KeződoldalÉrdekességekKegyetlen munkakörülmények között, mindössze napi 2700 forintért kockáztatják életüket ezek az emberek!

Kegyetlen munkakörülmények között, mindössze napi 2700 forintért kockáztatják életüket ezek az emberek!

-

Természetesen rengetegen élnek a földön, akik egyáltalán nincsenek megelégedve munkájukkal, vagy a vezetőség, vagy a munkatársak, vagy pedig a fizetések miatt. Sokan keveslik azt, amit havi szinten utalnak neki, pedig, ha tisztában lennének vele, milyen helyzetek uralkodnak a világon, lehet értékelnék azt a pénzt, amennyi jut nekik. Egyes országokban olyan elképesztő munkákat kell végezniük egyes embereknek, amit sokan egyáltalán nem vállalnának be. Mutatjuk is:

Miután elvégezzük az iskolát, elmegyünk dolgozni, hogy megteremtsük magunknak a jövőnket, hogy egy biztos állást szerezzünk, jó jövedelemmel. Sokan a mai napig az álommunkát keresik. Bizonyos idő után megtaláljuk életünk párját, és családot szeretnénk alapítani, ilyenkor megint nagyon fontos, hogy az embernek jó fizetése legyen, hogy meg tudja teremteni a családnak az életfeltételeket. Ilyenkor már nem fontos az álommunka, csak a biztos jövedelem, amit hónapról-hónapra ráutalnak a bankszámlára.

De világunk egyes országaiban és tájain közel sem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen az életkörülmények sem olyan jók, így sajnos a munka sem túl kecsegtető. Az ilyen vidékeken élő emberek kénytelenek olyan munkát végezni, amit épeszű ember, soha nem vállalna el.

Ilyen példának okáért, az indiai csatornatisztító munkások élete. Ez egy olyan munka, ami a világ egyik legveszélyesebb és legnehezebb munkájának kategóriájába sorolható. Ám, ha megtudjátok mennyiért dolgoznak ezek a szegény emberek, teljesen leesik az állatok. Ha, magyar forintba számítjuk át, akkor pontosan, napi 2700 forintért dolgoznak, jobb esetben. Gyakorlatilag testi épségüket és egészségüket teszik kockára minden egyes nap, hogy Banglades, sokkal élhetőbb ország lehessen.

Rengetegen vesztették már életüket ebben a munkában, mivel minden nap vagy egy bot, vagy saját testük segítségével kell megtisztítaniuk az eldugult csatornahálózatot.

És mindezt napi 2700 forintért csinálják, méghozzá úgy, hogy semmilyen eszközt nem adnak neki, hogy tisztességesen el tudják végezni a kiszabott feladatokat.

Dakka városát 14 millió fő lakja, ám a szennyvízelvezető csatornák sajnálatos módon el vannak dugulva és ezt tovább súlyosbítja a rendszeres esőzés és árvíz.

A városvezetést nem igazán foglalkoztatja ez a kérdés. Sőt vannak olyan települések, ezeknek a szegény embereknek a napi fizetése, még a 2000 forintot sem haladja meg.

Így az emberek kénytelenek lélegzetvisszafojtva átverekedni magukat a szűkös, eldugult rendszereken.

Mivel rengeteg a hulladék arra fele, sok mérgező anyag kerül be a csatornahálózatba és a vízbe is.

Pontosan ezért fordul elő, hogy sokan életüket vesztik ebben a munkában. Ennek tudatában szinte lehetetlenség elképzelni, hogy mennyi ember élhet ott súlyos egészségügyi problémákkal.

Előfordulnak olyan esetek, mikor a munkások segítik egymást, hogy ne kelljen visszamászni a csatornába.

Ezt is olvasd el