Abban az esetben ugyanis, ha a két időpont között teszed fel a kérdést, hogy mennyi az idő, akkor bűnözőnek fognak tartani, ugyanis törvény tiltja a kérdés elhangzását.

Elhagyva Európát nézzünk körül egy kicsit Thaiföldön, ahol két vicces törvénybe is belefuthatunk.

Az egyik törvény felhívja a figyelmet arra, hogy nagyon kell vigyáznod, hogy hova lépsz. Thaiföldön ugyanis tilos pénzre lépni. A helyi pénz a királyokat ábrázolja, tehát, ha rálépsz egy bankjegyre, azzal megalázod a királyt, ott pedig ez egyáltalán nem okos dolog.

Vajon hogyan tartatják ezt be? Mennyi lehet a rendőrök tűréshatára, ha észreveszik, hogy teljesen véletlenül tapostál rá a pénzre? Nos, ezt sem lehet tudni, de azért jobb, ha vigyázol hova lépsz, nehogy bajba kerülj.

A másik érdekes törvény szerint pedig nem legális alsónemű nélkül utcára menni. Nagy valószínűséggel higiéniai okai lehetnek mindennek, de azt, hogy hogyan ellenőrzik, hogy viselsz-e alsót, azt nem tudni. Az viszont nyilvánvaló, hogy nem fognak megállítani az utcán és felhúzni a szoknyádat vagy lerángatni a nadrágodat, hogy megnézhessék, viselsz-e bugyi vagy alsónadrágot.

Ezt is olvasd el