KeződoldalÁllatokKutyája mentette meg az ózdi fiút a fagyhaláltól

Kutyája mentette meg az ózdi fiút a fagyhaláltól

-

Tartja a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja, és a mostani cikkünk is ezt támasztja alá. Hogy miért is mondjuk ezt? Nos azért, mert egy kutya ahelyett, hogy elszaladt volna gazdájától, inkább kitartott mellette és saját teste hőjével tartotta melegen egy teljes éjszaka során.

A 14 éves fogyatékkal élő fiú Ózdról indult el, hogy sétáljon egyet legjobb barátjával, a kutyájával, ám sajnos út közben eltévedt és sehogy sem tudott hazajutni. Mikor a szülőknek feltűnt, hogy egy jó ideje nincs meg a fiúk, azonnal elkezdték keresni. Mikor keresésük nem vezetett sehova szóltak az illetékes hatóságoknak, akik szintén csatlakoztak a kereséshez. Sajnos ők sem találtak rá a gyerekre.

Ezért egy speciális mentőcsapatot riasztottak, akik azonnal Ózdra siettek. Megtudták, hogy a 14 éves gyerek egyedül nem tud megfelelően tájékozódni.

“Olyan betegségei vannak, ami folyamatos felügyeletet igényel. Önállóan ment el, nem ment vele senki.” – mondta a Neptun búvár klub és mentőcsapat elnöke.

Keresőkutyákkal indultak a fiú után, de éjjel nehéz dolguk volt. – “Korom sötét volt, nem láttuk át a terepet, hogy mi is vesz minket körbe. Térképről is nehéz volt tájékozódni. -6 fok volt és féltünk attól, hogy teljesen ki fog hűlni.” – folytatta.

A speciális mentők versenyt futottak az idővel, hogy a nagy hidegben végre megtalálják. A keresés másnap reggel vezetett eredményre. Ózdtól több, mint 15 km-re az erdő szélén, a réten találtak rá a földön fekve. A kutyája melegítette őt a zord hidegben. Valószínű, hogy ez mentette meg az életét.

Szakemberek szerint, ha valaki nincs jól felöltözve ilyen hőmérsékelten, az végzetes is lehet. Ilyenkor több tünet is felütheti a fejét, mondta Ménes Dávid mentőtiszt. Előfordulhat tudatzavar, kóma, ritmuszavar, de keringési probléma is. A fiút azonnal kórházba szállították, bár a mentősök szerint nem volt súlyos az állapota. Ennek ellenére egy napig kórházban tartották megfigyelésen.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...