Mutasd, milyen színű ruhát viselsz szívesen! Megmondom, ki vagy!

Vannak, akik a bohókás stílusra, vannak akik a púderes árnyalatokra és vannak akik csakis a piros rucikra esküsznek. Napjainkban már nem lehetetlen mindenből olyat és olyan színűt beszerezni, amilyet csak megálmodtunk, így igazán személyre tudjuk szabni külsőnket, outfit-ünket.

Mindannyiunknak vannak jól bevált kombinációi és kedvenc darabjai. És biztosan akad egy szín is, amit jobban kedvelünk a többinél, amiben jobban érzed magad, amit a legszívesebben viselsz. Ez lesz az a szín, ami jellemzi a valódi személyiségedet.

Most megtudhatod, mit árul el rólad kívülállóknak a kedvenc színed!

Fekete

A fekete egy igazán egyszerű, jól variálható szín. A pszichológiai kutatások szerint a fekete színű ruha viselését a külvilág a magabiztosság, a komolyság és az intelligencia jelének tekinti. Egyszerű, kihívásoktól mentes szín, de mégis vonzza a tekintetet, viselőit céltudatosság jellemzi.

Barna

A barna földszín. Erőt és megbízhatóságot sugároz. Viselői általában kissé maradibbak, mint társaik, békések, tisztelettudóak. Pszichológusok szerint a barna ruhát viselőket a többiek racionális, nyugodt személyiségű embernek festik le.

Kék

A kéket és árnyalatait az udvarias, kissé visszahúzódó, de jólelkű emberek választják. A pszichológusok szerint a ‘kék ruhás’ emberek közül kerülnek ki a legkiválóbb szülők és legmegbízhatóbb alkalmazottak. Az emberek a kék színt -de leginkább annak mélyebb, sötétebb árnyalatait- a bizalommal és a nyugalommal párosítják. Szakértők szerint a kék a legjobb szín, amit egy állásinterjún, megmérettetésen viselhetünk, mert az megbízhatóságot sugároz. Valószínűleg ez az oka, hogy a legtöbb egyenruhát és öltönyt is kék színben készítik el.

Zöld

A zöld szín jó megítélése valószínűleg természetközeliségéből ered, a harmónia és az elégedettség érzetét kelti a körülöttünk lévőkben. Akiknek a zöld a kedvenc színük kiváló kommunikációs képességgel rendelkeznek, empatikusak és gondoskodóak! Pénzügyileg mindig stabilan állnak, kapcsolataik harmonikusak.

Lila

A múltban ez volt az ‘uralkodói szín’, viselése az uralkodók és a magasabb társadalmi réteg kiváltsága volt. A szín egyenlő volt a kifinomultsággal és az eleganciával. Sugározta a gazdagságot és a luxust jelentette. A lila szín kedvelői érzelmesek és érzékenyek. Mások szemében igazi művészlelkek, szeretnek álmodozni. Személyiségük titokzatos, sosem lehet tudni, mire készülnek.

Piros

Vitathatatlanul a szenvedély színe. Ha valamit szeretnél elérni, legyen az munkaügyi vagy szerelmi téren, ezt a színt kell bevetned.A szín figyelemfelkeltő, így nem is csoda, hogy a kissé exhibicionista emberek kedvence. Viselője mindig energikus, állandóan pörög, megállíthatatlan tűnik a kívülállók szerint. Pszichológiai kutatások igazolják, hogy a piros szín árnyalatai stimulálják a férfiakat, hatására jobban vonzódnak a színt magukra öltő nőkhöz, mint társaikhoz. Viselői könnyen haragra gerjednek, kissé önzőek és függőségre hajlamosak.

Sárga

Gyermekkorunkban az tanították: ” A sárga az irigység színe!”. A körülöttünk élők azonban máshogy látják, szerintük a boldogság, a napfény, a vidámság színe. Tanulmányok szerint a sárga szín elősegíti az agyban a szerotonin termelődést, ami hozzájárul az anyagcsere felgyorsulásához, így javítva viselője hangulatát. Figyelemfelkeltő szín, így viselői legtöbbször bohókás, kreatív emberek. Kalandvágyuk örök, hajszolják a veszélyt és imádják a kihívásokat.

Fehér

A fehérre az ártatlanság szimbólumaként tekintünk. Ezért van az, hogy a békével érkezés jelét a fehér zászló jelzi, valamint ezért fehérek a menyasszonyok ruhái is. A szín azokat az embereket vonzza, akik kivételesen egyenesek, empatikusak és kiváló problémamegoldó képesség tulajdonosai. Környezetük optimista, kedves embereknek látja őket, akik rendezetten élnek és mindig igényesek.

Rózsaszín

A szín amiről azt gondoljuk, illik kinőni. Azok, akik idősebb korban a rózsaszín lágyabb árnyalatait kedvelik, mások szerint a nőiességet képviselik. Nyugodtságot sugall, sebezhető, végtelenül romantikus tulajdonos rejt. Viselői rendszerető emberek, akik a kényelemre törekszenek, viszont sajnos túlzottan naivak.

Narancssárga

A narancssárga viselése komoly magabiztosságra utal, mivel nehéz úgy hordani, hogy az bárkinek isjól álljon. Kedvelői kivételesen kreatív, vidám emberek, optimistábbak az átlagnál, szeretik a változásokat, de sajnos egy kissé megbízhatatlanok.

Szürke

Ez egy semleges szín, amit rendkívül nehéz jellemezni. A szín kedvelőit nem véletlenül hívjuk szürke kisegereknek. Szabálykövetők, céltudatosak, viszont szinte teljes érzelemmentesség jellemzi őket. Nem szeretnek a középpontban lenni, kissé halk szavúak és nehezen mozdulnak ki komfortzónájukból.

 

Add Comment