KeződoldalÁllatokMegfigyelted már, milyen pózban alszik a kutyád? - Sokat elárul a személyiségéről

Megfigyelted már, milyen pózban alszik a kutyád? – Sokat elárul a személyiségéről

-

Szerencsére nem sok olyan ember van a világon, aki nem szereti az állatokat, főleg a kutyákat. Kis kedvenceink felvidítják mindennapjainkat, őszintén és hűségesen szeretnek minket. Bár, sajnos nem lehetnek velünk életünk végéig, de életük végéig minden szeretetük a miénk. Ezért cserébe pedig, csak egy kis gondoskodást és szeretetet kérnek tőlünk.

Az ember személyisége rendkívül sokszínű, tetteink pedig érdekes dolgokat árulnak el rólunk és érzelmeinkről is. Nos, ez négylábú kedvenceinknél sincs másképp, ugyanis a kutyák is érzelmes állatok. Ahhoz, hogy rájöjjünk, mit éreznek vagy éppen hogy érzik magukat, nem is kell mást tennünk, mint a szokásosnál egy kicsit jobban megfigyelnünk őket. Ahogy az embernek, úgy a kutyáknak is van testbeszéde, méghozzá elég egyértelmű.

Cikkünkből megtudhatod, hogy alvó kutyusod mi mindent árul el magáról. Nézd csak meg szundikáló testhelyzetét és te is rájössz, hogy boldog és elégedett kutya él-e melletted.

Palacsinta póz

A kutyák alvási pózait tekintve ez a leggyakoribb. A szakemberek szerint a kutya ebben a pózban relaxált és nyugodt, biztonságban érzi magát. Ez az alvópóz azért előnyös, mert ebben a testhelyzetben bármilyen váratlan helyzetre készen állnak. Így, ha gazdájuknak szüksége van rájuk, pillanatok alatt talpon is vannak.

Hógolyó póz

A macskákhoz hasonlóan a kutyák is előnyben részesítik ezt a pózt. Maguk alá gyűrik a mancsukat, a farkukat pedig az arcuk elé helyezik. Ebben a pózban melegen tartják magukat és nagyon kényelmes is. Az így alvó négylábúak kedvesek és gyengédek.

Superman póz

Az úgynevezett Superman pózt sok kutya nagyon szereti. Ilyenkor a hátsó lábaikat egyenesen hátranyújtják, a két mellsőt pedig előre. Úgy néznek ki, mintha repülnének, innen az elnevezés. Ez a testhelyzet lehetővé teszi számunkra, hogy azonnal felpattanjanak és elinduljanak. Az ebben a pózban alvó kutyusok imádnak játszani, energikusak és nagy a mozgásigényük.

Polip póz

Kedvenced lábai az égnek állnak, de az is előfordul, hogy mindenfelé hajlanak. Első ránézésre ez a póz rendkívül vicces lehet számunkra, hisz nem minden kutyára jellemző. Aggódnunk azonban nem kell, ez a póz ugyanis, a magabiztos, boldog kutyáké, akik gazdájuk mellett olyan biztonságban érzik magukat, hogy ennyire el tudnak lazulni. Ez az alvópóz ugyan a sebezhetővé teszi őket, de azt jelenti, hogy minden bizalmuk a miénk.

Kifli póz

Ebben a pózban a kutya felhúzza a lábait és a hasán fekszik, fejét pedig kissé oldalra fordítja. Izmai megfeszülnek, így ez a póz nem alkalmas arra, hogy mély álomba merüljön. Az így alvó kutyák nagyon érzékenyek, szelídek és sokszor félnek is. Olyanok, mint a jó kisgyerekek, emellett pedig nagyon okosak és tudatosan cselekszenek.

Végül, de nem utolsó sorban pedig, az egyedi személyiséggel rendelkező négylábú kedvencek alvópóza.

A te kutyusod melyik alvópózt részesíti előnyben?

Ezt is olvasd el