KeződoldalCelebMagyar hírességek, akik sokáig küzdöttek a túlsúllyal, de végül megnyerték a harcot

Magyar hírességek, akik sokáig küzdöttek a túlsúllyal, de végül megnyerték a harcot

-

Szerte a világon sok a túlsúlyos ember és bár azt gondolnánk, hogy mindenki magának köszönheti, de ez nem egészen így van. Léteznek bizony olyan betegségek, amik a túlsúly okozói lehetnek, mint például a pajzsmirigy-alulműködés, ami orvosi segítségre szorul. Hozzánk hasonlóan a sztárok élete sem csak habos torta, köztük is vannak bőven olyanok, akiknek meggyűlt a baja a súlyfelesleggel. A magyar hírességek nagy harcon vannak túl annak érdekében, hogy leadják a plusz súlyokat. Kitartásuknak, hatalmas akaraterejüknek köszönhetően pedig elérték a kitűzött célt és ma már sokkal jobban érzik magukat a bőrükben. Az elmúlt évek viszont tele voltak kemény munkával, diétával, edzésekkel és néhány esetben orvoshoz járással is.

Cikkünkben tíz magyar hírességet mutatunk, akik bizony hosszú évek kemény munkájával szabadultak meg a felesleges kilótól és vannak ma olyan formában, amilyenben mindig is szerettek volna lenni.

Molnár Anikó

Molnár Anikóról mindannyian tudjuk, hogy nagy küzdelmet vívott a kilókkal és sajnos sokáig hiába. A Való Világ volt játékosa leadott néhány kilót, majd felszedett kétszer annyit. A jojó-effektusról azonban kiderült, hogy hormonprobléma okozza. Már 105 kilogrammot mutatott a mérleg, amikor felkereste dr. Balogh Illés, endokrinológust, aki megállapította, hogy Anikó inzulinrezisztenciával küzd. A VV szereplőre gyógyszeres kezelés várt és néhány ételcsoportot is el kellett kerülnie. Ennek eredményeképpen több, mint húsz kilótól szabadult meg és ma már elégedett azzal, amit elért.

Király Linda

Király Lindának sem volt könnyű megszabadulnia a kilóktól, mivel nemcsak egyszerű hízásról volt szó. Az énekesnő is orvoshoz fordult és kiderült, hogy nagyon jól tette. Molnár Anikóhoz hasonlóan neki is inzulinrezisztencia áll a háttérben, sőt, pajzsmirigy-alulműködés is megnehezítette a fogyást. Linda átesett egy sleeve-műtéten, ami azt jelenti, hogy a gyomor több, mint nyolcvan százalékát eltávolítják és csak egy szűk “cső” marad vissza. Ennek köszönhetően a páciens kevesebb étellel is jóllakik és nem érez éhséget. Ezen kívül Linda rendszeresen mozgott, mostanra pedig visszanyerte régi, ragyogó formáját.

Tóth Vera

Tóth Verát 2004-ben ismerte az ország, amikor a Megasztár című tehetségkutató műsorban egészen a győzelemig menetelt. Az énekesnő 2018-ig hatalmas küzdelmet vívott a kilókkal, amikor is elhatározta, hogy változtat életmódján. Vera a diéta és sport mellett átesett egy gyomorbypass műtéten, vagyis egy gyomorszűkítésen. Mindezt leginkább egészsége megőrzése érdekében vállalta be, de ezt követően csak úgy olvadtak le róla a kilók. Az énekesnő ma már jól érzi magát a bőrében és fogyásának köszönhetően önbizalma is megnőtt.

Kunovics Katinka

Katinkát mindenki a Gáspár Győző alapította Romantic együttesből ismeri. Az énekesnő húsz év alatt számos kísérletet arra, hogy lefogyjon, ám a jojó-effektus őt sem kerülte el. 2019-ben viszont nagy áttörés következett be, ugyanis mindössze tíz hónap alatt hatvan kilogrammal lett könnyebb. Katinkának nem volt szüksége orvosi segítségre, csak nagyon keveset evett, nagyrészt fehérjét fogyasztott és rengeteg folyadékot ivott. Ezzel pedig elképesztő eredményt ért el.

Cseke Katinka

Cseke Katinka a Jóban Rosszban című sorozat szereplője négy hónap alatt szabadult meg harminc kilogrammtól. A színésznő egy indiai szer segítségével, alacsony kalóriatartalmú ételekkel, rendszeres edzéssel adta le a felesleget. Emellett hormonproblémáit is helyretették, megkönnyítve ezzel a fogyást. Katinka alatt a mérleg már száz kilót mutatott és ekkor határozta el magát. Azt mondta, sokat köszönhet barátainak, akik mindvégig mellette álltak és támogatták őt.

Gáspár Laci

Gáspár Laci is a Megasztárban tűnt fel, de az énekes egész életében küzdött a súlyproblémákkal. Súlya ingadozott, hol leadott néhány kilót, hol visszaszedte azokat. Laci rosszul érezte magát a bőrében, mert már az öltözködés is megnehezítette az életét. Kemény diétába és edzésbe fogott, kizárta étrendjéből a cukrot, a szénhidrátot, de salátát, halat és sovány húsokat sokat fogyasztott. Egy év alatt 23 kilótól szabadult meg és a heti öt edzéssel 8-10 kiló izmot szedett magára. Laci ma már fittnek és egészségesnek érzi magát.

Buday Péter

A sztárszakács alatt már 175 kilogrammot mutatott a mérleg, amikor eldöntötte, hogy változtat életmódján. Buday továbbra sem mond le a finom ételekről, de nagy hangsúlyt fektet az egészségre. A mesterszakács ötven kilótól szabadult meg rövid időn belül és esténként már nem nyitogatja a hűtőajtót.

Hajdú Péter

2016-ban Hajdú Péter is belefogott a fogyókúrába és kemény munka rövid időn belül meghozta gyümölcsét. A műsorvezető márciusban határozta el magát, augusztusra pedig már tizenöt kilogrammal kevesebbet mutatott a mérleg. Hajdú azt nyilatkozta, hogy néhány kilót ugyan már visszaszedett, de így is jól érzi magát, mert a háj helyett már izom van rajta.

Rákóczi Feri

A rádiós műsorvezető 2016-ban döntött az életmódváltás mellett. Feri leszokott a cigarettáról, dietetikussal állíttatta össze étrendjét és az edzésről sem feledkezett meg. Ezek kombinálásával három hónap alatt tizenöt kilótól szabadult meg és a következő hónapban élete első félmaratonján is részt vett.

Makány Márta

Makány Márta, magyar divattervező is megunta a kilókat, így életmódváltásba kezdett. Egészséges étrendre váltott és mostanra lecserélhette egész ruhatárát. A sztárok kedvenc divattervezője ötven kilót adott le úgy, hogy kisebb adagokat evett, igyekezett kerülni a szénhidrátokat és sportolt is.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...