KeződoldalEmberekKét héttel azután elhunyt az 56 éves orvos, hogy beoltották a Pfizer...

Két héttel azután elhunyt az 56 éves orvos, hogy beoltották a Pfizer vakcinájával

-

Egy 56 éves orvos vesztette életét két héttel azután, hogy megkapta a Pfizer koronavírus elleni védőoltását. A cég vizsgálatot indított az ügyben, hogy kiderítsék, összefüggés van-e az oltás és a férfi halála között.

Az egyik külföldi lap a férfi feleségének szavaira hivatkozva számolt be a történtekről. Gregory Michaelt 2020. december 18-án kapta meg a Pfizer vakcináját és már három nappal később rosszul érezte magát. Nyugtalanító tünetekre lett figyelmesen, testén ugyanis vörös foltok jelentek meg, amik a szubkután vérzés tünetei.

Az orvosok akut vérlemezke-hiányt diagnosztizáltak nála a vérrendszerben. Két hétig próbálkoztak azzal, hogy emeljék ezeket a paramétereket, de Gregory állapota nem javult és a január harmadikáról negyedikére virradóra éjjel elhunyt.

“Véleményem szerint halála 100 százalékban összefügg az oltással. Nincs más magyarázat” – mondta Heidi Nekelmann. A feleség azt is hozzátette, hogy férje aktív életmódot folytatott, soha nem dohányzott és alkoholt is csak alkalmanként fogyasztott.

A Pfizer sajtószolgálata bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, aminek alapján ki fog derülni, hogy valóban a vakcina okozta-e az orvos halálát. A szakemberek ugyanakkor azt is hozzátették, hogy nem látnak közvetlen kapcsolatot az oltás beadása és a férfi halála között.

“A Pfizer és a BioNTech tizenhat nappal az oltóanyag beadása után tudatában van egy egészségügyi dolgozó halálának. Ez egy nagyon atipikus súlyos thrombocytopenia klinikai eset. Aktívan vizsgáljuk az ügyet, de jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a halál közvetlenül összefüggene az oltással” – fogalmazott a cég.

Dr. Gregory Michael nőgyógyászként dolgozott és tizenöt évig vezette a Miami Beach-i Sínai-hegyi Orvosi Központ magánklinikáját. Heidi Nekelmann bejegyzést tett közzé a közösségi médiában néhai férjéről:

“Életem szerelme, férjem, Gregory Michael (…) tegnapelőtt halt meg a COVID vakcinára adott erőteljes reakció miatt. Nagyon egészséges 56 éves volt, akit mindenki szeretett a társadalomban, több száz csecsemőt segített a világra fáradhatatlanul dolgozott a világjárvány alatt.”

Az özvegy férje utolsó két hetéről is beszámolt:

“Az intenzív osztályra került akut ITP diagnózissal, ami reakció a COVID vakcinára. Szakértői csoport két hétig megpróbálta növelni a vérlemezkeszámot. Az egész ország szakértői részt vettek a kezelésében. Nem számít, milyen módszereket alkalmaztak, a vérlemezkeszám nem nőtt. A gyógyulási folyamat során tudatában volt és tele volt energiával, de két nappal a tervezett műtét előtt vérzéses stroke-ot kapott, amely perceken belül elvette az életét” – írta az asszony.

Nekelmann azt is hozzátette, hogy férje támogatta az oltásokat és mindenkit arra buzdított, hogy adassa be magának, ahogy ő is tette.

“Úgy gondolom, hogy az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy mellékhatások jelentkezhetnek, a szövődmények súlyosak lehetnek és ebben az esetben elpusztítottak egy szép életet, egy csodálatos családot és sok embert érintettek a közösségben. Ne hagyjuk, hogy a halála hiábavaló legyen. Kérjük, mentse meg az életét, ha megosztja ezeket az információkat” – zárta sorait Heidi.

A gyártó kihangsúlyozta, hogy eddig már több millió ember kapta meg az általuk előállított vakcinát és eddig semmilyen jel nem utalt arra, hogy bármilyen biztonsági kérdést vetne fel. A szakemberek, tudósok folyamatosan figyelik a védőoltás mellékhatásait és kivétel nélkül minden egyes esetet kivizsgálnak.

Az amerikai járványügy, vagyis a CDC adatai szerint az Egyesült Államokban eddig 5,3 millió embernek adták be a vakcina első adagját, a súlyos reakciók viszont rendkívül ritkák.

Ezt is olvasd el