KeződoldalCelebRomy Schneider idén lenne 82 éves - A színésznő fia halála után...

Romy Schneider idén lenne 82 éves – A színésznő fia halála után összeomlott

-

Romy Schneider Rosemarie Magdalena Albach néven született 1938. szeptember 23-án, Bécsben. A német-francia színésznőre mindenki Sissiként emlékszik. 43 éves korában, 1982. május 29-én hunyt el a francia fővárosban, Párizsban. Két díj is viseli nevét, a Romy Schneider-díj és a Romy-díj.

Romy Schneider bár rendkívül jól alakította Sissi karakterét, nem szerette ezt a szerepet. A császárnéhoz hasonlóan a színésznő is elvesztette szeretett kisfiát, ez pedig rányomta bélyegét hátralévő életére, ugyanis a színésznő az életéről is lemondott a csapást követően. Scheider szeptember 23-án lett volna 82 esztendős.

Eredeti nevére valószínűleg egyikünk sem asszociálna mindenki Sissijére, aki egyébként Alain Delon szerelme volt. A színésznő kétszer is férjhez ment, ám ebből egyszer sem Delonhoz.

Gyermekkora

Rosemarie Magdalenanak nem volt könnyű gyerekkora, ugyanis szülei helyett anyai nagyszülei nevelték fel őt és öccsét, Wolfit. Romy a falusi iskolába járt, majd 1949. július elsején elkerült a Salzburghoz közeli Elsbethenbe, a középkori lovagvárban működő Goldenstein Intézet nevű egyházi leányiskolába és internátusba. Ott belenevelték az önfegyelmet. Szeretett nagymamája halála után viszont munkába kellett állnia, hogy biztosítsa a család megélhetését. Édesanyja néha meglátogatta, de apja egyszer sem ment el hozzá. A róla készült dokumentumfilmben egyik iskolatársa azt mondta, hogy Romy-n látható volt a depresszió, csakis akkor volt boldog, amikor a színjátszókörben szerepelt. Anyja, Magda Schneider Romy elmondása szerint Hitler kedvenc színésznője volt, de a színésznő úgy gondolta, viszonyuk is volt egymással. Romy nagyanyja is színésznő volt, ezért választotta ő is ezt a pályát. Már tizenöt évesen Berlinbe utazott, hogy egy filmben együtt szerepelhessenek. Az Albach névtől megszabadulva, felvette anyja nevét és saját karrierbe kezdett. Még tizennyolc éves sem volt, amikor a Sissi első részét bemutatták 1955-ben. Romy-t imádta a közönség, éppen ezért nagyon nehéz volt levetkőznie magáról Sisi karakterét. Ez az oka annak is, hogy a filmből nem csináltak még egy negyedik részt is, ugyanis a színésznő elutasította a felkérést. Ő más filmekben szeretett volna szerepelni.

Szerelmei, házasságai

A Sissi helyett inkább elutazott Párizsba és megkezdte a Christine című film forgatását. Emellett a szerelem is rátalált Alain Delon személyében. A forgatások során olyannyira közel kerültek egymáshoz, hogy Romy Németországból Párizsba költözött, hogy szerelmével lehessen. Ekkor még csak húsz éves volt és néhány hónap múlva már Delon jegyese lett. A színésznőnek egyre több szerepet kínáltak fel, de magánélete nem volt egy leányálom. Állítások szerint vőlegénye bántotta őt, végül egy 1963-ban írt levélben szakított a színésznővel és szinte azonnal nőül vette a fotómodell Nathalie-t.

Romy 1966-ban feleségül ment Harry Meyen, német színész-rendezőhöz, akitől David nevű gyermeke született, de a kisfiú később elhunyt. Válásukat 1975-ben mondták ki, de a színésznő hamarosan ismét oltár elé vonult és Daniel Biasini üzletember felesége lett. Két évvel később megszületett közös kislányuk, de ezt követően nem sokkal el beadták a válópert.

Bár kétszer is férjhez ment, igaz szerelmének csakis Alain Delont tartotta, aki egyébként a modellel történt szakítása után levelekkel bombázta Romy-t. A nő hátrahagyta családját és Franciaországba rohant. Akkoriban második férje így nyilatkozott: “Romy képtelen volt Németországban élni, mert úgy érezte, hogy a német sajtó üldözi és megöli őt. Egyik hazug címlap követte a másikat. Hát ezért menekült mindig Franciaországba”.

A hatalmas trauma

A színésznő azt vallotta, hogy egész életében készült az anyaságra, de a színjátszás és Alain Delon nélkül nem érezte teljesnek életét. Nem találta az egyensúlyt a munka és a család között. “Ha nem filmezhetek, akkor megőrülök.” Kisfia, David Christopher volt a szeme fénye, még a filmbemutatókra is elkísérte édesanyját. 1979-ben férje, Harry Meyen saját kezűleg vetett véget életének. Romy-ról és Davidről 1981. január 31-én egy filmbemutatón készült közös fotó, ami az utolsó is volt egyben. A tizennégy éves fiút még abban az évben, július 5-én halálos baleset érte. Laurent Pétin volt akkoriban a színésznő párja, akivel David nem tudott kijönni, így mostohaapja szüleinek házában élt, nem anyjával és a húgával. A kamasz egy délutánon ismeretlen okokból át akart mászni a házhoz tartozó vaskapun, de megcsúszott a lába és testét átszúrták a vaskapu lándzsái. Az orvosok küzdöttek David életéért, de sajnos már nem tudtak segíteni rajta.

A színésznő fia halála után teljesen összeomlott és italba fojtotta bánatát. “Gyászoltam a fiamat, de a fotósok ott ácsingóztak a ház előtt, ahol meghalt. Fényképezték a gyilkos kerítést, de még a holttestét is le akarták fotózni… Én pedig arra gondoltam, hol van az erkölcs, hol van a tisztesség?” – fogalmazott Romy.

David elvesztése után már sem a munka, sem pedig kislánya nem nyújtott vigaszt számára. 1982-ben még szerepelt a La passante du Sans-Souci, vagyis A sanssouci járókelő című filmben, de ez volt az utolsó alkotás, amiben a nézők láthatták őt.

Halála

Egy év sem telt el fia halála után, amikor 1982. május 29-én Romy Schneidert holtan találták saját otthonában. A pletykák szerint önkezűségről volt szó, ám a boncolást követően kiderült, hogy nem a túlzott mennyiségű alkohol és altató tabletták okozták a színésznő halálát, hanem szívelégtelenségben hunyt el. Romy-t Franciaországban helyezték örök nyugalomra, de sírját megbolygatták és kirabolták, ugyanis a temetés után kiderült, hogy élettársa értékes ékszereket is helyezett a megboldogult színésznő koporsójába. Ennek következtében családja újra eltemettette őt, de ekkor már sokkal biztonságosabb körülmények között.

Romy lánya, Sarah napjainkban 43 éves, de édesanyja halálakor kezdte az óvodát. Sarah külsőleg nagyon hasonlít édesanyjára, de személyisége nagyban eltérő.

Nagyon ritkán látható vagy hallható a sajtóban, de abban az esetben, ha valamilyen hazugsággal szembesül édesanyjával kapcsolatban, akkor véleményét nyíltan kimondja. Sarah analitikus és rendkívül nyugodt személyiség, aki két évvel ezelőtt adott életet kislányának, Annának, aki egyébként Romy Schneider egyetlen unokája.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...