Mindenki tudja, hogy a “Z” illetve az “alfa” generáció tagjai már úgy születnek meg, hogy kívülről-betéve ismerik az elektronikai eszközök használatát. Ők azok, akik mindenféle tanulás nélkül úgy tudják kezelni ezeket az eszközöket, ahogy mi soha nem fogjuk tudni. Viszont nincs kizárva, hogy egy gyenge pillanatukban rajtuk is kifognak a találmányok és bizony kellemetlen helyzetbe lökik őket.

Ez történt egy édesapával, vagyis pontosabban annak három éves kisfiával, aki véletlenül 25,536,442 percre zárolta az édesapja iPad-jét, mikor sokadik próbálkozásra sem tudta feloldani annak zárkódját. A kétségbeesett férfi megpróbált Twitteren segítséget kérni, hátha van rá mód, hogy mégis tudja használni a készülékét. Az elő kommentelők között persze volt olyan illető, aki egyből azt írta, hogy használhatatlan lett az eszköz és meg kell várni míg lejár az a 48 év. Meg kell jegyeznünk, hogy a fiatalember azt is hozzátette, hogy ő az Apple vállaltnál dolgozik…

A férfi azonban nem adta fel. Voltak, akik azzal viccelődtek, hogy próbálja meg az időutazást, hátha az segít a helyzetén, de persze komoly és hasznos válaszok is érkeztek, aminek köszönhetően végül használható lett az eszköz. Az édesapának nem kellett mást tennie, csak újratelepíteni a készüléket, ám ennek az volt az ára, hogy az összes létező adat, ami rajta volt elveszett róla. A képek, a videók és egyéb dokumentumok. De mi úgy gondoljuk, hogy így járt a legjobban.

De térjünk egy kicsit vissza az Apple cégnél dolgozó fiatalemberre. Nem igazán értjük, hogy aki egy ilyen neves és sikeres vállalatnak dolgozik, akinek kutya kötelessége lenne ismerni az eszközöket, hogyan írhat olyat, hogy már nem lehet használni az iPad-et. Amikor egy teljesen hétköznapi ember, akinek köze sincs az Apple Inc.-hez, némi agymunkával sikerült megoldani a problémát.

Végül is megoldódott a helyzet, mindenki boldog az édesapa pedig mostantól valószínű kétszer is meggondolja, hogy odaadja-e készülékeit a gyerekének.

Ti jártatok már hasonlóképpen?