KeződoldalEmberekŐ az élő Maugli - Éveken át élt a dzsungelben, hogy elbújjon...

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy elbújjon az emberek elől akik bántották

-

A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy ilyen ember élete egyáltalán nem könnyű ugyanis meg kell küzdenie a diszkriminációval, a gonosz, bántó szavakkal, az emberek rosszalló tekintetével és még sorolhatnánk. Gyerekként nem egyszerű ezt megérteni, ám az idő múlásával megtanulhatnak egyediségükkel együtt élni. Ám az emberi gonoszság olykor odáig fajul, hogy ellehetetlenítik egy ártatlan lélek életét. Mostani cikkünk főszereplője is ezt élte át gyerekként.

Bemutatjuk nektek a valódi Mauglit, aki a ruandai dzsungelben nőtt fel, hogy elmeneküljön a kegyetlen zsarnokok elől. Azóta azonban megváltozott az élete és öltönyben jár iskolába.

Zanziman Ellie a tavalyi év során a világ minden tájáról támogatást kapott miután februárban bemutatták a róla szóló dokumentumfilmet. Ellie 1999-ben született, de a közösség szinte azonnal kiközösítette, fizikai megjelenése miatt. Társai állandóan zaklatták őt, amit nagyon rosszul viselt.

Az oktatásban való részvételt is megtagadták tőle, arra hivatkozva, hogy nem tud koncentrálni a tanórákra szellemi képességei miatt. Ezért döntött úgy, hogy a dzsungelben fog élni és gyűjtögetni.

A dokumentumfilmben Ellie édesanyja elmondta a riportereknek, hogy a külseje miatt Ellie egész életében zaklatás áldozata volt a faluban, és társai gyakran csúfolták őt. A férfi mikrokefáliában (kisfejűségben) szenved, ami egy olyan betegségben, melynek keretein belül a csecsemő feje sokkal kisebb a normálnál.

A dokumentumfilm nyomán az Afrimax TV létrehozott egy GoFundMe oldalt, ahova a világ minden tájáról érkezett segítség és adomány abban a reményben, hogy Ellie és édesanyja új életet kezdhet.

Miután egy kisebb vagyon összegyűlt Elliet elhozták a dzsungelből és egy speciális igényű gyermekek számára fenntartott iskolába küldték, ahol végre valahára megtanulhat írni, olvasni, számolni…stb.

Mára valamilyen szinten sikerült beilleszkednie a társadalomba. Rendszeresen visel öltönyt, még akkor is mikor iskolába megy. “A fiamnak jó élete van, a jóakarók építettek nekem egy házat…” – mondta az édesanyja.

Ellie ma már afféle híresség, az emberek folyamatosan megállítják az utcán, hogy közös képet készítsenek vele. Élete drasztikusan megváltozott a dokumentumfilm megjelenése óta.

Ezt is olvasd el