KeződoldalÉrdekességekNagy valószínűséggel jövőhéten kinyithatnak a teraszok, de a felsősöknek marad az online...

Nagy valószínűséggel jövőhéten kinyithatnak a teraszok, de a felsősöknek marad az online oktatás

-

Márciusban elég sötét felhők árnyékolták be a mindennapjainkat, hiszen akkor kezdett felszállni a harmadik hullám. Annak érdekében, hogy megfékezzék, újra bezártak mindent az országban. A diákok újra otthon kezdtek tanulni, a szolgáltatók kénytelenek voltak ideiglenesen bezárni és így tovább. Nem lehetett tudni, hogy mikor kászálódunk ki ebből a helyzetből, majd egy nap Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy ha sikerül két és fél millió ember beoltani, akkor szép, lassan megkezdődhet az újranyitás. Ezt a húsvét utáni időszakra jósolták meg, és így is lett. Húsvét után egy-két nappal sikerült elérni a bűvös 2,5 millió beoltottat. Ennek következtében a szolgáltatók újra kinyithattak, a boltok kapui is megnyílhattak persze bizonyos szabályozásokkal.

Az oltakozás egyre jobb és jobb ütemben halad. Mára ez a szám elérte a 3.037.023 főt. Terveik szerint nyárra az összes regisztráltat be szeretnék oltani, amivel remélik, hogy visszakaphatjuk a régi életünket. Ám ezt pár dolog még megelőzi, amit nem is olyan rég jelentett be a miniszter.

“Jól haladunk, gyorsan haladunk. Talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Reméljük, hogy a következő hét közepén meglehet, akkor kinyithatnak a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját. Hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen ezért az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük.” – mondta Orbán.

A miniszter az iskolák újranyitására is kitért, azzal kapcsolatban a következőket mondta:

“A kormány döntött az iskolák újranyitásáról is csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kérek a szülőktől. Úgy döntöttünk, hogy április 19-én, kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait. A felső tagozatos diákoknak a középiskolásokkal egy időben, vagyis május 10-én nyílik meg.”

Na mit szóltok?

Ezt is olvasd el