KeződoldalEgészségMit árul el rólad a tüsszentésed? - Íme a részletek

Mit árul el rólad a tüsszentésed? – Íme a részletek

-

A tüsszentés során szervezetünk eltávolítja az orrból vagy a torokból az irritáló anyagokat. A tüsszentés tulajdonképpen a levegő erőteljes és önkéntelen távozása, ami mint tudjuk, minden előzetes figyelmeztetés nélkül, hirtelen következik be. A tüsszentés rendkívül bosszantó lehet, különösen abban az esetben, ha nem bírjuk abbahagyni azt.

A tüsszentés elkerülhetetlen dolog, kultúránkban pedig, vannak erről szóló szociális szabályok. Egy tanulmány szerint az embereknek saját szabályuk van a tüsszentésre, ami sok mindent felfedhet rólunk.

Cikkünkben öt különféle tüsszentési módot veszünk számba, ami megmutatja, milyen különleges vonásokkal rendelkezel.

“A nyitott tüsszentő”

A külső tüsszentés azt jelenti, hogy az illetőt nem zavarja, ha tüsszent, sőt, élvezi is azt. Az ilyen tüsszentés hangos, attól függetlenül, hogy az illető éppen hol tartózkodik. Mindegy, hogy otthon, akár egy bankban vagy bevásárlóközpontban van, nem fogja vissza magát és nem halkan tüsszent. Ezek az emberek magabiztosak és jól érzik magukat minden társaságban és helyzetben.

“Az egér tüsszentő”

Az egér tüsszentő félénk és mindig diszkréten fúj orrot. A lehető legkevesebb zajt kelti és igyekszik a magát a tüsszentés és az orrfújás hangerejét is minimalizálni. Ez a személy félénk, jó modorú és tisztában van azzal, hogy társadalmilag mi az elfogadható és mi nem az. Ezek az emberek általában érzékenyebbek a társadalmi megítélésre is.

“A sorozatos szippogató”

Ezt a szokást az emberek jelentős része irritálónak tartja. A tüsszentés helyett a sorozatosan szippogató állandóan szimatol, levegőt vesz, hogy véletlenül se tüsszentsen. Az ilyen ember társadalmilag bizonytalan és nem szeret nyilvános orrot fújni, így semmi mást sem. Inkább magának való fajta, aki csak akkor van emberek között, ha dolgozni vagy bevásárolni megy.

“A szüntelenül tüsszögő vagy sorozatos tüsszentő”

Az ilyen típusú tüsszentő folyamatosan tüsszög, méghozzá rövid időn belül nagyon sokszor, a fizikai szükségletnél többször. Az emberek nagy része társadalmilag nem tartja elfogadhatónak, ugyanis a sorozatos tüsszögést a betegséghez társítja. Az ilyen ember azonban, nem törődik ezzel, hiszen nem tehet róla, hogy az inger folyamatos. Nem érdekli, mit gondolnak róla mások, kézben tart mindent és irányítja az életét, amibe senkinek nincs beleszólása.

“Paranoid tüsszentő”

A paranoid tüsszentő mindig keresi a tüsszentés maradványait. Még orrfújás után is ellenőrzi, hogy nem maradt-e papírzsebkendő darab vagy egyéb dolog az orrán. Az ilyen típusú ember érzékeny a megjelenésére és nagyon is tart attól, hogy mit gondolnak róla mások.

Te melyik típusba tartozol?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...