KeződoldalÉrdekességekMegmutatjuk a Disney leggonoszabb karaktereit - Így festenének, ha ellenkező neműek lennének

Megmutatjuk a Disney leggonoszabb karaktereit – Így festenének, ha ellenkező neműek lennének

-

A The Walt Disney Company-t 1923. október 16-án alapította Walt Disney és bátyja, Roy Oliver Disney. A vállalkozás Disney Brothers Cartoon Studio néven indult, napjainkban már a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága, az Amerikai Egyesült Államokban pedig a második legnagyobb médiatársaság. Székhelye a Kalifornia államban található Burbank.

A Walt Disney a 21. század elejéig a világ vezető rajzfilm gyártója volt. A számítógépes grafikával készült rajzfilmek miatt az egyeduralom ugyan megtört, ennek ellenére azonban, a Disney meséi továbbra is versenyképesek és nem utolsó sorban felejthetetlenek.

A rajzfilmek hőseit gyermekkorunk óta megtartottuk emlékezetünkben és persze, nemcsak a jó karaktereket, hanem a gonoszakat is. Hisz milyenek lennének a mesék, ha csak “jó fiúk/lányok” lennének bennük? A gonosz karakterek fordulatossá teszik a történetet és megnehezítik hőseink feladatát. Ezek a rosszindulatú szereplők szándékosan bosszantják és irritálják a nézőket, vagyis minket. Olyannyira, hogy képesek vagyunk együtt élni a történettel, átérezni a szereplők minden egyes mozdulatát, érzéseit és tetteit.

Abba viszont, még biztosan nem gondoltunk bele, hogy vajon, hogyan festenének ezek a gonosz Disney-hősök, ha ellenkező neműek lennének, de fizikai tulajdonságaik továbbra is megmaradnának. Mi most megmutatjuk ezt neked.

Demona – Csipkerózsika

AZ egyik legnegatívabb Disney-szereplő Demona. A gonosz hősnő féltékenységből átkozta meg Csipkerózsikát, a herceg legyőzése érdekében veszedelmes sárkánnyá változik. Az élős szereplős kalandfilmben Demonát Angelina Jolie alakítja.

Hook kapitány – Pán Péter

Pán Péter egy kisfiú, aki tud repülni és soha nem akar felnőni. Pán Péter barátja, Wendy egy emeletes házban, Londonban él nagymamájával, nagypapájával és két öccsével, Johnnal és Michaellel. A főszereplő ellátogat oda és elviszi barátait Sohaországba, ahol a gyerekek örökké gyerekek maradnak. A kis tündér, Csingiling tündérpora segítségével Péter barátai is megtanulnak repülni, így segíteni tudnak főhősünknek legyőzni Hook kapitányt, aki egy hatalomra éhes, rosszindulatú férfi.

Zordon – Oroszlánkirály

Zordon megöli saját testvérét és annak kölykével is végezni akar. Egy velejéig rossz, gonosz oroszlán, aki egész családját gyűlöli és csak a falkavezér szerep fontos számára, amit minden áron meg akar kaparintani.

Mostoha anya – Hamupipőke

A gonosz mostoha aljas és velejéig gonosz teremtés. Már tekintete is hátborzongató. Különösebb hatalommal nem bír, de Hamupipőke életét minden rendelkezésére álló eszközzel meg akarja keseríteni.

Yzma – Eszeveszett birodalom

Kuzcó egy önző, zsarnokoskodó uralkodó egy egoista és becsvágyó tanácsnokkal, Yzma-val. Ő úgy érzi, megfelelőbb lenne az uralkodó posztra. De, a céljához vezető út megválasztása és az alattvalókhoz való hozzáállása éppen ennek ellenkezőjéről tanúskodik.

Jafar – Aladdin

Jafar törekvései rendkívül hasonlóak Ursuláéhoz, A kis hableány című meséből. Jafar Agrabah város uralkodója szeretne lenni, ehhez pedig Jázmin hercegnőt akarja felhasználni, ezzel pedig megkeseríti a szerelmesek életét. Már alakja is rendkívül félelmetes, hatalmát pedig, ijesztő jelenetekben mutatja meg.

Hádész – Herkules

Hádész a görög mitológia leggonoszabb alakja. Karakterében tükröződik hataloméhsége, amit gyilkossággal szeretne megszerezni. Emellett humora rendkívül szellemes, számos jelenetben meg is csillogtatja azt. A Disney-mesehősök világában ő a legszarkasztikusabb gonosz.

Szörnyella de Frász – 101 kiskutya

Szörnyella egy divat őrült nőszemély, aki a pöttyös kis dalmatákban a szőrme alapanyagát látja. Bármit képes megtenni azért, hogy megszerezze a kiskutyákat, hogy bundát készíthessen magának belőlük. A munkára két kétbalkezes férfit bíz meg, akik természetesen vele együtt kudarcot vallanak.

Szív Királynő – Alice Csodaországban

A “csúf” Szívkirálynő, aki valójában csak királyné, mert egy király is van mellette. Teljesen őrült és kirobbanó viselkedése van, ezzel pedig elnyomja a királyt. Emellett viselkedése még gyerekes és logikátlan, abszolút nem komplett nőszemély.

Ursula – A kis hableány

Ursula egy álnok boszorkány, aki minden áron a tengeri világ trónjára pályázik. A poliptestű gonosz rendkívül csúnya és sötét színű. Mindenkit átver, a szerelmesek közé áll. Ideiglenesen ugyan sikerül átvennie a hatalmat, de ez nem tart sokáig. Mégis, a kis idő alatt is számos gonosz tettet hajt végre.

Dr. Facilier – A hercegnő és a béka

Dr. Facilier egy vudu-doktor, aki nagyon menő és egyben a Disney legkarakteresebb gonosztevője. Kölcsönbe kapta mágikus hatalmát és csakis a pénz hajtja, egyetlen célja, hogy jól megszedje magát. Annak ellenére, hogy gonosz, annyira stílusos, hogy egyszerűen képtelenség nem szeretni őt.

Nyanya Banya – Aranyhaj és a nagy gubanc

Kivételes a Nyanya Banya nem a főgonoszokra jellemző küllemmel rendelkezik. Megjátszott kedvessége nagyon is megtévesztő. Annak ellenére, hogy jól bánik Aranyhajjal, ő rabolta el őt és zárta be a toronyba. Hiúsága tette őt gonosszá és egész életében az örök szépségért harcol. Vesztét is éppen ez okozza.

Shan-Yu – Mulan

Shan-Yu megjelenése sem túlságosan bizalomgerjesztő, emellett benne lakozik a kegyetlenség és az eredendő gonoszság. Ez teszi őt olyan ijesztővé.

Clayton -Tarzan

Clayton fogsága ejti Tarzant és Jane-t, hogy így elkaphassa a gorillákat. Clayton el akarja tenni láb alól Tarzant, de terve végül kudarcot vall, majd a fák indái fojtják meg őt.

Claude Frollo – A Notre-Dami toronyőr

Frollo karaktere rendkívül gonosz már történet elejétől kezdve. Egy kisbabát akar megölni, de végül életben hagyja, de pszichológiai terrorral uralkodik rajta. A nyilvánosság szemében szent és becsületes polgár, de a népirtástól sem riad vissza. Legfontosabb motivációja a kéjvágy.

Ratcliffe – Pocahontas

Ratcliffe kormányzó rábeszéli a királyt, hogy hívják meg Pocahontast a Nagy Bálra, ugyanis van egy gonosz terve. Pocahontas elfogadja a meghívást és ekkor megkezdődik a fondorlatos cselszövés.

Madame Medusa – A mentőcsapat

A gonosz Madame Medúza elrabol egy Penny nevű kislányt, akinek a bűnüldözők sem bukkannak a nyomára. Penny segélykérése azonban, eljut a nemzetközi egér mentőcsapathoz, így Bernard és Miss Bianca, a két rettenthetetlen cincogó bűnvadász útra kel, hogy kiszabadítsa a kislányt.

Hans – Jégvarázs

Hans tulajdonképpen egy báránybőrbe bújt farkas. Megjelenése, mint szőke herceg azonnal leveszi lábáról Annát, aki később szembesül azzal, hogy választottja valójában nem az, akinek gondolta. A történet végén persze megkapja, ami neki jár.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...