KeződoldalEmberekLelki-betegséget és függőséget okozhat a legújabb randitrend

Lelki-betegséget és függőséget okozhat a legújabb randitrend

-

Néhány egyszerű pszichológiai módszerrel érik el, hogy a másik ne tudjon ellenállni és nemet mondani.
Egyre inkább terjed egy újfajta “taktika”, aminek már nevet is adtak: firedooring. A lényege, hogy az elején minden jól indul, majd egy idő után az egyik fél elkezdi lemondani a találkákat és visszautasítóan kezd viselkedni a másikkal szemben. Úgy tűnik, mintha csökkenne vagy teljesen megszűnne az érdeklődése a másik iránt. Nyilván magyarázatot nem ad, a másik fél pedig nem tudja mire vélni a dolgot.

Idővel újra keresi, randira hívja, de ekkor már kijelenti, csak úgy, ahogy ő szeretné. Természetesen rögtön igent fognak mondani rá, hiszen örül, hogy az adott személy újra kereste.
Majd minden kezdődik elölről. Az elszenvedő fél akarata sosem érvényesül, sőt, mellőzöttnek érzi magát és azt hiszi, hogy vele van a baj. Ezáltal csökken az önértékelése, és különböző lelki-betegségek is felléphetnek.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha ilyet tapasztalsz, a lehető legjobb, ha végleg megszakítod az illetővel a kapcsolatot és nem válaszolsz az ő megkereséseire.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...