KeződoldalÉrdekességekRiadó!! Pusztító kánikula tör be országunkba a következő hét folyamán!

Riadó!! Pusztító kánikula tör be országunkba a következő hét folyamán!

-

A jövőhéten folyamán elviselhetetlen melegre kell felkészülnie a lakosságnak, ám a hét utolsó munkanapján, azaz Pénteken a meteorológiai előrejelzések alapján hatalmas zuhéra lehet számítani.

Sehol nem lehet máshol kibírni a hőséget, csakis vízpart mellett. Az előrejelzések szerint: hétfőn egy enyhe hidegfront változtatja meg országunk időjárását, ám másnap jön igazán a fekete leves, ugyanis 35 fok és afeletti hőség ígérkezik a Kárpát-medence térségébe.

A köpönyeg.hu és a met.hu információi lapján a keddi naptól várhatóan kevesebb lesz a felhő, csapadékra pedig egyáltalán nem lehet számítani. A hét második felére 36 illetve afölé emelkedhet a hőmérséklet. A pénteki napon egy hidegfronttal zárul a  nem egészen két hétig tartó forróság, de ennek nem kell nagyon örülni, mert nem lesz alacsonyabb a hőmérséklet, mert nagyjából 33 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Szóval, azok, akik ki szeretnének látogatni a hamarosan startoló Sziget Fesztiválra, és meg akarják nézni Lana del Ray-t, vagy Parov Stelarra-t, azok jobban járnak, ha esőkabáttal is készülnek a napra. A szervezők a Fezen Fesztivál utolsó előtti napi programjainak nagy részét a Székesfehérvárra érkező heves zivatar és vihar miatt katasztófavédelmi utasításra leállították, nehogy tömegtragédia történjen.

Az egy hete tartó kánikula nagyon megviseli az idősebb emberek és a betegeket is egyaránt, különösen azokat, akik szív-és érrendszeri betegségekkel küzdenek. A fiatal gyermeknél is magasabb annak a veszélye, hogy napszúrásuk lesz. Ám a legnagyobb veszélyben a panellakásokban élők vannak. A lakásokban klímaberendezés nélkül a 32-33 fokot is elérheti a maximum hőmérséklet.

Ezt is olvasd el