KeződoldalÉrdekességekKidobták a családot a repülőből, mert a 2 éves kislány nem akart...

Kidobták a családot a repülőből, mert a 2 éves kislány nem akart maszkot viselni

-

Mindenki számára nehéz ez a mostani helyzet. Az emberek félnek egymástól és ki tudja, hogy mikor lesz ennek az egésznek vége. Vannak, akik túl könnyelműen veszik a dolgot és vannak olyanok, akik egy picit túlizgulják (már ha lehet olyat). Az alapvető higiéniai követelmények betartásával nagyjából megkímélhetjük magunkat attól, hogy hetekig szenvedjünk a vírus miatt. A maszk viselése az egyik ilyen feltétel. Rengeteg embert zavar, mert valljuk be, megnehezíti az életünket. Egyrészt mindig nálunk kell legyen, másrészről meg a viselése felettébb kényelmetlen lehet. A szemüvegesek egyenesen utálják, hiszen folyton bepárásodik miatta a szemüvegük. Ezt leszámítva nehéz is benne lélegezni, meg azt se tudjuk, hogy ki köszönt ránk az imént mert nem látjuk az arcát.

Orbán Fülöp, felesége és kétéves kislánya a United Airlines repülőjével utazott volna Denverből Newarkba. A rokonok ott élnek így oda tartottak éppen. Munkájuk miatt rengeteget utaznak, még Unitad Airlines hűségkártyájuk is van, ami általában nagy kedvezményekre jogosítja a tulajdonosát.

A járvány nem csillapította repülési kedvüket. Tavasz óta négyszer utaztak repülővel és soha, semmilyen problémába nem ütköztek. Egészen mostanáig.

A repülő nem tudott felszállni, ugyanis óriási sor volt a fedélzeten. Ennek oka, hogy az Orbán család kétéves lánya hisztérikusan reagált a körülötte lévő emberekre, és arra, hogy megpróbáltak maszkot adni rá. A légiutas-kísérő személyzet azonnal odalépett. A lány édesanyja rögzítette az egész incidenst és megosztotta a közösségi médiában. A videón az látható, hogy a kétéves gyermek eltakarja az arcát, nem hajlandó felvenni a maszkot. Erre a United Airlines személyzete megparancsolja a családnak, hogy azonnal szedjék össze a csomagjaikat és hagyják el a repülőgépet.

Az édesanya próbálja elmagyarázni, hogy nehéz egy hisztérikus gyereket arra kényszeríteni, hogy kövesse a felnőttek utasításait.

Nézze, hogy sír!” -mondja az anyuka.

Az alkalmazott erre azt felelte, hogy sajnálja, de a döntését nem változtatja meg. Orbán Elíz és a férje kénytelenek voltak elhagyni a repülőgépet. Miután leszálltak megtudták, hogy a feladott poggyászuk a gép gyomrában maradt. Nem szedték ki a repülőtéri munkások, így az elrepült Newarkba. Nélkülük…

A légitársaság képviselője azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy nincs semmilyen “családi tilalom” a járatokra, de minden rendben van és a légiutas-kísérő helyesen cselekedett.

Munkatársaink és ügyfeleink egészsége és biztonsága a legfontosabb prioritásunk, ezért sokrétű szabályrendszert alkalmazunk, beleértve azokat a szabályokat, amelyek a fedélzeten tartózkodó kétéves és annál idősebb személyek számára, a maszkok viselésére vonatkoznak.” -nyilatkozták.

A légitársaság még hozzátette, hogy Orbánék jegyárát visszatérítik.

Az esetről készült videófelvétel. (angol nyelvű)

Nálunk, a jelenlegi jogszabályok szerint 6 éves kor alatt nem kötelező a maszkviselés.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...