KeződoldalEgészségNégy új koronavírus tünetet rögzítettek, amiket eddig nem vettek figyelembe

Négy új koronavírus tünetet rögzítettek, amiket eddig nem vettek figyelembe

-

Sajnálatos módon még mindig a csapból folynak a koronavírussal kapcsolatos hírek, melyek szerint egyáltalán nem úgy néz ki, mintha a vírus el akarna tűnni. Persze Kínában már se híre se hamva a betegségnek, de nálunk már elkezdődött a harmadik hullám is.

Nem is olyan régen ütötte fel a fejét a koronavírus brit mutációja, ami el is kezdett terjedni a világban. A járványügyi szakértők és az orvosok az utóbbi hónapokban rengeteget dolgoztak azon, hogy egy csomó információt gyűjtsenek a betegségről. Rájöttek, hogy inkább az idősebb korosztályt veszélyezteti a vírus, akik pedig átadhatják azok a fiatalabbak.

A gyerekek szinte tünetmentesen átvészelik a betegséget, a fiatal felnőttek és a középkorosztályba tartozóknál viszont vannak influenzaszerű kísérőtünetek. A legtöbben a lázra, fáradtságra valamint a szaglás és ízérzékelés elvesztésére panaszkodtak, ám nem mindenkinél jelentkeztek ezek a problémák. Valakinél enyhébb, és valakinél durvább lefolyású volt a dolog.

A kutatók most viszont a Covid-19 négy új tünetét jelentették be, amik csak meghatározott korcsoportban jelentkeznek. A londoni Imperial College elemzői készítettek egy listát, amin többek közt szerepelt a fejfájás és négy másik tünet is.

Az adatokat hat hónap alatt gyűjtötték össze (2020. júniusától-2021. januárjáig) Megvizsgálták a COVID-19-ben megbetegedett embereket, s a tapasztalt tüneteiket. Ebből alakult ki a lista. Többnyire olyan került rá, amit eddig nem láthattunk a hivatalos táblázatokban.

Elemzők szerint a COVID-19 tünetei közé tartozik a:

– fejfájás
– izomfájdalom
– hidegrázás
– étvágytalanság

Egyes tünetek minden korcsoportra jellemzőek.

A fiatalabb és idősebb korosztály betegei közül mindketten tapasztaltak hidegrázást. A fejfájás leginkább csak a gyerekeknél és serdülőknél fordultak elő. A felnőttek esetében az izomfájdalom és az étvágytalanság volta gyakoribb.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezek csak a tudósok által feljegyzett COVID-19 tünetek. Londoni kutatók szerint, a megfertőződtek több mint 60%-a nem tapasztal semmilyen tünetet.

Ezt is olvasd el