KeződoldalÉrdekességekNem mindegy milyen színűre festeted a hajad. - Íme melyik bőrtónushoz, melyik...

Nem mindegy milyen színűre festeted a hajad. – Íme melyik bőrtónushoz, melyik szín illik

-

Egy ideig az őszes árnyalatok voltak divatban ám azok még jobban előtérbe hozták a ráncokat, ezért a nők kénytelenek voltak leváltani azt. Sokan azonban nem találják azt a színt, ami tényleg jól áll nekik, ezért lassan a szivárvány összes színében pompázik a hajuk. A hajszín meghatározásakor fontos, hogy milyen bőrtónussal rendelkezik az ember, ugyanis nem mindegy, hogy milyen árnyalatot választanak. A túl világos bőr lányok nem választhatnak nagyon sötét hajat, ahogy a nagyon sötét bőrűek sem választhatnak platina szőke színt. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek mi alapján kell hajszínt választani.

Minden a bőrtónustól és arcvonástól függ

Mielőtt kiválasztanád a hajad színét, fontos, hogy tudd milyen bőrtónusod van. Ez azért lényeges információ, mert nem mindenkinek állnak ugyanolyan jól a színek és a bőrtónus tudja legjobban megmutatni, mely színárnyalat lesz számodra előnyös.

Van egy módszer, amivel kiderítheted, hogy milyen tónusú a bőröd. Szakemberek elmagyarázzák azokat a részleteket, amelyeket figyelembe kell venni. Állítások szerint évszakokra le lehet bontani a bőrtónust mely a következőképp működik.

1, Tavasz bőrtónus

Ez a bőrárnyalat tiszta, arany vagy őszibarack árnyalatú. Ezek az emberek, hajlamosak elpirulni, sőt általában szeplősek is. Szemük világos színű, különösen kék vagy zöld, hajszínük pedig szőke vagy bizonyos esetekben vöröses. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe véve a legelőnyösebb számukra a meleg árnyalatok.

2, Nyári bőrtónus

Az ilyen típusú bőrnek általában rózsaszínű árnyalata van. Akik ebbe a kategóriába tartoznak jellemzően kék, zöld vagy kékes-szürke színű szeműek és szőke vagy barna hajúak. Ebben az esetben a legjobb választás az ezüstöt vagy hamvas színű haj.

3, Őszi bőrtónus

Ebbe a kategóriába tartozó emberek bőre többnyire fakó, világos színű, szemük zöld, kék vagy türkiz, hajuk pedig sötétbarna vagy vöröses, de abból is a réz és mahagóni árnyalat. Eme tulajdonságoknak köszönhetően a hajszín javítható intenzívebb vöröses árnyalatok vagy meleg gesztenyebarna használatával.

4, Téli bőrtónus

A bőr ebben az esetben is világos, már-már sápatag. Eme emberek szeme sötétbarna, szürke, kék vagy mélyzöld, hajszínük pedig fekete vagy közepes barna. Az ilyen bőrtónusú embereknek azt javasolják, hogy vagy sötét vagy nagyon világos szőke árnyalatot válasszon.

5, Világosbarna vagy csokoládé árnyalat

Ez az árnyalat bármelyik nőnek jól áll, de mindenképp vedd figyelembe a fent említett bőrtónusokat. A legoptimálisabb, ha a világosat és a sötétet ötvözik és balayage vagy ombre stílust választanak. A túl sötét barna sokkal feltűnőbbé teszi a ráncokat.

6, Szőke árnyalat

Ez a szín a legtöbb nő számára előnyös, mert a világos arc nem tűnik annyira rikítónak sőt eltűnik benne az ősz hajszál is. A mézes vagy aranyszínű árnyalatok rózsaszínűvé teszik a bőrt. A hamvas, szürkés árnyalatok csökkentik a ráncok, foltok láthatóságát. A platina szőke viszont nem a legideálisabb, mivel idősebb megjelenést kölcsönöz.

7, Finom melírok

Minden árnyalatba lehet csempészni egy kis melírt, ami feldobja az összképet. A barna színű hajba érdemes mézes árnyalatot csempészni. A szőke hajúak kipróbálhatják a balayage stílust, ami fiatalosabbá teszi őket, hajukat pedig fényessé. A sötétebb barnáknak a bronzos árnyalat teszi érdekesebbé.

8, Rezes árnyalat

Ez az árnyalat nagyszerűen áll a világos bőrszínnel rendelkezőknek, mert fiatalítják az arcot. A feltűnőbb hatás érdekében erőteljesebb rezesre kell festetned a hajad. A barnás árnyalatú bőr esetén érdemes olyan vöröses árnyalatot választani, ami inkább pirosas nem pedig narancsos.

9, Mézes árnyalat

Ez az árnyalat a világos vagy enyhén barnás bőrű embereknek áll jól. Ideális főleg akkor ha hullámos vagy göndör a hajad. Ez az árnyalat gyengíti az arc vonásait, és felfrissíti a megjelenést.

Neked milyen színű a hajad?

Ezt is olvasd el