KeződoldalÁllatokRejtélyes holló pusztulást jelentettek be - Az emberekben szorongást váltott ki az...

Rejtélyes holló pusztulást jelentettek be – Az emberekben szorongást váltott ki az apokaliptikus jelenség

-

Legutóbb Alfred Hitchcock – Madarak című filmjében lehetett egyszerre annyi madarat látni, mint amennyit Oroszországban jelentettek be. A furcsaságot azonban egy másik dolog okozta. A helyi lakosok szerint az utak, mezők, udvarok…egyéb területek elpusztult fekete hollók tetemeivel volt tele Novoszibirszk megyei Ust-Tarkában.

Egyes források szerint 100-nál is több holló pusztult el, mely nemcsak megdöbbentette a falusiakat, de szorongást is váltott ki bennük. Az apokaliptikus madárhullás az Ust-Tarksk állatorvosi osztály főorvosát, Szergej Kuzlyakint is meglepte.

A helyi médiának elmondta, hogy vizsgálatokat indítottak a madarak tömeges pusztulásának okának megállapítására. Megjegyezte, hogy a hollókon kívül más állatfajnak nem esett bántódása.

“1975 óta dolgozom orvosként és ez volt az első alkalom, hogy ezt láttam. Teljesen le vagyok döbbenve.” – mondta Dr. Kuzlyakin. Az állatorvos szerint a közigazgatási tisztviselők megállás nélkül foglalkoztak az üggyel és folyamatosan azon voltak, hogy összegyűjtsék a tetemeket.

Az elpusztult madarak maradványait laboratóriumi vizsgálatra vitték, hogy kiderítsék mégis mi okozhatta a tömeges pusztulást. A megmaradt és vizsgálatra fel nem használt tetemeket viszont elégették.

“Naponta több száz ilyen eset történt” – mondta.

Ezt a fajta madárpusztulás a szakemberek “aflockalypsenek” nevezték el a hirtelen és tömeges elhullás miatt. Állítások szerint nem ez az első eset. 10 évvel ezelőtt olyan hírek érkeztek Arkansasból, mely szerint több ezer madár hullott le az égből és százezer édesvízi dobhalat találtak holtan egy közeli folyóban.

Az eset után kiderült, hogy nemcsak Oroszországban tapasztaltak ilyet az emberek, hanem a világ szinte minden táján. Olaszországban teknősök, galambok, Svédországban csókák, Kent partjainál rákok, Chesapeake-öbölben halak, Los Angeles közelében pedig szardíniák pusztultak el.

A bloggerek sokféle sztereotípiát állítottak fel a zavaró események megmagyarázására. Egyesek szerint a jelenetek olyanok voltak, mint az apokalipszis. Akadtak, akik titkos kormányzati kísérletekre, váltakozó mágneses pólusra, emberi tevékenységek mérgező hatásaira gyanakodtak.

“Bár a tömeges pusztulásban fellelhető fajok széles skálája valamiféle globális kataklizmára utal, sokkal valószínűbb, hogy minden esetnek megvan a maga egyedi magyarázata. Ezek lehetnek akár betegségek, mérgezések, szokatlan időjárás, oxigénhiány, éhezés, migrációs balesetek vagy puszta balszerencse.”

Update:

A tudósok által elvégzett vizsgálatok eredménye alapján a hollókat megmérgezték. A szakemberek megerősítették, hogy a hollók nem szenvedtek semmiféle veszélyes, fertőző betegségben.

Alekszej Janovszkij madártudós azt mondta az NSK-nak, hogy ha megmérgezték őket, akkor azt nagy valószínűséggel növényvédőszerekkel tették. Előfordulhat az is, hogy nem szándékosan történt és nem is őket akarták kiirtani, hanem olyan patkányokat, egereket, akik hulladéklerakókban éltek.

Ezt is olvasd el