KeződoldalÉrdekességekKannabiszos kólát gyártana a Coca-cola - Görcsöket és fájdalmat is oldana majd...

Kannabiszos kólát gyártana a Coca-cola – Görcsöket és fájdalmat is oldana majd az üdítő

-

A Coca-Cola már ideje tárgyal és kísérletezik a kannabiszos hatóanyagú üdítőitallal kapcsolatban. A bódultság helyett azonban a fű gyógyhatásait zárnák a majd dobozba.

Nemrég jelent meg a piacon a valódi kólát tartalmazó energiaital, amely sokak szerint az új termékvonal kezdete lehet, ami után egy kannabiszos kóla következik majd.

A vállalat már hosszú ideje erős érdeklődést mutat aziránt, hogy a kannabisz gyógyhatásait valamilyen úton-módon palackba vagy dobozba zárja, valamint elérhetővé tegye a fogyasztók számára.

A hírről már a BBC is beszámolt, hisz a Coca-Cola már tárgyalásokat is folytatott az Aurora Cannabis-szal, amely egy kannabiszt előállító cég.

A cél nem más, min egy olyan ital előállítása, amelynek pszichoaktív hatásai nincsenek, de csökkenti a fájdalmat és a gyulladást. A kannabisz gyógyhatású hatóanyagából lenne egy kevéske a dobozos üdítőkben.

Manapság lassan már több országban van legalizálva a kannabisz, mint tiltva, igaz csak jórészt az orvosi felhasználása engedélyezett.

Amennyiben a Coca-Cola meglépi ezt, akkor először csak bizonyos célországokban lesz elérhető a termék, mint például az Egyesült Államok, Anglia és Kanada. Idővel azonban Magyarországra is betörhet majd az üdítőital.

Hazánkban ugyan egyelőre még nincs legalizálva a kannabisz, de felmérések szerint a magyar társadalom többsége támogatná azt.

Idővel biztosan lesz megfelelő kormányzati válasz is erre, mégpedig az, hogy végbe fog menni a kannabisz legalizációja.

A Coca-Cola közleményben ismerte el, hogy más üdítő-gyártókkal együtt kísérik figyelemmel, a kannabidiolt közérzetjavító italok összetevőjeként, de eddig más konkrétumot nem árultak el.
A kannabiszes üdítőben a növény CBD nevű hatóanyaga lenne benne.

Ez nem egy pszichoaktív szer, hanem oldja a görcsöket, enyhíti a fájdalmakat, de még az ízületi gyulladásokra is pozitív hatással van.

A Coca-Cola ki szeretné lobbizni, hogy az italnak ne orvosi célú besorolása legyen, hanem mint egyszerű fogyasztói cikk, a boltok polcain lehessen árusítani. Így feltehetően elég kis mennyiségben fogja tartalmazni a CBD-t, de ez ez adag éppen elég lesz ahhoz, hogy valóban legyen egy érzékelhető egészségügyileg kedvező hatása.

Azt még senki sem tudja megmondani, hogy mikor dobják majd piacra és kerül a boltok polcaira. A Coca-Cola háza táján viszont az a szóbeszéd járja, hogyha a legalizáció ilyen ütemben halad tovább, akkor 2020-ban vagy 2021-ben már világszerte forgalomba kerülhet a kannabiszos kóla.

Ezt is olvasd el