KeződoldalÉrdekességekOlaszországban ismételten csökkent az elhalálozottak száma

Olaszországban ismételten csökkent az elhalálozottak száma

-

Eddig nagyon úgy nézett ki, hogy Olaszországban egyáltalán nem akar csillapodni a koronavírus és napi szinten egyre több fertőzöttről és elhalálozott emberről számoltak be, ami még inkább fokozta az emberek aggodalmát. Magyarországtól eltérően, ott sokkal szigorúbban kezelték a helyzetet, mivel kötelező házi karantént rendeltek el és az emberek csak akkor hagyhatták el otthonaikat, ha kénytelenek voltak elmenni boltba vagy gyógyszertárba. Ám ahhoz, hogy átléphessék otthonuk küszöbét egy speciális nyomtatványt kellett kitölteni, ami igazolta, hogy miért is vannak az utcán. A rendvédelmi szervek gondoskodnak arról, hogy az emberek ne lófrálhassanak csak úgy az utcákon, ezért minden egyénnél szigorúan ellenőrzik ezeket a papírokat.

Most viszont egy halvány reménysugár világította meg az olasz városokat, ugyanis úgy tűnik csökkenni látszik az elhalálozott emberek száma. Miért is? Nos 24 óra alatt 602 új elhunyt személyről adtak tájékoztatást, és ha valaki figyelemmel kísérte a számokat, az láthatta, hogy ez már a második olyan nap, hogy redukálódott a halottak száma. Aki viszont nem követte volna figyelemmel azzal megosztjuk, hogy vasárnap 651 ember vesztette életét a koronavírus fertőzés miatt. Viszont nemcsak az elhunytak, hanem az új fertőzöttek száma is csökkent 9-ről 8,1%-ra.

A legnagyobb kiugrás a szombati napon volt, akkor ugyanis 793 elhunytról adtak tájékoztatást. Ha most a számokra alapozunk, akkor bizony láthatjuk, hogy csökkenni látszik a dolog, ami jó hír a sok rossz után.

Itáliában eddig 6078 ember halt meg a megfertőződés miatt, illetve további 63.927-et regisztráltak be. 7432-en viszont felgyógyultak belőle és ki is engedték őket a kórházból.

Ezt is olvasd el