KeződoldalEmberekNagy valószínűséggel ősszel visszakapjuk a régi életünket - mondta Dr. Zacher Gábor...

Nagy valószínűséggel ősszel visszakapjuk a régi életünket – mondta Dr. Zacher Gábor toxikológus

-

Újabb hírek ütötték fel fejüket a koronavírussal kapcsolatban. Amióta 2019 decemberében rohamosan elkezdett terjedni a világban konkrétan azóta imádkozunk, hogy olyan gyorsan el is tűnjön. A vírus viszont nem akarja az igazat, mert még mindig itt van és már 2021 februárját írjuk.

Ezen idő alatt rengeteg intézkedést, szigorítást vezettek be az országok kormányai, amit nem mindenki kezelt olyan egyszerűen. Egyes szakmák szó szerint lehúzhatták a rolót, mert csődbe ment a vállalkozás, mások viszont lelkileg érezték meg ennek negatív hatásait.

Sokan feltették már a bűvös kérdést, hogy mikor lesz ennek az őrületnek vége. Egyesek szerint akkor, ha mindenki megkapja a védőoltást. A legnagyobb probléma, hogy akadnak, akik egyáltalán nem akarják magukat beoltatni még akkor sem, ha az orvosok azt mondják az biztonságos oltás.

Dr. Zacher Gábor, magyar főorvos, toxikológus, címzetes egyetemi docens szerint még idén ősszel visszatérhetünk a normális kerékvágásba, ha mindenki beoltatja magát. Erről a Life TV műsorában beszélt egyik reggel.

Arról is faggatták a főorvost, hogy ha már be kellene oltatni magunkat, akkor ő melyik vakcinát választaná. Zacher elmondta, hogy hazánkban már négy oltóanyag kapható, név szerint a “Szputnyik”, “Moderna”, “Pfizer” és a “AstraZeneca”. Ebből a négyből bármelyiket jó szívvel ajánlja, mert mindegyik megbízható. Egyedül még a kínai vakcinával vannak fenntartásai, mivel annak leírása eléggé hiányos.

Azt mondja, hogy gondoljunk csak bele mit csinált most Izrael. A lakosság csaknem 60%-a oltatta be magát és ennek köszönhetően újra elkezdett fellendülni ott az élet. Ha mi is az ő példájukat követjük, akkor nagy valószínűséggel ősszel már visszatérhetünk a normális életünkhöz.

Ahhoz viszont, hogy ez valóban így legyen, fontos az oltásra való hajlandóság.

Ti mit gondoltok? Beoltatjátok magatokat?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...