KeződoldalÉrdekességekJövőhéttől kerülnek piacra a koronavírus elleni vakcinák. Az első ország már meg...

Jövőhéttől kerülnek piacra a koronavírus elleni vakcinák. Az első ország már meg is kezdheti az oltásokat.

-

Valószínű mindenki úgy gondolja, hogy jó lenne ha ez a koronavírus járvány már véget érne. Nos ezzel mi is így vagyunk, ám a kormány szerint decemberben fog tetőzni a második hullám, ami közel sem a legjobb infó hiszen hamarosan itt vannak az ünnepek és tuti mindenki a családjával akarna lenni. Még nem lehet tudni milyen szigorításokat vezetnek be, de nincs kizárva az az eshetőség sem, hogy mindenkinek otthon kell maradni és távkarácsonyt kell tartani. Orbán Viktor miniszterelnök szerint addig kell csak ilyen intézkedéseket felállítani, míg a megfelelő vakcina meg nem érkezik hazánkba.

Ameddig erre várunk addig az Egyesült Királyságban a jövő héten már megkezdődhetnek a vakcina beadások. Ez abból kifolyólag lehetséges, hogy jóváhagyta a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus vakcinát. Szóval a világon ők az első olyan ország, akik megkezdik a koronavírus elleni tömeges oltást.

A Pfizer és a BioNTech megerősítette, hogy a készítmény használata biztonságos. A gyártók azzal dicsekednek, hogy a vakcina 95% -os hatékonyságú. Nagyon reméljük, hogy valóban így van és működni is fog!

Az AFP beszámolt arról, hogy az Egyesült Királyság 40 millió adagot rendelt ne, melyből 10 millió várhatóan még ebben az évben megjelenik a brit piacon. Mivel az immunitáshoz két adag szükséges, az elkövetkezendő napokban 5 millió brit fog oltást kapni.

A kormány gyors döntésének köszönhetően Nagy-Britannia megelőzte az Egyesült Államokat, ami azért nagy szó, mivel Donald Trump azt mondta, ők lesznek az elsők, akik megszerzik a koronavírus elleni oltást.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala kudarcot vallott, mivel figyelmeztette, hogy legkorábban december 10-én adhat ki engedélyt a tömeges oltásokra.

A Pfizer és a BioNTech vakcina első adagja két hét múlva kerül csak az Egyesült Államokba. Szóval a britek után ők fogják beoltatni állampolgáraikat.

Szerintetek Magyarországra mikor fog elérni? Ti beadatnátok magatoknak?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...