KeződoldalSportÓriási felháborodást keltett, hogy a TV csatornák tárgyként kezelik a női szurkolókat...

Óriási felháborodást keltett, hogy a TV csatornák tárgyként kezelik a női szurkolókat a foci VB alatt!

-

Biztos, hogy te is nézed a 2018-as labdarúgó világbajnokságot, és valószínű azt is kiszúrtad már, hogy milyen gyönyörű és szemrevaló lányok szurkolnak saját országuk csapatának. Néha azonban van olyan helyzet, mikor a csajok jobban elviszik a nézettséget, mint maga a meccs, ami a pályán zajlik, például a kinézetük miatt, vagy, ahogyan fel vannak öltözve, esetleg olyan dolgokat csinálnak, ami szokatlan és nem mindennap látja az ember, akármennyire is modern világban élünk.

Az Oroszországban javában zajló világbajnokság mérkőzéseinek élő közvetítésén több kevesebb érdekességet vélhetünk felfedezni. Lányok ülnek a lelátókon sokat nem takaró vonzó ruhában, vagy épp egymás társaságával vannak elfoglalva, de olyan is előfordult már, hogy az egész meccset végig szelfizték és töltötték fel a közösségi oldalakra.

Nézzük csak meg miknek lehetünk szemtanú egy-egy focimeccs alkalmával:

Ha rendszerese nézed a meccseket a TV-ben sokszor láthattad már, hogy az operatőr elég gyakran veszi a lelátókat például egy gól berúgása után. Ilyenkor ugyebár az érzelmek teljes mértékben kiülnek az arcokra. Mivel a foci egyre jobban elterjed a nők körében is ezért sok női szurkolót láthatunk, akik több-kevesebb ruhában ott feszítenek a férfi szurkolótáborban. Ezt nem tudja az operatőr nem észrevenni, így jó pár csinos lányt vehetünk szemügyre.

A közösségi oldalakon is nagy hangsúlyt kaptak ezek a szurkoló lányok.

“Manapság észrevehetjük, hogyan is zajlik a vonzó  megjelenésre való fókuszálás, ha sportról van szó.- nyilatkozta Kim Toffoletti, az ausztráliai Deakin University egyik professzora a “The Conversation” című tudományos folyóiratban.

Igaz, hogy sokan beszélnek a sport területén megjelenő diszkriminációról napjainkban és sokat tesznek azért, hogy a női sportolókról készült előítéletes képek aránya kevesebb legyen a médiában, a vonzó szurkoló sztereotípiája jelenleg is él. Azok a nők pedig, akik nem így néznek ki vagy nem akarnak így kinézni, mit kezdjenek ezekkel a képekkel?

Egy hölgy felhasználó, konkrét esetet ír le:

“A legtöbb ehhez hasonló képen a lányok nagy mértékben választanak provokatív pózokat, erős sminket tesznek fel a meccs alkalmával, vagy országuk zászlajának színeit festik fel arcukra. Például egy Brazíliának szurkoló lány brazil zászlót fogva áll a lelátón, miközben semmi más nincs rajta csak egy bikini.

A szakember azt gondolják, hogy könnyű erre a problémára megoldást találni, mert a médiának nagy hatalma van, ezért ők képesek lennének az előítéletek visszaszorítására.

“Célszerű lenne, ha a világbajnokságon látható női szurkolókról sokkal több fajta kép készülne, és nem csak azokat fotóznák le, akik dögösek, hanem akik teljesen átlagosak.”

Szerintem ezzel majdnem mindenki egyetért, hiszen sokkal több sportos hölgy van jelen, nem pedig csak azok, akik bikiniben szurkolnak a csapatoknak!

Íme még több hölgy, akik felhívták magukra a figyelmet:

Kolumbiai szurkoló, akire sok szem szegeződik:

Az Oroszok táborát erősíti:

Egy svájci anyuka:

The Football Dugout (@tfdogoa) által megosztott bejegyzés,

Ezt is olvasd el